profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas rallija čempionam jauna stūrmane no Latvijas

Go4speed 22.02.2012 - 14:43 Igaunijas rallija čempionam jauna stūrmane no Latvijas
Zita Īle. Foto: www.ile-racing.lv

Šajā nedēļas nogalē Igaunijā, Viru apkārtnē, tiks dots starts Igaunijas rallija čempionāta pirmajam posmam - "Võrumaa talveralli 2012", kurā uz starta izies vairākas ekipāžas no Latvijas.

Portāls jau vēstīja, ka pagājušā gada Igaunijas rallija čempions Kaspars Koitla pēc strīda ar Igaunijas rallija federāciju nolēmis šogad startēt Latvijas rallija čempionātā. Lai vai kā, bet pirmajā posmā - Voruma talveralli - Koitlu trasē tomēr redzēsim. Pilots šajā rallijā pildīs "Rally Taxi" funkcijas. Tas nozīmē, ka Koitlam sešos no astoņiem ātrumposmiem būs jāvizina rallija sponsorus. Taču atlikušos divus ātrumposmus - vienu nakts posmu sestdienā un otru ātrumposmu svētdienā - Kaspars izmantos savādāk nekā ierasts.  Sportists izteicis piedāvājumu "Īle Racing" komandas stūrmanei Zitai Īlei izmēģināt spēkus stenogrammas lasīšanā minētajos divos ātrumposmos.


Kaspars Īle/Zita Īle ir 2011. gada rallijsprinta 2WD open klases kausa ieguvēji. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

"Tas man bija ļoti liels un negaidīts pārsteigums," Zita ziņo savas komandas mājas lapā www.ile-racing.lv. "Kaut arī zinu, ka tās nebūs sacensības un Kaspars brauks piesardzīgāk kā kopā ar Andresu, esmu ļoti satraukusies. Man ir neliela pieredze stūrmaņa krēslā, turklāt nekad neesmu lasījusi stenogrammu angļu valodā. Domāju, ka daudziem faniem un pat stūrmaņiem gribētos kādreiz pabraukt kopā ar tādu rallija Personību."

"Man bija jāapdomā, vai varu uzņemties tādu atbildību," turpina Zita. "Taču saprotu, ka iespējams otrreiz tādu piedāvājumu varu arī nesaņemt, un grēks neizmantot šo iespēju. Tā man būs laba skola, tāpēc darīšu visu, ko spēšu," tā Zita.
 
Kaspars un Zita trasē dosies ar Koitlas sacensību auto - N4 klases Mitsubishi Lancer Evo IX.
Komentāri
Not_Verified 22.02.2012 15:32
Opā, kā tas tā gadījās?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png