profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mārtiņš Sesks kā līderis dodas uz Igauniju, lai turpinātu cīņu par lielo balvu

Mārtiņš Jankovskis 24.05.2017 - 20:02 Mārtiņš Sesks kā līderis dodas uz Igauniju, lai turpinātu cīņu par lielo balvu
Mārtiņš Sesks un Andris Mālnieks. Foto: https://www.facebook.com/pg/AutosportaAkademija

Šajā nedēļas nogalē startēs ''Neste Harju Rally'', kas būs otrais Igaunijas rallija čempionāta posms. Pirmais posms notika rallija Alūksne ietvaros, kur toreiz ātrākais bija Nikolajs Grjazins, aiz sevis atstājot Ranno Bunsenu un Mārtiņu Sesku/Andri Mālnieku, kuri, braucot ar priekšpiedziņas ''Peugeot 208 R2'' automašīnu, sagādāja pamatīgu pārsteigumu.

Šogad Harju rallijā uz starta izies 74 ekipāžas. Pirmais starta numurs piešķirts Georgam Grosam (Ford Fiesta WRC), otrais Jukam Hiltunenam (Škoda Fabia R5), bet trešais – Raineram Ausam, kurš startēs ar Volkswagen Proto automašīnu. Vēl šajā rallijā startēs tādi piloti kā Kaspars Koitla (Mitsubishi Lancer Evo IX), Sīms Plangi (Mitsubishi Lancer Evo) u.c.

Atgādināsim, ka šogad Igaunijas rallija čempionātā R2 klases braucēji cīnās par ļoti vērtīgu balvu. Tā ekipāža, kura triumfēs R2 čempionātā sezonas izskaņā, savā īpašumā iegūs 28 000 eiro, kas ekipāžai palīdzēs spert soli tālāk un startēt JWRC vai ERC Junior čempionātos. Otrā vieta savā īpašumā iegūs 3000 eiro, bet trešā vieta – 1000 eiro.


Foto: MVFoto

Pavisam kopā par uzvaru R2 klasē cīnīsies 12 ekipāžas. Pēc pirmā posma šīs klases līderi ir Sesks/Mālnieks, kuri ir apņēmības pilni arī šajās brīvdienās cīnīties par augstākajiem rezultātiem. Lai arī Talsu rallijā Mārtiņš pēc vēdera vīrusa otrajā dienā nestartēja, nu jau sportists jūtoties daudz labāk un ir gatavs rallijam.

''Šobrīd vēl nedaudz jūtu, ka biju saindējies, bet pa lielam viss ir kārtībā un esmu gatavs rallijam. Jā, diemžēl uz rallija otro dienu man bija saindēšanās un vēdera vīruss, kas liedza turpināt veiksmīgi iesākto Talsu ralliju (pēc pirmās dienas ekipāža bija pārliecinoša līdere LRC3 klasē),'' portālam Go4speed pirmdienas vakarā pastāstīja Mārtiņš Sesks.


Foto: https://www.facebook.com/pg/AutosportaAkademija

''Šogad paralēli startiem Latvijā startēsim arī Igaunijā, lai cīnītos par R2 klases čempiontitulu, kur galvenā balva palīdzētu mums nākamgad startēt ERČ. Jā, dalībnieku šajā klasē ir daudz un spēcīgi, taču mēs nebaidāmies un esam gatavi cīnīties par augstākajām vietām. Uzskatu, ka šobrīd šis R2 klases čempionāts ir spēcīgākais Baltijā, tāpēc ir jācenšas sevi pierādīt. Ir jāiet uz starta un uzreiz ar pirmo posmu jāgāž. Latvijā šobrīd esam ātrākie, tāpēc ir jāstartē arī citur. Ja zaudēsim, tad tas savā ziņā būs arī labi, jo tas ļaus mums nolaisties uz zemes, saprast, kur zaudējam un tad nākamreiz jau uzlabot sniegumu un censties atspēlēties. Ja nākamgad gribam startēt Eiropā, tad nebūs tā, ka mēs tur atbrauksim un uzreiz būsim paši ātrākie. Protams, būtu labi, ja tā notiktu, bet diemžēl tā parasti nenotiek. Bet, lai tas notiktu, ir jātrenējas un jāstartē spēcīgā konkurencē. Šogad uzsvars tiks likts uz Latviju un Igauniju, bet, cik būs iespēja, noteikti mēģināsim startēt aŗī kaut kur citur,'' turpina Sesks, kurš piebilda, ka kopš ziemas temps ir ļoti augsts, tāpēc šobrīd uz grants ekipāža var braukt ātri.

Trešdien ekipāža Otepes rajonā aizvadīja testus. ''Testi aizritēja labi. Izbraucām, sajutām mašīnu, sapratām, kāds būs segums un šobrīd viss ir kārtībā. Sajūtas ir labas un vajadzētu visam būt kārtībā. Šajā rallijā startēsim ar DMack riepām, ar kurām arī braucām testos. Ceturtdien rakstam trasi un tad jau gatavojamies rallijam,'' par testiem stāsta Mārtiņš.

R2 klases kopvērtējums:
1. Mārtiņš Sesks/Andris Mālnieks (Peugeot 208 R2) 39
2. Oliver Ojaperv/Jarno Talve (Ford Fiesta R2) 22
3. Roland Poom/Ken Järveoja (Ford Fiesta R2) 19
4. Kristen Kelement/Riivo Mesila (Citroen C2) 13
5. William Butler/Otto Täht (Ford Fiesta R2) 10
6. Kaspar Kasari/Hannes Kuusmaa (Peugeot 208 R2) 8
7. Kenneth Sepp/Tanel Kasesalu (Ford Fiesta R2) 8
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png