profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brāļi Velmes dodas uz Maskavas rallija šovu (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 18.04.2017 - 19:36 Brāļi Velmes dodas uz Maskavas rallija šovu (FOTO)
Foto: No komandas personīgā arhīva

No 21.-22.aprīlim Maskavā notiks ikgadējās ''Rally Masters Show'' sacensības, kas katru gadu pulcē gan spēcīgākos krievu braucējus, gan arī vairākus ārvalstu sportistus.

Jau ziņojām, ka šogad šajās sacensībās ar 1985.gada ''Audi Quattro'' uz starta izies brāļi Ivars un Andris Velmes, kā arī starta sarakstā parādījies Lauris Mezītis (LADA - 2107). Starp dalībniekiem būs arī lietuviešu un igauņu braucēji, kā arī somu rallija zvaigznes Jari-Mati Latvalas tēvs Jari Latvala, kurš brauks ar vēsturisko ''Mitsubishi Lancer Evo III''.

Maskavas rallija šovā, iespējams, startēs Jari Latvala
Jari Latvala. Foto: Kaitainen.net

Šodien norisinājās pasākuma oficiālā preses konference, kurā organizatori paziņoja, ka ar ''Audi Quattro'' uz starta izies bijušais WRC pilots Jevgēņijs Novikovs, kurš šajās sacensībās triumfēja 2012. un 2013.gadā. Viņa stūrmane būs Innesa Tuškanova. Šobrīd gan nav oficiāli zināms, vai Novikovs brauks ieskaitē vai tomēr pildīs „0” ekipāžas funkcijas.


Novikovs darbībā. Foto: rallyshow.ru

Tāpat uz starta ar Neiksans Rally Sport komandas ''Ford Fiesta R5'' startēs Dmitrijs Koroļovs, kura stūrmanis būs Māris Neikšāns. Kā ziņo Māris, tad šīs Koroļovam, kurš pagājušajā gadā šajās sacensībās uzvarēja N4 klasē, būs pirmās sacīkstes ar R5 auto, taču pēc veiksmīgiem testiem Biķerniekos komanda ir noskaņota kaujinieciski un ir gatava cīnīties par augstāko rezultātu.


Koroļovs testos. Foto: Edgars Leonovs

Šodien ceļu uz Maskavu sāka brāļu Velmes automašīna, kamēr Ivars un Andris ar savu komandu uz Maskavu dosies trešdien agri no rīta. Pirms došanās ceļā portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja Ivaru Velmi, kuram šīs būs pirmās sacensības ārpus Latvijas.

''To, ko mašīnai pirms šīm sacensībām bijām iecerējuši paveikt, arī paveicām, lai arī, protams, gribējās aizvadīt arī kādus testus, taču šoreiz dažādu apstākļu dēļ tas nesanāca. Taču sagatavojušies esam labi, arī līdzi paņēmām vairākas rezerves daļas, lai varētu veikt mazos remontdarbus, ja tādi būs nepieciešami,'' stāsta Ivars Velme, kurš apstiprināja, ka brauks bez restruktora (Auto jauda būs 405 Zs un 605 Nm).


Pēdējie sagatavošanās darbi. Foto: Go4speed

Kā stāsta Ivars, tad asfalts nav viņa mīļākais segums, taču šobrīd galvenais, lai nesnieg sniegs, ko šobrīd dažas laika prognozes prognozē.

Jautāts par mērķi, tad Velme atzina, ka iekšā dīda nemiers apsteigt pieredzējušo Latvalu, kā arī Novikovu, ja viņš startēs absolūtajā ieskaitē. ''Brauksim tā, kā mākam. Kad uz starta iziet tādi braucēji kā Latvala un, iespējams, Novikovs (brauks ar tādu pašu Audi kā Velmes), tad nevar braukt vienkārši tāpat (smejas). Taču arī bez šiem braucējiem būs vēl vairāki spēcīgi braucēji. Būs interesanti.''


Foto: No komandas personīgā arhīva

''Noteikti gribu teikt lielu paldies saviem draugiem, kur katrs palīdzēja, cik spēja. Bez viņu atbalsta būtu ļoti grūti. Tāpat gribu teikt lielu paldies Kasparam Šimkusam, kurš ar savu palīdzību liek mums vairāk domāt par pašu braukšanu, nevis sadzīviskajām lietām.''

Pēc jaunākās informācijas automašīna šobrīd (20:50) atrodas uz robežas, kur jau četras stundas tiek kārtoti papīri.
Komentāri
caspers 18.04.2017 21:11
Lai veicas!!!!!!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png