profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Startē Igaunijas rallijs, Vorobjovs un Plangi sola uzvarēt

Mārtiņš Jankovskis 24.02.2012 - 11:29 Startē Igaunijas rallijs, Vorobjovs un Plangi sola uzvarēt
Rauls Jēts. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Rīt startēs jaunā Igaunijas rallija sezona, kurā uz starta izies vairākas ekipāžas no Latvijas. Kamēr Latvijas rallija čempionātā jau aizvadīti divi posmi, igauņiem šis būs pirmais. ''Võrumaa talveralli'' rallijs notiks Viru apkaimē, un jau šodien sportisti sāk pierakstīt trasi.

Jau ziņojām, ka šajā posmā uz starta izies vairākas ekipāžas no Latvijas. Kā pirmie trasē dosies Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns, kuru mašīnai pēc Sarmas rallija ir jauns motors. ''Esam ielikuši jaunu dzinēju, jaunu aizmugurējo reduktoru, kā arī pārjaukuši priekšējo. Trešdien un ceturtdien veicām testus, tāpēc rallijam esam gatavi. Arī šogad, tāpat kā iepriekš, mūsu mērķi Igaunijā ir visaugstākie," tā Guntars Zicāns. Kā pēc testiem atzina Jānis Vorobjovs, tad dzinējs īsti vēl neklausa tā, kā gribētos, taču tas nemaina ekipāžas plānus - uzvarēt!

Vēl latviešu sportistu vidū būs Ralfs Sirmacis, kurš šajā posmā brauks ar Kārļa Nebara automašīnu (Sirmača automašīna tiek pārdota). ''Mans šīs sezonas mērķis ir nobraukt pēc iespējas vairākus rallijus. Tik, cik ļaus finanses, tik arī braukšu. Gribas pēc iespējas vairāk apgūt šo mašīnu, lai turpmākajos posmos varētu braukt vēl ātrāk. Pirmos metrus ar Kārļa Nebara ''Ford Fiestu'' veikšu tikai piektdienas vakarā, bet gan jau būs labi," portālam Go4speed atzīst Ralfs Sirmacis.


Ralfs Sirmacis. Foto: Go4speed

Jautāts par spēcīgo dalībnieku sastāvu, Sirmacis atzīst, ka būs interesanti salīdzināt laikus ar sportistu, kurš braucis vairākos pasaules rallijos. ''Priecē, ka šajā posmā būs spēcīga konkurence. Būs interesanti salīdzināt, cik esam spēcīgi uz Karla Krūdas fona (pagājušā gadā šis pilots startēja SWRC čempionātā. Kopumā nobraucis 15 WRC posmus), kurš šajā posmā brauks ar tādu pašu mašīnu kā mēs. Protams, spēcīgs šeit būs mājinieks Miko-Ove Nīnemā, Markus Ābrams, kā arī latvietis Jānis Berķis. Būs ko darīt. Protams, jātiecas pēc uzvaras, bet, kā sanāks, to redzēsim uz vietas. Braucis tur neesmu pa ziemu, bet domāju, ka ceļi būs labi.''


Sīms Plangi. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Uzvarētāju šajā rallijā paredzēt ir grūti, jo uz starta izies gandrīz visi spēcīgākie igauņu braucēji. ''Mūsu mērķis - uzvarēt, jo šis ir mans mājas rallijs. Konkurence būs liela, jo brauks tādi piloti kā Jānis Vorobjovs, Rauls Jēts, Sanders Pērns un citi,'' saka jaunais un talantīgais Sīms Plangi.

''Darīsim visu iespējamo, lai šo ralliju pabeigtu ar visaugstāko rezultātu, kaut arī mūsu klasē sastāvs ir ļoti spēcīgs,'' tā Rauls Jēts. ''Mums bija labs treniņs Sarmas rallijā. Pagājušajā nedēļā mums bija testi, tāpēc tagad esam atguvuši ātrumu. Redzēsim, cik ātri būsim uz pārējo fona,'' saka Sanders Pērns.


Sanders Pērns. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Minētais rallijs notiks divas dienas. Pirmajā dienā (sestdien) sportistiem būs jāveic trīs posmi (pa tumsu), bet otrajā dienā - seši posmi. Kopējais rallija garums - 110 kilometri. Ar rallija starta sarakstu var iepazīties šeit.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png