profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Līderi gatavi parādīt labāko sniegumu 'Rallijs Latvija'

Mārtiņš Jankovskis 21.07.2017 - 20:14 Līderi gatavi parādīt labāko sniegumu 'Rallijs Latvija'
Foto: Alfonsas Rakauskas

Šajās brīvdienās norisināsies ''Rallijs Latvija''. Pavisam kopā, skaitot visu klašu dalībniekus, rallijā plāno startēt vairāk nekā 60 ekipāžas. Rallija ieskaitē uz starta izies tādi piloti kā Kalle Rovanpera (''Škoda Fabia R5''), Jānis Vorobjovs (''Mitsubishi Space Star Mirage''), Jānis Berķis (''Ford Fiesta R5''), Benediktas Vanagas (''Škoda Fabia R5''). Vakar jau ziņojām, ka diemžēl uz starta neizies Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins, jo viņu ''BMW'' automašīnu testos piemeklēja tehniskas problēmas.

Ceturtdien Biķerniekos norisinājās asfalta treniņi, kuros piedalījās vairākas ekipāžas. Ņemot vērā, ka arī šogad ''Rallijs Latvija'' ietvaros būs jābrauc daudz pa asfaltu, šī sportistiem bija lieliska iespēja pārbaudīt savu un tehnikas gatavību asfalta ceļos. Pēc testiem portāls Go4speed aprunājās ar vairākiem braucējiem, kuri pastāstīja gan par aizvadītajiem testiem, gan mērķiem gaidāmajā rallijā.


Foto: Zane Lielkāja, www.zanefoto.lv

''Šajā Biķernieku trasē vienmēr ir jautri braukt. Pavisam kopā asfalta testos nobraucu kādus 50 kilometrus, kā arī pirms tam aizvadīju vienu testu dienu uz grants. Šobrīd sajūtas ir labas un gaidām rallija startu,'' tā portālam Go4speed pastāstīja Kalle Rovanpera, kurš šobrīd ir līderis LRČ čempionātā.

LRČ3 klasē trešie pēc trīs posmiem ir Mārtiņš Sesks / Andris Mālnieks, kuriem šis būs trešais rallijs nepilna mēneša laikā. Arī Mārtiņš izmantoja iespēju, lai ceturtdien aizvadītu testus uz asfalta. ''Pati braukšana pa asfaltu padodas labi, taču ir tā problēma, ka mēs šoreiz braucam ar grants piekari. Iepriekšējos gados Biķerniekos bija iespēja braukt ar asfalta piekari, līdz ar to braukšana bija daudz vienkāršāka, jo auto bija daudz vadāmāks. Šoreiz, lai uz asfalta uzrādītu ātru laiku, būs jābrauc ļoti precīzi. Par grants posmiem viss kārtībā – esam labā formā. Ceturtdien pierakstījām divus grants posmus Ropažu pusē. Man patika, jo posmi bija ļoti ātri. Varbūt liekas, ka posmi ir līkumaini un sarežģīti, bet, ja uztver to ritmu, tad var nobraukt ļoti ātri. Līdz ar to kopumā jāsaka, ka esam gatavi startam,'' tā Mārtiņš Sesks.


Foto: Mārtiņš Vanags, (MV Foto)

Otro ralliju karjerā aizvadīs Reinis Nitišs. Kā iepriekš atklāja Māris Neikšāns, tad Reinis ir ļoti progresējis uz grants seguma. Tikmēr pats sportists pēc asfalta testiem portālam atzina, ka, lai arī viņam likās, ka braukšana pa asfaltu būs viegla, izrādās, ka tā neesot. ''Biju domājis, ka ies labāk un ka rallijkrosa un šosejas trasē man nebūs nekādu problēmu, taču nebija tā, kā biju domājis. Bija pavisam cita braukšana. No sākuma nobraucu diezgan ātri, taču ne tā, kā vajag, jo jutu, ka ir tālu līdz labam rezultātam. No sākuma vispār bija domāts nobraukt turp un atpakaļ, taču beigās braucām vairāk, lai saprastu, kā turas riepas, kā uzvedas rallija mašīna un kurš ir ātrākais veids, lai izbrauktu līkumus. Beigās jau bija labi un braukšana padevās labāka. Kopumā esam labi sagatavojušies, jo sanāca diezgan daudz patrenēties. Bet, kā būs rallija trasē, to man grūti teikt. Pierakstot pirmos divus posmus, jāsaka, ka tie ir ļoti ātri un būs jātic stenogrammai, kas nav tas vieglākais darbs. Būs interesanti,'' tā Reinis Nitišs.


Foto: Zane Lielkāja, www.zanefoto.lv

''Pa granti patīk labāk, bet arī pa asfaltu ar ''Ford Fiesta R5'' braukt nav ne vainas. Tagad tik jādodas trasē un jābrauc labāk un ātrāk, jo testos kopā nobraucām diezgan daudz. Teorētiski rezultātam jābūt labākam, taču tās pauzes ir bijušas tik lielas, ka nezinu, kā mums ies. Arī pats rallijs pēc savas uzbūves ir interesants, tāpēc jāmēģina tas nobraukt godam, lai arī tas nebūs viegli. Protams, ar Kalli Rovanperu mēs necīnīsimies. Arī Vorobjovu būs grūti apsteigt, bet gribētos pacīnīties ar Benediktu Vanagu,'' stāsta Jānis Berķis.


Foto: Zane Lielkāja, www.zanefoto.lv

Jautāts par Biķernieku trasi, Jānis atzina, ka no skatītāju viedokļa tas nav pats interesantākais, ko skatīties. ''Braukšana Biķerniekos ir interesanta, taču žēl, ka skatītāju tur ir maz. No savas skatītāju pieredzes varu teikt, ka rallijs Biķerniekos nav diez ko skatāms, jo nav tuvuma efekts, nav tās skaņas un dinamikas. To izbaudīju pagājušajā gadā, kad sēdēju tribīnēs. Labāk redzu vienu līkumu no pareiza leņķa un ar skaistu skatu, nekā no tribīnēm. Tās ir manas sajūtas, bet braucējiem, protams, ir ko darīt šādā trasē. Arī testos Biķerniekos gāja jautri.''

Otro ralliju šogad ar ''Mitsubishi Mirage'' aizvadīs Jānis Vorobjovs ar stūrmani Ivo Pūķi. ''Forši iejusties Pasaules rallijkrosa braucēju ādā, izbaudot braucienu pa rallijkrosa trasi. Biķernieku trase ir ļoti nesaudzīga pret rallija riepām. Ja brauc ar riepām, kas ir jaunas, tad vispār neturas uz seguma. Ja uzliek lietotas, tad grūti nobraukt vajadzīgo kilometrāžu. Līdz ar to apstākļi ir interesanti, bet tāpēc tas ir rallijs, ir jāmāk pielāgoties dažādiem apstākļiem. Ar ''Mirage'' braukt ir daudz, daudz patīkamāk, sportiskāk,'' tā Vorobjova stūrmanis Ivo Pūķis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png