profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

LRČ kopvērtējums: Rovanpera atraujas, pārējās klasēs sīvas cīņas

Go4speed 22.08.2017 - 20:37 LRČ kopvērtējums: Rovanpera atraujas, pārējās klasēs sīvas cīņas
Kalle Rovanpera. Foto: RallyPhotos Finland

Latvijas rallija čempionātā (LRČ) vēl atlikuši trīs posmi – Igaunijas ''Louna-Eesti'', kas startēs šajā nedēļas nogalē, un divi posmi ''Rally Liepāja'' ietvaros. Pirms Igaunijas posma, aplūkojot LRČ visu klašu kopvērtējumu, jāsecina, ka tikai Rovanpera ir izteikts savas klases līderis, kamēr pārējās klasēs sagaidāma sīva cīņa.

LRČ
Šajā klasē līdzšinējos četros rallijos Kalle Rovanpera uzvarējis trijos posmos, kur Alūksnes un Latvijas rallijā somu sportists izcīnījis maksimumu punktu – 39 (25 punkti par uzvaru rallijā un 14 punkti par ātrāko laiku abos rallija apļos). Kopā Rovanpera sakrājis 141 punktu. Otrajā vietā ir Nikolajs Grjazins, kuram ir 92 punkti, bet trešo vietu ieņem Neiksans Rally Sport braucējs Jānis Berķis (60). Ceturto vietu ieņem Jānis Vorobjovs (53). Pavisam kopā šajā klasē startējušas 40 ekipāžas, bet punktus spējušas izcīnīt 23.


Grjazina ekipāža. Foto: MVFoto

LRČ2
Izlaidis Alūksnes posmu, līderis pēc četriem posmiem ir Aleksandrs Mihailovs (87), kuram seko lietuvietis Linas Vašķis (67) un Aleksandrs Gorelovs (53). Ceturto vietu ieņem Jānis Vorobjovs (46), kurš startējis trīs posmos. Šajā klasē līdz šim kopā startējušas 11 ekipāžas, bet punktus izcīnījušas desmit. Jāpiebilst, ka četros posmos uzvaras izcīnījušas četri dažādi piloti – Vašķis, Vorobjovs, Mihailovs un Nitišs.


Vorobjovs/Pūķis. Foto: MVFoto

LRČ3
Neskatoties uz to, ka Sarmas rallijā nācās izstāties dzinēja defekta dēļ, bet Talsos – pilota veselības dēļ, šīs klases līderis ir Mārtiņš Sesks (84), kuram seko Olivers Solbergs (69) un Jonas Pipiras (65). Gan Solbergs, gan Pipiras šosezon startējuši trīs posmos. Šajā klasē kopā startējušas deviņas ekipāžas, bet punktus izcīnījušas septiņas.


Sesks/Mālnieks. Foto: MVFoto

RK1
Šajā klasē līderis ir Petrs Turkins, kurš, lai arī ir izcīnījis tikai vienu uzvaru, kopā ir sakrājis 106 punktus. Otrais ir Ričards Vīksna (77), bet trešais - Arvis Vecvagars (43).

RK2
Šajā klasē līdz šim startējusi tikai viena ekipāža - Edgars Balodis/Inese Akmentiņa, kuri arī gan Talsos, gan rallijā Latvija veiksmīgi sasnieguši finišu, tādējādi tiekot pie maksimālā punktu skaita (78).


Balodis/Akmentiņa. Foto: MVFoto

LRČ Juniors
Pagaidām līderis ir Mārtiņš Sesks, kurš sakrājis 102 punktus, kamēr otrajā vietā esošais Solbergs ticis pie 85 punktiem. Trešais - Ričards Vīksna (75).

Historic Absolūtā ieskaite
Jau ziņojām, ka šajā klasē, izcīnot trīs uzvaras trīs rallijos, par čempioniem kļuva brāļi Ivars un Andris Velmes (75). Otrais palika Alari Silaste no Igaunijas (48), bet trešais - Gintars Ozoliņš (33).


Brāļi Ivars un Andris Velmes. Foto: MVFoto

LRČ Komandas
Pēc četriem posmiem vadībā atrodas Sports Racing Technologies (116). Otrajā vietā ir TGS Wolrdwide (93), bet pagaidām trešā labākā vienība ir Vorobjovs Racing (70).

Pilns kopvērtējums aplūkojams ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png