profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sarmas rallija uzvarētājs R2 klasē paliek bez automašīnas

Mārtiņš Jankovskis 17.02.2012 - 14:19 Sarmas rallija uzvarētājs R2 klasē paliek bez automašīnas
Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Aizvadītajā Sarmas rallijā uzvaru no vienas ass piedziņas izcīnīja OKartes Autosporta Akadēmijas rallija komandas pārstāvji Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Pēc šī posma abi sportisti kļuvuši arī par kopvērtējuma līderiem R2 klasē.

Kā portāls Go4speed.lv noskaidroja pie OKartes Autosporta Akadēmijas (OAA) rallija komandas preses sekretāra Mārtiņa Dzenīša, tad Sirmacis/Kulšs uz doto brīdi palikuši bez auto, jo pēc Sarmas rallija viņu mašīnai pieteicies pircējs, kuru, iespējams, kādu dienu redzēsim startējam arī Latvijā. Taču, neskatoties uz to, Sirmacis/Kulšs Igaunijas čempionāta pirmajā posmā startēs kā plānots, tikai ar Kārļa Nebara ''Ford Fiesta" automašīnu.


Sirmacis/Kulšs Igaunijā brauks ar šo automašīnu. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Jautāts, kāpēc šī automašīna šobrīd bija jāpārdod, Dzenītis atzina, ka šai konkrētajai automašīnai bija jau gads, tāpēc OAA rallija komanda, ņemot vērā izteikto piedāvājumu, nolēma pārdot šo konkrēto spēkratu un mūsu sportistam uz vasaras sezonu, kā šī brīža R2 klases līderim, uzbūvēt jaunu mašīnu.

Tāpat OAA rallija komandas preses sekretārs zināja teikt, ka jebkurš cits interesants, kuram ir interese par kādu no OAA automašīnām, var to iegādāties. Ir tikai viens nosacījums - līdz nākamajam rallijam komandai jāpaspēj uzbūvēt jauns auto, jo komandas galvenais uzdevums ir ar ''Ford Fiesta" mašīnām nodrošināt Sirmača, Nebara un Ķenava ekipāžas.

Sarunas nobeigumā Dzenītis atzina, ka šobrīd, kad Sirmača automašīna ir pārdota, lielākā problēma ir ar jaunas mašīnas pieejamību, jo šobrīd grūti pasūtīt ielas automašīnu nepieciešamajā specifikācijā. Ar sporta detaļām ir savādāk, jo pēc pasūtījuma veikšanas tās jau pēc nedēļas ir klāt. Uz jautājumu, cik ilgs laiks vajadzīgs, lai uzbūvētu jaunu rallija auto, Mārtiņš teica: ''Divi mēneši pīpējot, vai arī, neguļot pa naktīm, mēnesis (smejas). Bet tā vidēji pusotrā mēnesī var visu paspēt."

Sarmas rallija kopvērtējums 2WD/R2 klasēs:
1. Sirmacis/Kulšs Ford Fiesta 1:18:23,63
2. Berķis/Čeporjus Ford Fiesta +46,41
3. Nebars/Berķis Ford Fiesta +1:27,67
4. Ķenavs/Innuss Ford Fiesta +2:50,77
5. Myachin/Buzius Renault Clio   
+3:26,36

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png