profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Berķis: Rallijs ir foršs tad, kad ir liela un līdzvērtīga konkurence

Mārtiņš Jankovskis 30.08.2017 - 23:46 Berķis: Rallijs ir foršs tad, kad ir liela un līdzvērtīga konkurence
Jānis Berķis. Foto: Edgars Leonovs

Igaunijas ''Lõuna-Eesti'' rallijā sesto vietu absolūti un otro LRČ1 klasē izcīnīja Neiksans Rally Sport ekipāža Jānis Berķis/Edgars Čeporjus. Līdz astotajam ātrumposmam ekipāžai bija sīva cīņa ar Jāņa Vorobjova ekipāžu, taču tad Vorobjova auto piemeklēja tehnisks defekts un pilots bija spiests izstāties.

Jānis portālam Go4speed atzīst, ka rallijs esot bijis sarežģīts, taču ļoti interesants, jo pa šādiem ceļiem braukšana sagādāja lielu prieku. ''Jautrs rallijs. Līdz šim pa šiem ceļiem biju braucis vienu reizi ar ''Ford Fiesta ST'', taču braukšana ar R5 auto bija burvīga. Bija liels gandarījums braukt ar šādu auto pa šādiem ceļiem, jo tu varēji sajusties kā rallists. Viss rallijs mums pagāja bez lielām kļūdām – braucām stabili un tik ātri, cik šobrīd esam gatavi. Jāsaka, ka dienas otrajā daļā, kad izstājās Jānis Vorobjovs, bijām spiesti atlaist, tāpēc pēdējos ātrumposmus braucām uz rezultāta noturēšanu,'' stāsta Jānis Berķis.

Jautāts, vai ekipāža varēja pabraukt vēl ātrāk, Jānis atzina, ka noteikti, taču pēc Vorobjova izstāšanās ekipāža nolēma braukt  piesardzīgāk. ''Šoreiz mums ar Jāni cīņa bija līdzīgāka, taču jāsaka, ka arī šajos ceļos viņš bija ļoti ātrs. Vietās, kur ir vairāk līkumu, tramplīnu un šaurāki ceļi, tur es varu braukt ar Jāni līdzvērtīgāk, bet, kur ir vietas, kas prasa pārliecību, pieredzi un meistarību, tur Jānis bija ātrāks. Līdz ar to uz jautājumu, vai es varu nobraukt ātrāk, jā, es to varu, bet, vai līdz finišam, to grūti teikt. Šādā tempā mēs varam nobraukt visu ralliju bez kļūdām.''


Jānis Berķis/Edgars Čeporjus. Foto: Edgars Leonovs

Sarunas nobeigumā Berķis atzina, ka ir kaut kas jādomā, kā palielināt braucēju skaitu un konkurenci. ''Uzskatu, ka LRČ čempionātā noteikti ir jābūt apvienotiem posmiem gan ar Lietuvu, gan Igauniju. Zinu, ka tas laikam ir neiespējami un varētu būt liela pretestība, bet būtu burvīgi, ja izveidotu tādu kā Baltijas rallija čempionātu, kur katra valsts pie sevis rīkotu, piemēram, divus vai trīs rallijus. Rallijs ir foršs tad, kad ir liela un līdzvērtīga konkurence. Esmu pārliecināts, ka tad uz starta katrā rallijā izietu ap 100 ekipāžām. Šobrīd Latvijas čempionātā pietrūkst ekipāžu. Bija prieks skatīties, kā šajā rallijā par sekundēm cīnījās Bergmanis, Jaunzems Lielkājis un Baldiņš (EMV4 klasē trīs latviešu braucēji finišēja Top 4, kur visus trīs šķīra tikai deviņas sekundes). Būtu, piemēram, LRČ tāda A grupa, tad domāju, ka vēl vairāki braucēji nāktu un cīnītos visi kopā, bet šobrīd es neredzu, kā viņi var cīnīties par augstiem rezultātiem Latvijā, braucot kopā ar mums, ar R5 mašīnām vai, piemēram, divus gadus vecu WRC. Domāju, ka dažiem ir skumīgi atbraukt uz ralliju, zinot, ka tu nevari pacīnīties par Top 3. Ir kaut kas jāmaina. Zinu, ka Jānis Krastiņš dara visu, kas viņa spēkos. Nedomāju, ka tā ir viņa vaina, ka mums rallijā ir tik maz braucēju, taču mums kopā ir kaut kas jādomā un jāmēģina mainīt. Gribas ticēt, ka kaut kas mainīsies un rallijs atgriezīsies tādā līmenī, kādā tas bija agrāk,'' nobeidz Berķis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png