profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Ja noturēsim šādu rezultātu, tas būs pats augstākais, ko varētu vēlēties

Mārtiņš Jankovskis 23.07.2017 - 09:04 Nitišs: Ja noturēsim šādu rezultātu, tas būs pats augstākais, ko varētu vēlēties
Foto: Krists Andersons

Piedāvājam Jums vadošo braucēju komentārus pēc pirmās ''Rallijs Latvija'' dienas.

''Grants posmi pirmajā dienā bija pārāk ātri – nebija jautri visu laiku braukt ar pilnu gāzi. Ātrs šajos posmos bija Vorobjovs, kurš kopumā pirmajā dienā bija ātrs. Domāju, ka svētdien posmi mums būs daudz patīkamāki. Biķerniekos posmi padevās labi, jo uzrādīju labus laikus. Kopumā ar pirmo dienu esmu apmierināts, taču otrajā dienā, lai arī mums ir liels pārsvars, turpināsim braukt ātri,'' saka Kalle Rovanpera.

''Ja godīgi, tad pirmie divi posmi Biķerniekos nedaudz mums pabojāja to rezultātu, jo Jānim uz displeja lēkāja ātrumi no 1, 2, 3 un 4. Tas, protams, pilotu nedaudz izsit no līdzsvara, jo viņam ir jāredz, ar kādu ātrumu viņš tobrīd brauc. Arī piekare, salīdzinot ar R5 mašīnām, mums ir savādāka, tāpēc braukt pa asfaltu ar R5 ir vieglāk. Uz grants posmiem bijām apņēmības pilni parādīt labu rezultātu, un tas arī izdevās. Pēc tam Biķerniekos nobraucām labi, bet, kā redzam, tad R5 mašīnām atkal ir priekšrocības uz asfalta. Bet kopumā bija prieks iejusties Pasaules RX braucēju ādā un braukt pa Biķernieku rallijkrosa trasi. Svētdien negribam atlaist, tāpēc jābrauc maksimāli ātri, lai nedaudz izdarītu spiedienu uz Kalli, kurš atzina, ka viņam patīk, ka ir šāda cīņa. Ceru, ka viss mums izšķirsies paralēlajā posmā, kur mēs izcīnīsim skaistu uzvaru,'' smejot nobeidz Ivo Pūķis.


Foto: facebook.com/mvfoto.lv

''Kopumā laba diena, bet grants posmus varēja nobraukt labāk, jo sanāca sagriezties un pieļaut kļūdiņas. Arī paši ātrumposmi bija ļoti ātri. Ja izņemtu roterus, domāju, ka vidējais ātrums būtu ap 160 km/h. Bet, kā jau teicu, arī tādi posmi ir jāmāk braukt. Biķerniekos viss padevās labi, bet arī varēja ātrāk. Ja runājam par svētdienu, tad jāmēģina nobraukt ļoti labi, un tad redzēsim, kas mums sanāks, jo diemžēl esam daudz zaudējuši Jānim grants posmos,'' saka Jānis Berķis.

''Pirmais posms Biķerniekos bija labs, bet otrajā posmā mēs pārsitām riteni (zaudēja 22 sekundes), tāpēc braukšana uz trīs riteņiem nebija laba. Trešais posms bija slidens, kur vienā vietā izlidojām no trases, kur atkal zaudējām laiku. Domāju, ka kopā pirmajā dienā mēs zaudējām kādas 40 sekundes. Ceru, ka visas kļūdas ir pieļautas pirmajā dienā, tāpēc negribas tās vairs piedzīvot. Tagad galvenais ir koncentrēties savai braukšanai. Mūsu sīvākie konkurenti ir apkārt, tāpēc cīņa būs sīva,'' saka Benediktas Vanagas.


Foto: facebook.com/mvfoto.lv

''Pēc ceturtdienas asfalta treniņiem likās, ka nebūs tik labi, bet, kā redzējām, tad Biķerniekos man gāja labi. Nav tā, ka tas auto vienkārši iet tur, kur tu gribi. Ja gribi būt ātrs, tad ir jācīnās pašam ar sevi, tāpēc arī ik pa laikam rokas salonā gāja pa gaisu (smaida). Bet kopumā viss labi. Grants posmos bija kļūdiņas. Tāpat jāatzīmē, ka brīžiem labos ātros līkumos, kur jānotur pilna gāze, nedaudz raustās tā kājiņa (smejas). Bet kopumā viss bija labi. Par mērķiem neko uz svētdienu negribas teikt – šobrīd esam pirmie klasē un piektie absolūti. Ja noturēsim šādu rezultātu, tad tas būs pats augstākais, ko es varētu vēlēties šajā rallijā,'' saka Reinis Nitišs.


Foto: facebook.com/mvfoto.lv

''No rīta biju pārsteigts, ka Olivers ir tik ātrs, taču mēs ar to rēķinājāmies, jo viņš brauca ar asfalta piekari, bet mēs – grants. Ja pēc Biķerniekiem zaudēju viņam astoņas sekundes, tad grants posmos sanāca atvinnēt un apsteigt viņu. Kopumā jāsaka, ka grants posmi bija ļoti ātri, jo vairākas reizes mums bija gala ātrums - 172 km/h. Pēc tam Biķerniekos vēlreiz sanāca piekāpties Oliveram, lai arī paši braucām, cik ātri vien varējām. Pēc pirmās dienas minimāli zaudējam viņam, bet svētdien ir 40 kilometri uz grants, tāpēc nav nekāda stresa,'' saka Mārtiņš Sesks.

''Biķerniekos no rīta gāja labi, jo man izdevās apsteigt Sesku. Biju pārsteigts par sevi. Grants posmos man trūkst tās pieredzes, tāpēc rezultāts nebija tik labs. Jāsaka, ka man patīk ātri posmi, bet šie posmi bija nedaudz par ātru, bet ir jāmāk arī pa tādiem ceļiem braukt. Bet kopumā esmu apmierināts ar pirmo dienu. Mērķis svētdien – turpināt tādā pašā garā,'' tā Olivers Solbergs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png