profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vanagas: Mērķis Rallijā Latvija - pjedestāls

Mārtiņš Jankovskis 22.07.2017 - 08:49 Vanagas: Mērķis Rallijā Latvija - pjedestāls
Benediktas Vanagas trasē. Foto: Jurga Anusauskienė

Rallijā Latvija uz starta izies lietuvietis Benediktas Vanagas, kuram šis būs trešais rallijs pie ''Škoda Fabia R5'' automašīnas stūres. Vanagas, tāpat kā citi braucēji, izmantoja iespēju aizvadīt testus Biķerniekos. Kā portālam Go4speed stāsta Vanagas, tad viņš šajā trasē esot bijis pirmo reizi.

''Man žēl to atzīt, bet savā 20 gadus aktīvajā braucēja karjerā ne reizi nebiju bijis Biķernieku trasē. Esmu priecīgs par latviešiem, kuriem izdevās saglabāt šo objektu. Lieliska trase, kurā ir gan jaunas vietas, gan vecas. Ņemot vērā, ka trase atrodas mežā, sajūtas ir interesantas. Ir smags darbs jāizdara, lai izprastu šo trasi,'' saka Benediktas Vanagas.

''Kopumā testi aizritēja labi, taču žēl, ka man to laikā bija augsta temperatūra un drudzis, kas braukšanu un koncentrēšanos padarīja īpaši grūtu. Tā bija laba ideja atbraukt šeit dienu iepriekš un aizvadīt testus. Nobraucam vērtīgus 50 kilometrus. Mums Baltijā ir labi grants ceļi, bet mums pietrūkst asfaltu ceļu. Taču man padodas asfalts, jo pagājušajā gadā Eneos 1000 kilometru sacīkstēs mēs ar savu General Financing Pitlane komandu izcīnījām uzvaru. Bet, protams, braukt pa asfaltu ar rallija mašīnu ir savādāk,'' turpina Vanagas, kurš pirms šī posma testos esot veicis arī 70 kilometrus pa granti.


Foto: Jurga Anusauskienė

Vanagas stāsta, ka šogad viņi cīnās gan Lietuvas rallija čempionātā, gan FIA Baltic Rally Trophy (BRT) ieskaitē. Šobrīd ekipāža ir otrajā vietā Lietuvā, bet BRT ieskaitē Vanagam priekšā ir vairāki braucēji, tāpēc šajā rallijā mērķis ir finišēt un tikt pie vērtīgiem punktiem. ''Esam pacietīgi, bet mērķis Rallijā Latvija ir pjedestāls. Mums ir pāris dienas, lai sasniegtu to rezultātu.”

Vanagas atklāja, ka šogad ir nomainījis ne tikai automašīnu, bet arī stūrmani un riepu piegādātāju. ''Prieks, ka ar katru ralliju mūsu ātrums ar ''Škoda Fabia R5'' ir lielāks, bet ir vēl vietas, lai pabrauktu ātrāk un cīnītos par augstākajiem rezultātiem. Strādājam smagi,'' nobeidz sportists, kuram ceturtdien esot bijusi 39 grādu liela temperatūra.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png