profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera: Manuprāt, Grjazins Talsu rallijā visu laiku riskēja

Mārtiņš Jankovskis 23.05.2017 - 18:25 Rovanpera: Manuprāt, Grjazins Talsu rallijā visu laiku riskēja
Kalle Rovanpera. Foto: MVFoto

Talsu rallijā sīvā cīņā uzvaru izrāva Nikolajs Grjazins, kurš tikai par 0,74 sekundēm apsteidza Kalli Rovanperu. Kā pēc finiša portālam Go4speed pastāstīja Nikolajs Grjazins, tad viņam šis esot bijis labākais rallijs karjerā.

''Lielisks rallijs. Man bija uzdevums šajā rallijā gatavoties Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Akropoles rallijam. Uzdevums bija mēģināt braukt Rovanperas tempā un uzbrukt viņam. Protams, bija kļūdas, taču kopumā viss bija kārtībā,'' stāsta Nikolajs Grjazins. ''Es pieļāvu kļūdu no rīta, viņš – dienas beigās. Pēdējos divos grants ātrumposmos jau centāmies braukt uz maksimumu, kā rezultātā lielajā tramplīnā padevās divi iespaidīgi lēcieni. Pirmajā reizē bija doma nedaudz piesēdināt, arī otrajā centos pirms tramplīna piesēdināt, bet laikam ātrums bija pārāk liels, tāpēc arī sanāca tik iespaidīgs lidojums, bet auto viss bija kārtībā, un tas ir pats galvenais. Priekšpēdējā pilsētas posmā bija kļūdiņas, kur nedaudz zaudēju laiku. Pēdējā posmā redzēju, ka Kalle startā noslāpst, tāpēc es šo posmu turpinājumā veicu ātri, bet tīri. Neriskēju. Līdz ar to beigās izcīnīju savu pirmo uzvaru karjerā, tāpēc noteikti šis ir mans līdz šim labākais rallijs karjerā. Ja nebūtu Rovanperas, uzvarētu pārliecinoši, bet šāda uzvara cīņā dod lielāku gandarījumu. Ticu, ka tagad turpmākajos rallijos man būs lielāka pārliecība par saviem spēkiem, taču atslābt nevar, jo ir jāturpina trenēties tālāk.''


Grjazina iespaidīgais lidojums. Foto: MVFoto

Grjazins atzīst, ka viņš būtu bijis priecīgs, ja viņam izdotos uzvarēt kādu ātrumposmu, tāpēc par uzvaru absolūti viņš ir ļoti priecīgs. ''Protams, ir daudz darba ieguldīts – gan treniņos, gan sacensībās, gan arī mentāli. Domāju, ka tagad Kalle pēc šī zaudējuma vēl vairāk iesprings un brauks vēl ātrāk. Pirms rallija starta nezināju, kā mums ies, tāpēc gribēju salīdzināt savu ātrumu ar Rovanperu, kurš šobrīd ir viens no ātrākajiem jaunajiem braucējiem visā pasaulē. Būtu bijis priecīgs, ja man izdotos uzvarēt kādu ātrumposmu, bet beigās viss izvērtās daudz labāk,'' nobeidz Grjazins.

Pēc divām uzvarām pirmajos divos LRČ posmos, Talsos otro vietu izcīnīja Kalle Rovanpera, kurš atzina, ka, neskatoties uz zaudējumu, viņš ir priecīgs, ka viņš joprojām ir līderis čempionāta kopvērtējumā.

''Rallijs kopumā aizritēja labi, tikai žēl, ka pēdējā ātrumposma startā noslāpa auto, kur zaudēju dažas sekundes. Esmu ļoti vīlies, jo mēs ļoti gribējām uzvarēt, bet tāds ir rallijs. Kopumā Nikolajs brauca ātri un, manuprāt, viņš visu laiku riskēja, kamēr mēs braucām ātri, bet droši. Galvenais, ka izcīnījām labus punktus čempionāta kopvērtējumā. Pats rallijs bija ļoti, ļoti ātrs ar daudz viltīgām vietām, bet man tas ļoti patika,'' tā portālam Go4speed pastāstīja Kalle Rovanpera.


Foto: MVFoto

Trešo vietu izcīnīja Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins, kuri brauca ar ''Mitsubishi Lancer Evo IX''. ''Forši bija atkal braukt rallijā. Protams, bija dažas kļūdiņas, kā, piemēram, uz bremzēšanos, bet jebkurā gadījumā ar ''Evo IX'' mēs šoreiz nevarējām cīnīties par uzvaru ar ātrajām R5 mašīnām. Taču tik un tā biju priecīgs, ka varu braukt. Tas ir labāk, nekā sēdēt mājās,'' smejot stāsta Ralfs Sirmacis.

Jautāts par ātrumu pirms lielā tramplīna, Ralfs pastāstīja, ka viņa ekipāžai tramplīna galā ātrums bija 115 km/h, bet Nikolajam, kurš veica iespaidīgu lidojumu, tur bija 158 km/h.


Foto: MVFoto

''Rallijs, manuprāt, bija nedaudz par ātru, jo bija daudz taišņu, bet visā visumā ceļi bija interesanti un mums patika. Nedaudz no līdzsvara izsita tas, ka, līdz ko nobrauc divus ātrumposmus, tā uzreiz bija servisa parks. It kā iejūties un ieej ritmā, bet te atkal servisa parks. Taču kopumā izdevās pavadīt foršas brīvdienas. Diemžēl par tālākiem plāniem šobrīd neko nezinu. Varbūt nobrauksim vēl kādu ralliju Latvijā, bet, protams, tiek strādāts, lai varētu braukt ārpus Baltijas,'' nobeidz Sirmacis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png