profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Berķis: Šobrīd nestādos priekšā, kā var noķert Kanguru

Go4speed 01.03.2012 - 14:50 Berķis: Šobrīd nestādos priekšā, kā var noķert Kanguru
Jānis Berķis/Edgars Čeporjus. Foto: Pille Russi/rallifotod.eu

Aizvadītajās brīvdienās noslēdzās ziemas rallija sezona. Igaunijas rallija čempionāta pirmajā posmā uzvaru sīvā cīņā izcīnīja mājinieks Rainers Aus, kurš pēc uzvaras portālam Go4speed atzina, ka bija pārsteigts par šo uzvaru. ''Biju pārsteigts, ka tieši man izdevās izcīnīt uzvaru. Jāsaka, ka šis gads solās būt ļoti grūts, jo konkurence N4 klasē ir milzīga. Vai braukšu Latvijā? Noteikti braukšu Madonā, kā arī, iespējams, Talsos.''


Rainers Aus. Foto: Pille Russi/rallifotod.eu
 
Otrajā vietā ierindojās Jānis Vorobjovs ar stūrmani Guntaru Zicānu, kuri uzvaru no rokām izlaida pēdējā ātrumposmā. ''Šajā posmā mums bija ne tikai jauna ātrumkārba, bet arī jauns aizmugurējais reduktors. Diemžēl rallija beigās ar reduktoru sākās problēmas, taču uz to mēs pirmās vietas zaudēšanu negribam norakstīt. Pirmo pozīciju zaudējām pēdējā posmā, kad pieļāvām kļūdu un sagriezāmies. Neko darīt - tāds ir rallijs," tā saka Guntars Zicāns, kuri beigās izcīnīja Baltijas ziemas rallija kausu.


Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Foto: Pille Russi/rallifotod.eu
 
Trešais šajā posmā palika vēl viens igaunis Sīms Plangi, kurš pirms rallija atzina, ka noteikti cīnīsies par uzvaru. Diemžēl viņam tas neizdevās, jo otrajā posmā Plangi sagriezās un zaudēja daudz laika. ''Otrajā posmā par daudz nogriezām trases iekšmalu un sagriezāmies,'' portālam stāsta Sīms Plangi. ''Pēc tam nolēmām neriskēt, jo gribējām sasniegt finišu un izcīnīt punktus. 20 sekundes šādā konkurencē ir daudz. Prieks, ka uzvarējām ''Power Stage'' ātrumposmā, kas mums papildus deva trīs punktus.''


Sīms Plangi. Foto: Pille Russi/rallifotod.eu
 
Ceturto vietu no visām priekšpiedziņas automašīnām, bet pārliecinoši pirmo vietu E10 klasē izcīnīja Jānis Berķis/Edgars Čeporjus, kuriem šis bija pirmais rallijs Igaunijā. ''Ļoti patika šis rallijs, kas bija mūsu pirmais posms Igaunijā," sarunā ar Go4speed saka Jānis Berķis. ''Jau pirms rallija starta nolēmām, ka pirmajos nakts posmos brauksim ātri, jo gan Alūksnē, gan Sarmas rallijā bijām braukuši pa tumsu. Arī otrajā dienā braucām savā tempā, taču sestajā ātrumposmā sākās tā pati problēma, kas Sarmas rallijā - sāka lekt ārā otrais ātrums. Tobrīd savā klasē bijām pārliecinoši pirmie, tāpēc nolēmām neko neeksperimentēt un braukt savā tempā. Mēs noteikti varējām pacīnīties par augstākām vietām starp pārējām priekšpiedziņas mašīnām."  

Runājot par konkurenci, Jānis smejoties saka: ''Ar tiem igauņiem ir tā (smejas). Ja mums apmēram ir kaut kāda skaidrība, kā varētu noķert Markusu Abramu, tad, kā noķert un apdzīt Martinu Kanguru, šobrīd nestādos priekšā. Jā, viņam ir jaudīgāka mašīna, taču tik un tā - viņš ir ļoti ātrs. Taču, neko darīt, mums ir jāmācas un vēlreiz jāmācas. Uzskatu, ka vasarā ar Abramu mēs gan kādā no Latvijas posmiem varētu pacīnīties līdzīgi."

''Kādos čempionātos brauksim? Šogad startēsim Latvijas un Igaunijas čempionātā un dažos rallijsprinta posmos," noslēdz Berķis.


Edgars Balodis/Ivo Pūķis. Foto: Go4speed

Noslēdzot šo ralliju, 2. vietu Baltijas ziemas kausa R3 klasē izcīnīja vēl viena ekipāža no Latvijas - Edgars Balodis/Ivo Pūķis. Igaunijas rallija finišā ekipāžai, cīnoties ar tehniskām problēmām, piektā vieta E10 klasē. Šī gada sezonu komanda aizvadīs ar jaunu auto - Renault Clio. Kā pastāstīja Ivo Pūķis, tad turpmākajā rallija sezonā ekipāža būs redzama Latvijas un vairākos Igaunijas rallija čempionāta posmos.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png