profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ukrainas rallija čempionāta 1.posmā startēs vairākas latviešu ekipāžas

Mārtiņš Jankovskis 02.05.2018 - 07:30 Ukrainas rallija čempionāta 1.posmā startēs vairākas latviešu ekipāžas
Foto: Edgars Avens

4.maijā startēs Ukrainas rallija čempionāta 1.posms - ''Rally Galicia 2018''. Kā ziņo sacensību organizatori, tad šajā posmā uz starta izies vairākas ārvalstu ekipāžas, tai skaitā no Latvijas, Lietuvas un Vācijas. Rallijs notiks trīs dienas, kuru laikā sportistiem būs jāveic desmit ātrumposmi (144 km).

Šobrīd, aplūkojot pieejamo dalībnieku sarakstu, redzams, ka uz starta plāno iziet 38 ekipāžas, no kurām vairākas būs no Latvijas. Kā portālam Go4speed apstiprināja Rimanta Kalniņa ekipāžas mehāniķis Edgars Avens, tad no šī saraksta ir latviešu ekipāžas, kuras tomēr nestartēs rallijā, kā arī, iespējams, būs ekipāžas, kuras pagaidām nav dalībnieku sarakstā, bet dodas uz šo ralliju.


Foto: Edgars Avens

Šobrīd starta sarakstā ir šādas latviešu ekipāžas - Mareks Švarcs-Švampāns/Armands Lūkins (Subaru Impreza) (ekipāža rallijā nebrauks), Kalniņš Rimants/Siliņš Jānis (Audi B2 Quattro), Ozerovs Lauris/Jansons Gatis (Subaru Impreza), Vorobjovs Jānis/Pūķis Ivo (Mitsubishi Lancer Evo X), Leontevs Viktors/Leontevs Igors (BMW M3) Ķiņķeris Ards/Kalnietis Didzis (Renault Clio).

Kā pastāstīja Edgars, tad šis rallijs būs ļoti skarbs, tāpēc sākumā dažas mūsu ekipāžas pat apsvēra ideju tomēr nestartēt šajā rallijā.

''Rallija organizatori uz šo ralliju uzaicināja ļoti daudz latviešus. Viņi apmaksā dalības maksu un dzīvošanu ekipāžai un diviem mehāniķiem,'' stāsta Edgars Avens. ''Lai iepazītos ar šo valsti, kā arī, lai nedaudz atpūstos, nolēmām uz šo ralliju atbraukt divas dienas ātrāk. Šajā laikā ar mehāniķiem nolēmām izbraukt divus rallija ātrumposmus, lai saprastu, kas sportistus sagaida. Pēc redzētā jāsecina, ka rallijs būs ļoti smags. Visvairāk žēl būs pierakstu mašīnu, jo trases apstākļi vietām ir neaprakstāmi. Iedomājies - serpentīnu ceļš, kas vijas caur mežu, kas sastāv no vieniem akmeņiem. Skats brīžiem ir drausmīgs - pat nevaru atrast pareizos vārdus, lai noraksturotu redzēto. Vienu brīdi pat bija doma – ko mēs te darām, jo, ja šajā posmā brauks rallija mašīna, tad no viņas nekas pāri nepaliks.''


Foto: Edgars Avens

''Salīdzinājumam - pirmdien vienos pa dienu nolēmām izbraukt un apskatīt divus ātrumposmus, kas atrodas pavisam netālu no rallija centra. Beigās sanāca tā, ka atpakaļ viesnīcā bijām pēc pusnakts, jo ceļš bija tāds, ka braucām ar 10 km/h lielu ātrumu. Protams, varēja ātrāk, taču tad domāju, ka mūsu auto būtu nebraucams. Tāpat secinājām, ka kartē pārbrauciens ir atzīmēts pa asfaltu, bet, cik saskārāmies, tad tur vietām bija vēl smagāki apstākļi nekā ātrumposmos. Tāpat vairāki posmi vijas caur maziem ciemiem, kur ir gan mājas, gan pa ceļiem pretim brauc dažādas tehnikas, gan arī brīvi staigā mājlopi. Šis noteikti būs izdzīvošanas rallijs,'' nobeidz Edgars.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png