profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Turpinās pieteikšanās 'Rally Talsi', lietuvietis Valeiša BMW nomaina pret 'Fiesta R5'

Mārtiņš Jankovskis 26.04.2018 - 21:37 Turpinās pieteikšanās 'Rally Talsi', lietuvietis Valeiša BMW nomaina pret 'Fiesta R5'
Valeišas Fiesta R5. Foto: Speciāli Go4speed

''Rally Talsi'' 19.maijā iesāks Latvijas rallija čempionāta (LRČ) 2018. gada sezonas vasaras daļu. Kopš 11.aprīļa sākusies pieteikšanās trešajam LRČ posmam, kas notiks Talsos. Uz ceturtdienas vakaru dalību apstiprinājušas 42 ekipāžas. Jau ziņojām, ka viens no pirmajiem, kurš apstiprināja dalību ''Rally Talsi'', bija ukrainis Valērijs Gorbans, kurš trasēs dosies ar ''BMW-Mini John Cooper Works WRC'' automašīnu.

Ar piecām automašīnām uz starta izies ''Neiksans Rallysport'' komanda. Bez Jāņa Berķa un Edgara Čeporjusa, kuri turpinās braukt ar ''Ford Fiesta R5'', vēl ''Neiksans Rallysport'' komandas sastāvā redzēsim Eiropas rallijkrosa čempionāta šī brīža līderi Reini Nitišu, kuram stūrmanis šoreiz būs Andris Mālnieks. Ar septiņām ekipāžām uz starta izies ''Rallyworkshop'' un ''Sports Racing Technologies'' komandas.

Par patīkamu pārsteigumu parūpējies lietuvietis Egidijus Valeiša. Pēdējos četros gados Egidijus kopā nobrauca 59 rallijus ar BMW, taču Talsos sportists startēs ar ''Ford Fiesta R5''. Viņa stūrmanis būs Mindaugas Varža. ''Kopā ar Valeišu brauksim pāris rallijus, lai palīdzētu viņam saprast pilnpiedziņas mašīnu un lai jautri pavadītu laiku. Valeiša ir ļoti labs un motivēts braucējs. Viņam rallijs nav tikai jautrība, jo viņš pret šo sporta veidu izjūt īstu kaisli. Esmu priecīgs, ka viņš izvēlējās mani kā stūrmani, lai palīdzētu viņam. Protams, mērķis vienmēr ir uzvarēt, taču šoreiz galvenais ir saprasties vienam ar otru un izprast mašīnu,'' tā portālam Go4speed atzina Mindaugas Varža.

Tikmēr LRC3 klasē dalību apstiprinājusi arī Mārtiņa Seska ekipāža, kura trasē dosies ar ''Peugeot 208 R2''.

Sīva cīņa sagaidāma Historic Abs ieskaitē, kur brāļiem Ivaram un Andrim Velmēm (''Audi Quattro A2'') pretim stāsies Gatis Panavs/Ainārs Kalniņš (''Mitsubishi EVO 4''). Tikmēr Historic Lada klasē uz starta izies vecmeistars Agris Staņēvičs, kuram stūrmanis būs titulētais rallija braucējs Kaspars Šimkus.

Pavisam kopā sportistiem vienā dienā būs jāveic desmit ātrumposmi, kas kopā sastādīs 98 kilometrus.

Pieteikties rallijam var līdz 8.maijam.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png