profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjovs dodas pretī trešajam Lietuvas rallija čempiona titulam

Go4speed 29.09.2017 - 11:12 Vorobjovs dodas pretī trešajam Lietuvas rallija čempiona titulam
Foto: The Moment Capturers

Šajās brīvdienās startēs noslēdzošais Lietuvas rallija čempionāta posms - ''Classic Rally Druskininkai 2017''. Tieši pēc šī posma noskaidrosies visu ieskaišu klašu čempioni, kur šobrīd labās pozīcijās atrodas latviešu ekipāža Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis.

4WD ieskaitē Vorobjovs/Pūķis ir pārliecinoši līderi, jo tuvākais sekotājs Benediktas Vanagas zaudē 66 punktus. Tikmēr LARČ3 klasē uz titulu var pretendēt vairākas ekipāžas. Šobrīd pirmajā vietā atrodas Vorobjova ekipāža (114 p.), kurai seko Giedrius Notkus (95) un Vitautas Švedas (83). Ņemot vērā, ka šajā posmā punkti tiks aprēķināti, izmantojot koeficientu 1,2, tad par čempionu var kļūt jebkurš no šiem braucējiem. Teorētiski uz titulu varēja pretendēt arī ceturtajā vietā esošais Vaidotas Žala, taču sportists ziņo, ka motora defekta dēļ, kas piedzīvots pirms rallija testos, viņš noslēguma posmā nestartēs.


Žala dienu pirms rallija paziņoja, ka motora defekta dēļ noslēguma posmā būs skatītāju lomā. Foto: Facebook.com

LARČ4 klasē par čempionu jau nodrošinājis Jonas Pipiras (158), kurš šajā posmā nestartēs, taču cīņa par atlikušajām vietām uz goda pjedestālu būs ļoti sīva. Par to cīnās trīs ekipāžas, starp kurām ir arī Daņila Belokoņs un Toms Freibergs, kuri šobrīd atrodas otrajā pozīcijā. Kā portālam apstiprināja T.Freibergs, ka ekipāžas mērķis šajā rallijā ir izcīnīt Lietuvas vicečempionu titulu.


Belokoņs/Freibergs noslēguma posmā cīnīsies par vicečempionu titulu. Foto: Alfonsas Rakauskas

Pavisam kopā uz starta izies 32 ekipāžas, kurām būs jāveic deviņi ātrumposmi (115 km). Ar pirmo numuru trasē dosies Jānis Vorobjovs, otrais starta numurs Benediktam Vanagam, bet trešais – Giedrium Notkum. Ar septīto numuru trasē dosies Gatis Vecvagars (''Mitsubishi Mirage''), desmitais starta numurs Rolandam Jaunzemam, bet 19. starta numurs Belokoņam.


Otro reizi šajā sezonā uz starta izies Gatis Vecvagars. Foto: MVFoto

Līdz šim šajā rallijā kopš 2011.gada divas reizes uzvarējuši Vitautas Švedas un Vaidotas Žala. Pagājušajā gadā šajā posmā trešais bija Vorobjovs, bet 2014. gadā otro vietu izcīnīja Rolands Jaunzems.

Jānis Vorobjovs par Lietuvas rallija čempionu kļuvis jau divas reizes, 2015. gadā izcīnot uzvaru N4 klasē ar "Mitsubishi Lancer Evo X", bet 2016. gadā A+ klasē ar "Mitsubishi Mirage" automašīnu.

Maršruta karte šeit, starta kārtība šeit.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png