profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Peters Solbergs: Olivers iet savu ceļu un pārsvarā visu dara pats

Mārtiņš Jankovskis 28.02.2018 - 23:59 Peters Solbergs: Olivers iet savu ceļu un pārsvarā visu dara pats
Solbergu ģimene. Foto: Sports Racing Technologies

Latvijas rallija čempionātā (LRČ) aizvadīti divi posmi, pēc kuriem LRČ3 klasē līderi ir Mārtiņš Sesks/Renārs Francis. Par sešiem punktiem mazāk ir Oliveram Solbergam/Veronikai Enganai, kuri šogad turpinās startēt Latvijas rallija čempionātā.

Par dēla sniegumu ļoti priecīgs ir viņa tēvs, bijušais WRC un Pasaules RX čempions Peters Solbergs, kurš sarunā ar portālu Go4speed atzina, ka šobrīd viņš ir apmierināts ar to, kā rit Olivera karjera.


Foto: Jānis Asaris

''''Rally Sarma'' bija lielisks rallijs, jo, salīdzinot ar iepriekšējo posmu, tika sperts plats solis uz priekšu. Viņš izskatījās labi, kā arī Olivers izbaudīja šo ralliju. Jā, bija kļūdiņas, bet kopumā viņš bija ātrs,'' portālam Go4speed stāsta Peters Solbergs, kurš piebilda, ka viņš sacensību laikā atrodas servisa parkā, kur tiek turēti īkšķi un diezgan daudz nervozēts.

''Ar katru nobraukto kilometru viņš kļūst ātrāks un lēnām iet uz priekšu. Pati galvenā lieta, ka viņš sasniedza finišu. Svarīgi, ka viņš nepaniko un nemēģina par katru cenu apdzīt Mārtiņu Sesku. Tā vietā viņš krāj kilometrus, mācās braukt pa tumsu, pa špūrēm, pa granti, pa sniegu un ledu.''

Solbergs atzina, ka šogad Olivers lielu uzsvaru liks uz mācībām, jo viņš šogad iestājies Francijas FFSA (French Federation of Automobile Sport) akadēmijā. Taču paralēli viņš turpinās startēt Latvijas rallija čempionātā un, iespējams, brauks arī Itālijas asfalta rallijos. Tāpat sportista plānos ietilpst arī rallijkrosa sacensības.


Foto: No sportista personīgā arhīva

''Esmu priecīgs par to, ka viņš izbauda to, kas viņam patīk. Viņš iet savu ceļu. Vai daudz palīdzu viņam ar padomu? Pārsvarā viņš visu dara pats. Nedaudz palīdzu ar trases pierakstiem, bet braukšana un regulējumi ir viņa paša ziņā. Un tas ir svarīgi, ka viņš pats to dara, tāpat kā to savulaik darīju es,'' nobeidz Solbergs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png