profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bijušais Zviedrijas rallija čempions meklē komandu, lai startētu Talsos

Go4speed 15.03.2012 - 13:03 Bijušais Zviedrijas rallija čempions meklē komandu, lai startētu Talsos
Joke Nīmans. Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

12. un 13. maijā startēs Latvijas autorallija čempionāta trešais posms - ''Rally Talsi". Pirms pāris dienām rallija organizatori Talsu rajonā izsludināja „aizliegto teritoriju", kas nozīmē, ka visiem rallija dalībniekiem (gan pilotiem, gan stūrmaņiem) līdz 10. maijam ir aizliegts atrasties Laucienes, Lībagu, Ģibuļu, Ārlavas, Strazdes un Laidzes un pagastos, kā arī Talsu pilsētas apkārtnē. Protams, ja šajā reģionā jāveic kādi citi, ar ralliju nesaistīti pienākumi, tad par to priekšlaicīgi jāinformē rallija organizatori.

Pēdējos gados šajā rallijā startēja vairāku valstu N4 klases čempioni, tādējādi pelnīti padarot šo posmu par Čempionu ralliju. Šobrīd pagaidām nav zināms, vai un kādi čempioni tiks aicināti šogad. Pēc pagājušā gada gandrīz visi ārvalstu braucēji atzina, ka noteikti šajā rallijā atgrieztos vēlreiz.


Joke Nīmans. Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

Šī iemesla dēļ portāls Go4speed sazinājās ar dažiem ārvalstu sportistiem, lai noskaidrotu, vai mēs viņus Talsos redzēsim šogad. ''Ja startēšu Talsu rallijā, tad tā būs jau trešā reize," saka 2009. gada čempions Joke Nīmans, kurš pagājušajā gadā Zviedrijas rallija čempionātā palika otrais. ''Tas nozīmē to, ka rallija organizatori un pats rallijs ir ļoti, ļoti labs. Jā, esmu kontaktējies ar Raimondu Strokšu, taču tagad jāatrod labs līgums ar kādu rallija komandu Latvijā, lai pēc tam varētu pieņemt lēmumu. Mēs gribētu īrēt mašīnu un braukt šajā rallijā, jo nākamajā nedēļā pēc Talsiem startēs Zviedrijas rallija čempions. Redzēsim, kā viss izvērtīsies. Jebkurā gadījumā man patīk braukt Talsos, jo tur ir laba cīņa ar pārējiem sportistiem. Iespējams, mēs šogad Latvijā brauksim vēl kādā citā rallijā."


Pontus Tīdemands. Foto: ewrc.cz

Pagājušajā gadā Zviedrijā 4WD klasē ātrākais bija Pontus Tīdemands, kurš brauca ar ''Ford Fiesta S2000'', bet otrais palika jau pieminētais Nīmans. Kā portālam atzina Tīdemands, tad sarunas par viņa startēšanu Talsos notiek, taču, vai viņš brauks, šobrīd vēl nav zināms. ''Jā, mums ir bijušas sarunas, taču šobrīd mēs nevaram pateikt, vai brauksim Talsos.''


Svenings Biltveds. Foto: Artūrs Igaveņš

Diemžēl Talsos neredzēsim norvēģi Sveningu Biltvedu. ''Diemžēl šogad, izņemot Norvēģijas rallija čempionātu, nekādās citās sacensībās braukt nevaru, tāpēc šogad nevarēšu piedalīties nevienā Baltijas autorallijā,'' portālam atzina Svenings Biltveds, kurš šobrīd pēc diviem Norvēģijas rallija čempionāta posmiem par punktu atpaliek no Madsa Ostberga.

Kamēr ārzemju sportisti vēl domā par dalību minētajā rallijā, tikmēr Talsos mēs noteikti redzēsim Gata Vecvagara, Gata Klemenča un Ginta Bremzes ekipāžas, kuras jau apstiprinājušas savu dalību minētajā rallijā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png