profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gardemeisters: No savas braukšanas nebaidos, jo šo ralliju uztveru kā piedzīvojumu

Mārtiņš Jankovskis 23.08.2017 - 23:17 Gardemeisters: No savas braukšanas nebaidos, jo šo ralliju uztveru kā piedzīvojumu
Gardemeisters, pildot safetycrew Vācijas WRC. Foto: No sportista personīgā arhīva

Šajās brīvdienās Dienvidigaunijas ceļos aizritēs ''Lõuna-Eesti Ralli 2017'', kas būs piektais Igaunijas un Latvijas rallija čempionāta posms. Jau ziņojām, ka uz starta izies vairākas latviešu ekipāžas, kā arī trasē redzēsim vairākus latviešu stūrmaņus. Viņu vidū būs arī Krišjānis Caune, kurš būs stūrmanis bijušajam WRC pilotam un somu zvaigznei Tonijam Gardemeisteram, kurš trasē dosies ar BMW M3 automašīnu.

Kopš 2011.gada Gardemeisters aktīvi rallijā vairs nebrauc, taču šoreiz somu sportists nolēma iziet uz starta ar savu BMW M3.

Pirms rallija starta portāls Go4speed izmantoja izdevību un aprunājās ar Gardemeisteru, kurš pastāstīja gan par šo atgriešanos, gan par to, kāpēc izvēlējās braukt kopā ar Cauni, kā arī pastāstīja to, ko skatītāji no viņa varēs sagaidīt gaidāmajā rallijā.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Tonij, kad un kāpēc tu nolēmi startēt Igaunijas rallijā?
Ja godīgi, tad jau ilgāku laiku biju plānojis kaut kur izbraukt, taču pirms mēneša nolēmu izbraukt tieši šajā rallijā. Pēdējos gados man nav daudz laika, lai brauktu rallijos, arī mans BMW nebija gatavs, lai brauktu. Ja godīgi, tad BMW garāžā vienā stūrī stāvēja kādus trīs gadus, taču pirms divām nedēļām tas pamodās, lai sāktu jaunu dzīvi (smejas). Šis rallijs sakrita gan ar to, ka man ir brīvs laiks, gan arī tas, ka šajā rallijā brauks citas mūsu komandas mašīnas, tāpēc bija viegli visu saorganizēt. Un man arī patīk braukt Igaunijā.

Ir pagājusi liela pauze, kopš aktīvi brauc rallijā. Tevi tas nebiedē?
Jā, tā ir tiesa, ka sen neesmu braucis oficiālās sacensībās, taču testos dažreiz izbraucu ar S2000 vai R5 automašīnu. Nebaidos no savas braukšanas, jo šo ralliju uztveru kā jautru piedzīvojumu, kuru centīšos izbaudīt. Man nebūs nekāda spiediena un stresa. Taču, protams, kad iziešu uz starta, netaisos uzreiz padoties.


Gardemeisters un Caune rallijreida sacensībās. Foto: RE autoclub

Kāpēc izvēlējies braukt kopā ar Krišjāni Cauni?
Kad braucu kopā ar Krišjāni rallijreidā Krievijā, jau tad vienojāmies, ka izbrauksim kopā arī kādu klasisko ralliju.

Ko tu vari pateikt par savu auto?
Mans BMW nav nekas īpašs. Trīs litru sešu cilindru M3 dzinējs, kas spēj attīstīt 330 Zs.

Ko skatītāji varēs no tevis sagaidīt šajā rallijā?
Protams, centīšos skatītājiem dažos līkumos parūpēties par sānslīdēm, taču diemžēl šīs sānslīdes nav tas ātrākais veids. Varbūt kaut kur uzdriftēšu (smaida). Taču varu apsolīt, ka dzinēja apgriezienus turēšu augstus.


Gardemeisters testos. Foto: No sportista personīgā arhīva

Vai tas ir tikai viens rallijs, vai arī plāno braukt vairāk?
Šobrīd domāju, ka šogad šis būs tikai viens tāds rallijs. Nākamais gads jau būs cits stāsts. Vēl redzēsim…
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png