profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grjazins līderis pēc Rally Liepāja pirmās dienas, pilsētas posmā smagas avārijas (FOTO)

Go4speed 07.10.2017 - 23:51 Grjazins līderis pēc Rally Liepāja pirmās dienas, pilsētas posmā smagas avārijas (FOTO)
Foto: Twitter.com/FIAERC

7. oktobrī Kuldīgas un Liepājas ceļos tika aizvadīta pirmā Rally Liepāja diena ar septiņiem ātrumposmiem. Pēc pirmās dienas rallija līderis ar 18,3 sekunžu pārsvaru pār Kalli Rovanperu ir Nikolajs Grjazins, kurš šajā dienā atzīmēja arī savu dzimšanas dienu. Ātrākais no latviešu sportistiem un pārliecinošs ERC2 klases līderis - Jānis Vorobjovs. Neveiksmīgi rallijs iesākās Jāņa Berķa ekipāžai, kurai, braucot uz pirmo ātrumposmu, radās problēmas ar elektroniku, tāpēc auto negāja ar pilnu jaudu. Lai arī servisparkā daudzas lietas tika mainītas, tas diemžēl nelīdzēja.

Grjazins dienu sāka ar uzvaru pirmajā ātrumposmā, tikai 0,3 sekundes aiz sevis atstājot Rovanperu. Otrajā ātrumposmā līderpozīciju nācās atdot Lukjaņukam, kurš šajā ātrumposmā apsteidza Rovanperu (+3,2) un Grjazinu (+3,3).  

Arī trešajā ātrumposmā pieredzējušais krievu sportists bija ātrāks un kopvērtējumā apsteidza Grjazinu par 5,2 sekundēm, bet Rovanperu par 8,2 sekundēm. Ceturtajā ātrumposmā uzvaru izcīnīt izdevās Grjazinam, taču pietrūka 0,3 sekundes, lai arī kopvērtējumā apsteigtu Lukjaņuku.   Diemžēl piektajā ātrumposmā Lukjaņuka automašīnai radās elektroniskas problēmas un viņš bija spiests 3 minūtes nostāvēt ātrumposmā, kā rezultātā atkrita uz 10. pozīciju. 


Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis kopvērtējumā atrodas 7. vietā Foto: Rally Liepāja

Rallija vadību pārņēma Grjazins, kurš piektajā ātrumposmā tuvāko sekotāju Kajetanoviču apsteidza par 10,2 sekundēm un kopvērtējumā jau par 16,3 sekundēm bija atrāvies no Rovanperas.  

Pēc Lukjaņuka neveiksmes uz trešo vietu pakāpās čempionāta līderis Kajetanovičs, kurš ātrumposmus veica drošā ātrumā, lieki neriskējot.    

Diemžēl korekcijas rallija galvgalī ieviesa noslēdzošais pilsētas ātrumposms (SS6;7), kurā notika vairākas smagas avārijas, kā rezultātā 6. un 7. ātrumposmu atcēla. Pirmais avarēja Aleksejs Lukjaņuks, pēc iebraukšanas milzīgā peļķē sākās akvaplanēšana, kas automašīnu uznesa ar sānu virsū kokam. Pēcāk tajā pašā vietā avarēja Bruno Magalešs, tikai šī sportista automašīna kokā ietriecās frontāli. Sportists pēc avārijas tika nogādāts slimnīcā uz pārbaudēm. Pēc galvenā konkurenta smagās izstāšanās Eiropas rallija čempiona titulu trešo gadu pēc kārtas ir nodrošinājis poļu sportists Kajetans Kajetanovičs.


Lukjaņuka auto pēc avārijas. Foto: Twitter.com/FIAERC

ERC2 klasē pārliecinošu sniegumu, uzrādot ātrāko laiku visos šodien notikušajos ātrumposmos, demonstrēja Jānis Vorobjovs, otrajā pozīcijā esošo Reini Nitišu apsteidzot par minūti 40 sekundēm. "Startēt pirmajam šādos apstākļos nebūt nebija slikti. Protams, vairākās vietās segums bija ļoti slidens, tomēr spējām izvairīties no nopietnām kļūdām, tādēļ ar šīs dienas rezultātiem esmu apmierināts. Mūsu mērķis ir Top 6 absolūtajā ieskaitē," sestdienas notikumus komentē Jānis Vorobjovs.


Magalešs pēc avārijas. Foto: Alfonsas Rakauskas

Junioru ieskatē lieliski dienu iesāka Mārtiņš Sesks, kurš atrodoties otrajā pozīcijā piedzīvoja avāriju 5. ātrumposmā, taču spēja atgriezties trasē un finišēt, tādējādi atkrītot tikai divas pozīcijas un ierindojoties 4. vietā. Kā apliecināja Sesks, tad automašīnas drošības karkass ir vietā un sportisti turpinās cīņu otrajā dienā. Līderim somam Hutunenam Sesks zaudē 55,6 sekundes.


Sesks pēc avārijas. Foto: Twitter.com/FIAERC

Latvijas čempionāta 6. posmā uzvaras laurus plūca Nikolajs Grjazins, otrais jau kronētais čempions Kalle Rovanpera, bet trešais Jānis Vorobjovs, kuram uzvara LRC2 ieskaites klasē.

Rezultāti apskatāmi ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png