profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krievijas rallija čempionāta 3.posmu aizēno traģēdija, divi līderi atsakās iziet uz starta

Go4speed 26.05.2017 - 15:27 Krievijas rallija čempionāta 3.posmu aizēno traģēdija, divi līderi atsakās iziet uz starta
Foto: Viktors Pozerns

Pleskavas apgabalā notikušais ''Сургутнефтегаз Пушкинские Горы-2017'' rallijs šogad aizritēja ne tā, kā citus gadus. Rallijam, kurš debitēja Krievijas čempionātā, bija jābūt kā īstiem svētkiem, taču šo ralliju aizēnoja traģēdija, kas notika testos, kuros gāja bojā viens cilvēks, bet trīs guva smagas traumas.

No dalības šajā rallijā atteicās divi līderi - Stas Travņikovs (testos avārijā cieta viņa stūrmanis Ņikita Gergels un treneris Lukjaņuks) un Sergejs Uspenskijs. Līdz pēdējam brīdim Uspenskijs bija plānojis piedalīties rallijā, taču, atbraucot uz rallija norises vietu, sportists paziņoja, ka tomēr nestartēs. ''Ilgi domāju, līdz pieņēmu lēmumu, ka tas nebūtu pareizi startēt šajā rallijā. Man rallijs ir svētki, bet šobrīd mani draugi ir slimnīcā, bet viens gājis bojā. Tie vairs nav svētki. Rallijs bija jāatceļ, taču neapsriedīsim to. Es lēmumu pieņēmu pats un komanda mani atbalstīja,'' tā Uspenskijs.


Foto: Valērijs Gvozdevs

Rallija pirmajā dienā, kurā bija jāveic tikai divi ātrumposmi, sportisti cīnījās ar lieliem putekļiem, tāpēc arī bija vairākas avārijas (pirmajā ātrumposmā piecas). Līderis pēc pirmās dienas bija Igors Bulancevs. Otrajā dienā organizatori nolēma, ka sportisti trasē dosies ar divu minūšu intervālu, kas ļaus sportistiem izvairīties no lieliem putekļiem. Bulancevs, kurš trasē devās pirmais, zaudēja laiku, jo viņam bija jāattīra slidenā trasē. Priekšpēdējā posmā vadību pārņēma Aleksandrs Osipovs, taču pēdējā ātrumposmā Bulancevam tomēr izdevās izraut uzvaru un izcīnīt uzvaru, jo Osipovs izbrauca ārpus trases. Trešais palika Pāvels Šerbakovs.


Tregubovs pēc izstāšanās. Foto: Syrus Rally

Jāatzīmē, ka otrajā dienā izstājās viens no līderiem Grigorijs Tregubovs. Pārsitis vairākas riepas un rezerves riteni, Tregubovs bija spiests izstāties. Pavisam kopā uz starta izgāja 39 ekipāžas, bet finišu sasniedza 23 spēkrati.

Rallija rezultāti:
1. I.Bulancevs (MITSUBISHI Lancer EVO-10), 50:53,4
2. A.Osipovs (MITSUBISHI Lancer EVO-9), +4.3
3. P.Šerbakovs (MITSUBISHI Lancer EVO-9), +8.0
4. A.Semjonovs (MITSUBISHI Lancer EVO-10), +1:00.3
5. D.Kovaļenko (Subaru Impreza), +2:44.6
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png