profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltic Motorsport Promotion sāk sadarbību ar Indijas sportistiem un gatavojas startam ERČ

Mārtiņš Jankovskis 11.05.2018 - 00:36 Baltic Motorsport Promotion sāk sadarbību ar Indijas sportistiem un gatavojas startam ERČ
Foto: Baltic Motorsport Promotion

Tallinas un Talsu rallijos uz starta izies “Baltic Motorsport Promotion” komanda, kuras sastāvā startēs arī divi indiešu piloti - Sandžejs Takale un Amitradžits Gošs, kuru mērķi ir visai nopietni. Ja Amitradžits Gošs pēc Talsu rallija debitēs Eiropas rallija čempionātā (ERČ), tad Sandžeja Takale plānos ir starti Pasaules rallija čempionātā (WRC).

Lai par šiem braucējiem uzzinātu kaut ko vairāk, portāls Go4speed sazinājās ar “Baltic Motorsport Promotion” komandas vadītāju Mārtiņu Dzenīti, kurš ieviesa skaidrību.

“Esmu priecīgs paziņot, ka “Baltic Motorsport Promotion” uzsācis sadarbību ar diviem Indijas autosportistiem, kuriem ir visai nopietni mērķi. Jau šajās brīvdienās Tallinas rallijā uz starta izies 50 gadus vecais Sandžejs Takale (Ford Fiesta R2), kuram stūrmanis būs pieredzējušais Edgars Svencis. Sandžejs ir 2012.gada Āzijas-Klusā okeāna rallija čempions vienas ass piedziņā, bet 2013.gadā viņš šajā čempionātā kļuva par Production klases čempionu,” stāsta Mārtiņš Dzenītis.


Foto: Baltic Motorsport Promotion

Lai arī sportists ir jau 50 gadus vecs, Mārtiņš atzina, ka Sandžeja mērķis ir aizvadīt pilnu sezonu vai arī vairākus rallijus WRC2 klasē. “Tas ir viņa mērķis, ko viņš grib sasniegt, tāpēc Takale, kurš piedalījies vairāk nekā 40 rallijos, nolēmis lielāku uzmanību pievērst treniņiem. Šobrīd plānā ir Tallinas rallijs, kam sekos Talsu rallijs. Pēc šiem posmiem tiks sprausti tālāki mērķi. Sportists ļoti grib piedalīties Somijas WRC, taču negrib tur braukt nesagatavojies. Tāpat zināms, ka sportists, visticamāk, brauks Velsas WRC rallijā, taču šobrīd vēl nav zināms, ar kādu automašīnu tas būs.”

Pirms Tallinas rallija Sandžejs aizvadīja pirmos testus ar Ford Fiesta R2. “Gribu teikt lielu paldies ASRT rallija komandai un Aināram Igaveņam personīgi. Indijas braucējiem bija problēmas laicīgi sakārtot vīzu jautājumu, tāpēc viņi uz Latviju varēja atbraukt tikai pēdējā brīdī, tāpēc mēs bijām spiesti lielā steigā meklēt iespējas, kur aizvadīt testus, tāpēc paldies ASRT, kas atļāva testos piedalīties kopā ar viņiem.”


Foto: Baltic Motorsport Promotion

Tikmēr Talsos būs redzams otrs indiešu pilots - Amitradžits Gošs, kuram stūrmanis būs Miķelis Mežaks. “2012. un 2013.gada sezonā šis sportists kļuva par Indijas čempionu. Ar šo 33 gadus veco braucēju ir vēl interesantāk – pēc Talsu rallija uzreiz pēc trīs dienām dosimies uz Grieķiju, lai startētu Akropoles ERČ posmā. Šis Baltic Motorsport Promotion komandai būs pirmais ārvalstu ERČ posms,” nobeidz Dzenītis.

Komandas aktualitātēm var sekot līdzi mājas lapā un Facebook.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png