profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Citroen Racing' boss iekrīt dopinga pārbaudē un saņem sodu

Go4speed 26.03.2017 - 17:17 'Citroen Racing' boss iekrīt dopinga pārbaudē un saņem sodu
Foto: Citroen Racing

''Citroen Racing'' komandas boss un ''Citroen Abu Dhabi World Rally Team'' vadītājs Īvs Meitons brīvā laikā piedalās rallija sacensībās, kur uzrāda diezgan labus rezultātus. Pagājušā gada novembrī notikušajā Condroz rallijā Meitons izcīnīja piekto vietu. Pēc finiša viņam vajadzēja nodot dopinga analīzes, pēc kā vēlāk noskaidrojās, ka Meitona analīzes uzrāda aizliegtās vielas.

Kā izrādās, tad Meitons lietojis zāles, lai ārstētu augsto asinsspiedienu. Šīs zāles viņam izrakstīja sportista ārsts, taču Meitons nezināja, ka tās satur vielu, kas ir atrodas aizliegto vielu sarakstā.


Meitons trasē. Foto: @DelirioRacing

Vēlāk notikušajā tiesā Meitons atzina, ka lietojis šos medikamentus, nepārbaudot, vai tie atrodas aizliegto vielu sarakstā. Ja sportists no sava ārsta būtu dabūjis izrakstu, ka viņam ir jālieto šādas zāles, tad viņš tās varētu izmantot un viņam nebūtu sods.

Vēlāk tiesas procesā noskaidrojās, ka, ņemot vērā, ka Meitons atzinās šajā pārkāpumā un ir gatavs sadarboties ar varas pārstāvjiem un citām institūcijām, kā arī to, ka šīs zāles neuzlabo sportista sniegumu, viņam tika nolemts piešķirt nosacītu diskvalifikāciju uz diviem gadiem, kā arī piemērot 400 eiro lielu naudas sodu. Meitons atzina, ka viņš pilnībā respektē šo lēmumu un ieteica braucējiem un stūrmaņiem būt uzmanīgiem ar to, ko viņi lieto.

Atgādināsim, ka, ja kāds sportists tiek pieķerts aizliegto vielu lietošanā, tad antidopinga aģentūra sportistu diskvalificē uz četriem gadiem.

Pagājušajā gadā jau ziņojām, ka jebkurš sportists mājas lapā var pārbaudīt katru medikamentu, vai tas sportā ir atļauts vai nav.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png