profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Alūksnē sniega netrūkst; interesi par gaidāmo ralliju izrāda vairāku valstu sportisti

Mārtiņš Jankovskis 19.12.2017 - 23:14 Alūksnē sniega netrūkst; interesi par gaidāmo ralliju izrāda vairāku valstu sportisti
Rallija organizatori Gatis Cimdiņš un Juris Osis pārbauda trasi. Foto: Kristaps Bērziņš

2018.gadā ''Rallijs Alūksne'', kas būs ne tikai Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta 1.posms, bet arī Lietuvas rallijsprinta čempionāta 1.posms, norisināsies 19. un 20. janvārī. Otrdien sākās pieteikšanās gaidāmajam rallijam, kas ilgs līdz 12.janvārim. Pirmajā dienā dalību apstiprinājušas piecas lietuviešu ekipāžas.

Rallija kopējais garums būs līdz 100 kilometriem, bet rallijsprinta ieskaitē distance būs līdz 70 kilometriem. Kopējais ātrumposmu skaits rallijā plānojas deviņi, no kuriem divi notiks diennakts tumšajā laikā. Tikmēr rallijsprintā plānots aizvadīt sešus posmus. Rallijs un rallijsprints tiks atklāts ar ceremoniālo startu 19.janvārī plkst. 19:00.


Foto: Kristaps Bērziņš

Lai arī Rīgā un tās apkārtnē šobrīd nav sniega, Alūksnē ir sniegs un tur valda īsta ziema. Kā portālam Go4speed atklāja viens no rallija organizētājiem Renārs Salaks, tad šobrīd Alūksnē sniega ir gana daudz. ''Varu teikt, ka trases segums ir sakopts, un ceļi pirms sala tika nogreiderēti. Jāsaka, ka ziema mūsu pusē ar sniegu nav skopojusies. Sajūtas dīvainas, jo 50 kilometri ārpus Alūksnes apstākļi mainās, bet mums ir gana daudz sniega. Mežā savi 15 centimetri ir noteikti. Šobrīd ir izveidojusies laba situācija, jo pa dienu ir nulle grādu, kas nedaudz atkausē sniegu, kas pa dienu tiek piebraukāts, bet naktī tas atkal sasalst, kas trasei nāk tikai par labu,'' saka Renārs Salaks, kurš piebilda, ka sniegs jau vairākas dienas ir visos ātrumposmos.

Renārs atzina, ka rallija dokumenti ir sakārtoti, un sākusies dalībnieku pieteikšanās. ''Interesējās sportisti no vairākām valstīm, bet, cik beigās atbrauks, to mēs nezinām. Pagājušajā gadā mums bija dalībnieki no 11 valstīm, tāpēc ceram, ka šogad arī būs maksimāli liela dažādu valstu pārstāvniecība. Protams, ka lielāka interese un aktīvāka pieteikšanās rallijam būs pēdējās dienās, kad būs pārliecība un zināmi precīzāki laikapstākļi,'' tā Renārs, kurš piebilda, ka jau šonedēļ Alūksnes pusē notiks pirmie ziemas treniņi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png