profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc strīda ar federāciju igauņu rallija čempions izvēlas startēt Latvijā

Mārtiņš Jankovskis 22.02.2012 - 09:11 Pēc strīda ar federāciju igauņu rallija čempions izvēlas startēt Latvijā
Kaspars Koitla. Foto: www.megapolis-rally.ru

Šogad Latvijas rallija čempionātā (LRČ) aizvadīti jau divi posmi, kā arī viens kandidātposms - Alūksnes rallijs. Noteikti daudzi ievērojuši, ka šajos posmos uz starta izgājuši daudzi igauņu braucēji, kas noteikti konkurenci padara daudz sīvāku. Ja vēl pieskaita spēcīgākos lietuviešu braucējus, tad uzvarētāju prognozēt ir ļoti grūti.


Kaspars Koitla/Andres Ots Sāremā rallijā. Foto: www.megapolis-rally.ru

Īstākie rallija fani noteikti atceras pagājušā gada Sāremā ralliju, kurā uzvaru N4 klasē sīvā cīņā izcīnīja Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Otrais sākotnēji bija igaunis Kaspars Koitla, taču vēlāk noskaidrojās, ka sportista mašīnas dzinējs neatbilst noteikumiem un viņš tika diskvalificēts. Koitla saglabāja pirmo vietu N4 klases kopvērtējumā, bet par absolūtajiem Igaunijas rallija uzvarētājiem pēc Koitlas diskvalifikācijas kļuva Vorobjovs/Zicāns.

Gan Lietuvā, gan aizvadītajā Sarmas rallijā uz starta izgāja Koitla, kurš jau iepriekš portālam atzina, ka šogad plānojot startēt LRČ ieskaitē. Šajā nedēļas nogalē startēs Igaunijas rallija čempionāta posms, taču, aplūkojot starta sarakstu, redzams, ka tajā neparādās Koitlas vārds. Lai nu kā, bet parasti jau sportisti priekšroku dod savam nacionālajam čempionātam, bet tikai tad skatās ārzemju virzienā, taču Koitlas gadījumā ir cits stāsts.


Kaspars Koitla/Andres Ots Sarmas rallijā. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Kā izrādās, tad pēc ilgām domstarpībām, kas saistītas ar Koitlas rezultāta anulēšanu Sāremā rallijā, un pēc strīdiem ar Igaunijas rallija federāciju, Koitla ar komandu pieņēma lēmumu šogad nestartēt Igaunijas rallija čempionātā (vismaz pilnu sezonu noteikti). Tā vietā tika dota priekšroka startēt LRČ. Koitla ar stūrmani Andresu Otsu startēs ar ''Megapolis Motor Sport Club'' licenci, tāpēc automašīnas logā būs redzams Krievijas karogs.

''Jā, šogad startēsim Latvijas rallija čempionātā. Līmenis ir vienāds abās valstīs, taču tā nu ir sanācis, ka braukšu Latvijā,'' portālam Go4speed atzīst Koitla, kurš šobrīd arī kļuvis par LRČ jauno līderi N4 klasē.

Komentāri
Ogyy 22.02.2012 21:24
Būs interesanta sezona! :)
noro 22.02.2012 09:53
Izrādās, ka ne tikai latvieši ir kašķīga tauta! :)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png