profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Peters Solbergs: Olivera uzvara Talsos ir viens no manas karjeras labākajiem brīžiem

Mārtiņš Jankovskis 24.05.2017 - 23:56 Peters Solbergs: Olivera uzvara Talsos ir viens no manas karjeras labākajiem brīžiem
Peters Solbergs līksmo. Foto: MVFoto

Talsu rallija LRC3 klasē pirmo uzvaru karjerā izcīnīja divkārtējā Pasaules rallijkrosa čempiona un bijušā WRC čempiona 15 gadus vecais dēls Olivers Solbergs, kuram šis karjerā bija tikai trešais rallijs. Pēc pirmās dienas pārliecinošā vadībā atradās Mārtiņš Sesks / Andris Mālnieks, taču otrajā dienā ekipāža pilota veselības problēmu dēļ izstājās. Tas vadību ļāva pārņemt Solbergam, kurš to nosargāja arī līdz beigām.

''Rallijs aizritēja labi, jo izdevās izcīnīt uzvaru, tāpēc esmu ļoti priecīgs. Ceļi bija ātri, tāpēc vienu reizi sanāca pieļaut palielu kļūdu. Kā bija braukt pa granti? Es mājās daudz trenējos pa granti, tāpēc šis segums man vairāk patīk. Protams, arī tēvs Peters Solbergs deva vērtīgus padomus, kas beigās vainagojās ar uzvaru. Esmu ļoti laimīgs,'' tā portālam atzina Olivers Solbergs.


Olivers Solbergs. Foto: MVFoto

Ārkārtīgi priecīgi par šo dēla panākumu bija Peters Solbergs un Pernilla Solberga. ''Cik ļoti nervozēju? Paskaties uz maniem nagiem (rāda nagus, pēc kā seko veselīgi smiekli). Tas bija kaut kas neticams,'' laimīgi pēc finiša portālam Go4speed teica Peters Solbergs. ''Tas ir daudz trakāk sēdēt malā, nebraukt un skatīties, kā brauc mans dēls. Pats klātienē redzēju tikai Superspeciālo ātrumposmu, bet pārējo laiku atrados servisa parkā, kur sekoju līdzi viņa rezultātiem. Viņš paveica fantastisku darbu. Galvenais uzdevums bija braukt savā tempā, koncentrēties katram posmam un nedomāt par to, kas notiek apkārt. Beigās viņam izdevās uzvarēt, par ko mums ir liels prieks. Tas noteikti ir viens no manas karjeras labākajiem brīžiem. Rallijs bija garš un sarežģīts, taču viņam viss izdevās.''


Peters Solbergs pasniedz kausu Kallem Rovanperam. Foto: MVFoto

Tikpat priecīga bija arī Olivera mamma. ''Rallijs bija vienkārši neticams – esmu priecīga par šo Talsu ralliju. Tas bija ļoti labi noorganizēts, jo man sanāca redzēt gandrīz visus ātrumposmus, kuros brauca Olivers. Ja runājam par pašu ralliju, tad viņš ļoti daudz mācās – gan mašīnu, gan stenogrammu. Pēc testiem viņš guva lielu pārliecību, kas viņam ļāva soli pa solim iet uz priekšu un beigās uzvarēt. Jā, viņam bija daži momenti, kuros tika pieļautas kļūdas, taču domāju, ka tādi brīži bija visiem sportistiem šajā ātrajā un sarežģītajā rallijā. Taču viņa sniegums bija lielisks šajā nedēļas nogalē, tāpēc es lepojos ar viņu. Šis noteikti ir viens no manas dzīves spožākajiem brīžiem,'' atklāj Pernilla Solberga.


Belokoņs/Freibergs. Foto: Zane Lielkāja, www.zanefoto.lv

Trešo vietu LRČ3 klasē izcīnīja Daņila Belokoņs ar Tomu Freibergu. ''Rallijs bija ātrs, taču ļoti interesants. Sākotnēji centāmies braukt ātri, taču pēc tam piektajā posmā pieļāvām kļūdu, kā rezultātā turpinājumā vairs neskrējām un braucām vidējā tempā, jo noķert Pipirasu un Oliveru Solbergu vairs nebija iespējams. Taču esmu apmierināts ar trešo vietu,'' saka Daņila Belokoņs.

''Historic Sport'' ieskaitē pārliecinošu uzvaru izcīnīja brāļi Ivars un Andris Velmes, kuri tuvāko sekotāju apsteidza gandrīz par piecām minūtēm. Kā atzina Ivars, tad viņš esot braucis savā tempā, jo jau pēc pirmajiem diviem ātrumposiem tika iekrāts liels pārsvars.


Ivars un Andris Velmes. Foto: www.facebook.com/photobykuku

''Protams, ka ir kur pielikt vēl, bet kopumā esam apmierināti ar Talsu ralliju, kas bija ļoti ātrs un viltīgs. Diemžēl sanāca tā, ka pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem bijām iekrājuši lielu pārsvaru (vairāk nekā divas minūtes), tāpēc nebija vairs, kur skriet. Arī tās avārijas nedaudz izsita no līdzsvara. Bīstami momenti? Nebija, tikai priekšpēdējā grants posmā lielajā tramplīnā gan sanāca uzlekt šķībi, tāpēc pēc lēciena nebija diez ko patīkamas sajūtas, taču, par laimi, viss beidzās labi. Tad pēdējā grants posmā, kad tika veikta puse no ātrumposma, noķērām vienu konkurentu, tāpēc sanāca braukt putekļos. Protams, cīnījāmies arī ar to, ka trasē braucam paši pirmie, tāpēc segums bija ļoti slidens un kļūdu pieļaut ir daudz vieglāk. Bet labāk braukt tā, nekā pa špūrēm,'' saka Ivars Velme.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png