profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Arī igauņiem būs pašiem sava Autosporta Akadēmija

Mārtiņš Jankovskis 05.03.2012 - 10:32 Arī igauņiem būs pašiem sava Autosporta Akadēmija
Foto: Scanpix

Lai arī kā negribētos, šobrīd jāatzīst, ka igauņi mums rallijā ir soli priekšā. Bez Ota Tanaka, kurš šogad startē WRC čempionātā, ir vēl vairāki braucēji, kuri ik pa laikam startē kādā WRC posmā. Priecē tas, ka visi šie braucēji, kas startē vai ir tuvu tam, lai startētu WRC, ir gados jauni.

Taču igauņi netaisās apstāties pie sasniegtā. Kļuvis zināms, ka Igaunijas autosporta federācija nolēmusi izveidot savu akadēmiju, kurā par pamatu ir ņemta FIA Young Driver Excellence Academy programma, kura dienas gaismu ieraudzīja tikai pagājušajā gadā.

Šīs akadēmijas kurs sastāvēs no sešiem cikliem, kur studenti saņems gan teorētiskās apmācības, gan praktiskās zināšanas par autosportu kopumā, gan arī uzzinās, kā gūt panākumus savā autosporta disciplīnā. Šajā programmā būs sešas teorētiskās lekcijas, kā arī sešas praktiskās nodarbības (gan rallijā, gan slēgtā tipa trasēs).


Jaunais igaunis Egons Kaurs pagājušajā gadā startēja WRC Akadēmijā, kur finālā palika otrais. Foto: Scanpix

Taču arī šajā akadēmijā nevarēs piedalīties jebkurš gribētājs. Programma paredzēta tikai desmit cilvēkiem vecuma grupā no 15 - 23 gadiem. Lai atlasītu šos desmit talantus, Igaunijas autosporta federācija veiks īpašus testus, kuros tiks pārbaudīta potenciālo dalībnieku braukšanas prasmes, fiziskā sagatavotība, kā arī sarunas ar mediju pārstāvjiem.

Kā ziņo portāls rally.ee, tad kopumā šai akadēmijai pieteikušies 28 jaunie braucēji.

Šis programmas projekta vadītāji būs Egons Kaurs, kurš jau pagājušajā gadā izgāja FIA Young Driver Excellence Academy kursu, kā arī Igaunijas autosporta federācijas pārstāvis Karmens Veselovs. Tiek ziņots, ka minētā programma tiks finansēta ar FIA atbalstu.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png