profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ungāru sportists pēc 'Rally Alūksne': Mēs izbaudām Latvijas rallijus

Mārtiņš Jankovskis 30.01.2018 - 05:56 Ungāru sportists pēc 'Rally Alūksne': Mēs izbaudām Latvijas rallijus
Foto: Mārtiņš Vanags, (MVFOTO)

''Rally Alūksne'' 13.vietu izcīnīja ungāru braucējs, 2017. gada Eiropas rallija čempions ERC2 klasē Tibors Erdi juniors. Šis bija sportista otrais rallijs ziemā, kur šoreiz Tibors startēja ar “Vorobjovs Racing” komandas sagatavotu ''Mitsubishi Lancer Evo X''. Pēc rallija portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja ungāru braucēju, kurš atzina, ka viņam patīk braukt Latvijā.

Kā kopumā tu vērtē šo ralliju?
Mēs aizvadījām ļoti labu un draudzīgu ralliju, kuru ļoti izbaudījām. Bija pāris ātri ātrumposmi, salīdzinot ar tiem, kādi ir Eiropas čempionātā vai Ungārijā. Paveicās ar laiku, jo pirms rallija uzsniga sniegs, tāpēc nav par ko sūdzēties - labs ēdiens, skaistas meitenes, sasaluši ceļi un lieli ātrumi. Kas vēl mums vajadzīgs? Nenožēloju, ka atbraucām uz šo ralliju.

Vai esi apmierināts ar savu ātrumu un rezultātu?
Esmu apmierināts ar savu ātrumu, bet ne ar rezultātu. Ar jauno stūrmani pieļāvām dažas mazas kļūdas, kas redzamas finiša rezultātā. Varējām LRC2 klasē izcīnīt trešo vietu, bet tas ir rallijs.


Foto: Mārtiņš Vanags, (MVFOTO)

Kā bija braukt ziemā, it īpaši pa tumsu?
Izbaudījām četras dienas braukšanu ziemā, no kurām divas bija testu dienas. Man šie apstākļi bija jauni, jo pēdējo reizi pa ledu braucu 2010.gadā Zviedrijas WRC rallijā. Bija jautri braukt, it īpaši ziemā pa tumsu, taču jāsaka, ka bez šīm papildus Lazer gaismām. Šīs sacīkstes mums pierādīja, ka vairs negribu braukt ar papildus Lazer gaismām. Pirmajā posmā jau trešajā kilometrā piedzīvojām kļūdu, jo ''Labais 3'' līkumā ielidojām mežā. Par laimi, auto nebija nekādi bojājumi. Mums paveicās, jo zaudējām tikai 15 sekundes.

Vai esi apmierināts ar auto un Vorobjovs Racing komandu?
Bija ļoti patīkami strādāt ar Vorobjovs Racing. Jānis Vorobjovs ir ļoti pieredzējis un meistarīgs braucējs šādos apstākļos. Viņš bija izpalīdzīgs un pacietīgi atbildēja uz visiem maniem jautājumiem. Kā īsts skolotājs. Gribu teikt paldies komandai un arī Ivo Pūķim.

Kā patika rallija atmosfēra, organizācija?
Ir vienmēr patīkami braukt, kad ir daudz fanu, jo tas liek tev parādīt vislabāko sniegumu. Arī organizācija bija diezgan laba, izņemot vienu lietu. Starp dažiem ātrumposmiem mums laika trūkuma dēļ nebija iespēja noņemt ķiveri un atvilkt elpu, jo tad mēs nokavētu laika kontroli. Nav viegli tā braukt.

Vai jūs šogad redzēsim vēl kādā rallijā Latvijā?
Jā, mēs gribam startēt Rally Liepāja, bet ar manu ilggadējo stūrmani. Mēs tiešām izbaudām Latvijas rallijus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png