profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sportisti par aizvadīto Lietuvas ralliju: briesmīga organizācija

Mārtiņš Jankovskis 23.02.2012 - 10:59 Sportisti par aizvadīto Lietuvas ralliju: briesmīga organizācija
Foto: www.fotodarius.lt

Aizvadītajā nedēļas nogalē startēja otrais Lietuvas rallija čempionāta posms, kurā uzvaru absolūtajā ieskaitē izcīnīja Šauļus Girdauskas, kura rīcībā bija ''Škoda Fabia WRC'' automašīna.

Šobrīd zināms, ka vairāki igauņu sportisti izteikuši vēlmi šogad startēt (un to jau arī dara) Latvijas rallija čempionātā (LRČ), taču par lietuviešiem ziņu nav. Taču, kā pēc aizvadītā Lietuvas rallija noskaidroja portāls Go4speed, tad, iespējams, nākamajos posmos varētu parādīties arī vairāki lietuvieši.

Izrādās, ka Lietuvas rallija otrajā posma organizācija ir bijusi zem katras kritikas.


www.fotodarius.lt

Sarunā ar vienu no vadošajiem Lietuvas rallija braucējiem, kurš nevēlājās atklāt savu vārdu, atzina, ka ļoti daudzi sportisti pēc šī posma ir neapmierināti. ''Briesmīga organizācija. Rallijs ritēja divas dienas, bet to pilnībā varēja noorganizēt vienā dienā. Bija daudz lēmumu, kas neatbilda noteikumiem. Īss serviss, bet ilga (četru stundu) gaidīšana. Šo sarakstu varētu turpināt vēl un vēl," saka spēcīgs un zināms lietuviešu sportists.  

Sportists turpinājumā atzina, ka pēc šī rallija 6 - 7 sportisti (kuru vidū ir arī cittautieši), kuru uzvārdus viņš nevēlējās nosaukt, bija ļoti neapmierināti un izteikuši vēlmi vairs nebraukt Lietuvas rallijā (vismaz šajā posmā noteikti). ''Daudzi sportisti bija neapmierināti uz mūsu federāciju, ka tā Lietuvas rallija čempionāta ieskaitē neiekļāva Sarmas posmu. Mēs gribam kļūt spēcīgāki un attīstīties, tāpēc šādi apvienotie posmi ceļ līmeni. Ja nākamgad kalendārā atkal tiks iekļauts šis posms, tad domāju, ka tajā būs ļoti maz dalībnieku. Ja gribat uzzināt kaut ko vairāk, droši varat pazvanīt Andim Neikšānam," tā lietuviešu sportists.

Arī Andis Neikšāns par šo posmu izteicās ļoti kritiski. ''Drausmīga organizācija un drausmīga nīkšana. Cik pastāstīja vietējie sportisti, tad šī rallija organizētāji (Lietuvas rallija federācijas prezidents) šo posmu gribēja uztaisīt par lētākām izmaksām. Šajā posmā bija tikai divas tiesnešu brigādes, kas burtiski čakarēja braucējus. Neko savādāku nevaru pateikt. Nobrauc vienu dopu, gaidi. Nobrauc nākamo, atkal gaidi. Kopā vairāk par četrām stundām bija jāgaida."  


Aleksejs Šemets/Andis Neikšāns. Foto: www.fotodarius.lt


Jautāts, par ko Anda ekipāža saņēma sodu, sportists turpina. ''Vienā brīdī, kad atradāmies slēgtajā parkā, prasījām, vai drīkst nomainīt riepu. Tiesnesis deva zaļo gaismu, bet vēlāk skatāmies, ka mums jau iedots sods (arī Vitautam Švedam tieši par šādu pašu pārkāpumu tika piešķirts sods). Prasām, kas par sodu, bet pamatojums - tur riepu nevarēja mainīt. Protams, pēc protesta iesniegšanas mums šo sodu atcēla, tāpēc oficiālajos rezultātos tas sods neparādās, kas nozīmē to, ka mēs A grupā finišējām trešajā vietā.''

Tāpēc, gribot vai negribot, ir jāpiekrīt un jāpriecājas gan par pašmāju, gan par ārzemju sportistu teikto, ka Latvijā ralliji ir kā svētki, kuros viss ir sakārtots un ir prieks braukt. Izbaudīsim un novērtēsim to!

Komentāri
Mārtiņš Jankovskis 23.02.2012 13:45
Nu šis bija domāts tieši par šo konkrēto ralliju nevis par LT rallijiem kopumā :)
GT-four 23.02.2012 12:43
Paga, bija tak raksts, kur mūsu sportisti informēja, ka Leišos viss ir skaisti, lēti, organizācija super, zāle arī zaļāka, sniegs baltāks utt.:D
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png