profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lielkājis: Ieteiktu jebkuram rallija braucējam vienreiz dzīvē nobraukt Somijas ralliju

Mārtiņš Jankovskis 25.02.2017 - 18:39 Lielkājis: Ieteiktu jebkuram rallija braucējam vienreiz dzīvē nobraukt Somijas ralliju
Foto: Ciedra Racing

Pagājušajās brīvdienās tika aizvadīts Somijas rallija čempionāta 2.posms  ''Vaakuna'' rallijs, kurā uzvaru svinēja Kalle Rovanpera. ''FIA Baltic Rally Trophy'' ieskaitē uzvaru svinēja SRT komandas pilots Nikolajs Grjazins, bet augsto trešo vietu izcīnīja Guntis Lielkājis/Ivars Grošus, kuriem šī bija debija šajā rallijā.

Pēc rallija portāls Go4speed aprunājās ar Gunti Lielkāju, kurš par piedzīvoto Somijā pastāstīja vairāk.

Vispirms apsveicu ar sasniegto finišu!
Paldies.

Ko Tu vari pastāstīt par Somijas ralliju. Vai tiešām Somijas rallijs ir citādāks, kā daudzi saka?
Ir ļoti liela taisnība tajā, ka Somijas rallijs tiešām ir pavisam citādāks, nekā mēs esam pieraduši braukt Baltijā. Daba un ceļi – vienkārši fantastiski. Nekur tādu Baltijā nav, varbūt vienīgi kaut kas līdzīgs ir Dienvidigaunijā. Ja pieļauj mazāko kļūdu, tad rallijs, visticamāk, tev ir beidzies grāvī. To arī parāda rezultāti, ka no 140 ekipāžām 60 izstājās.

Kāds šajā rallijā bija jūsu temps?
Ja godīgi, tad pēc Austrijas pieredzes šoreiz mēs braucām piesardzīgi. Toreiz Austrijā nolēmām uzreiz pacīnīties ar vietējiem braucējiem, taču ātri vien sapratām, ka bez pieredzes tajos ceļos to nevar izdarīt. Tāpēc arī Somijā braucām uz kādiem 80% no tā, kā braucam Latvijā. Šoreiz tiešām gribējās sasniegt finišu. Līdz ar to braucām savā uzstādītajā tempā, tāpēc mums nebija nekādu bīstamu momentu.


Foto: Ciedra Racing

Beigās sanāca ļoti labs un vērtīgs treniņš.
Jā, tas tiesa. Interesanti, ka ātrumposmi neatkārtojās, un visi dopi bija jāpieraksta piektdienā. Kopumā jāsaka, ka tā diena bija smaga, jo vēl vakarā bija jāveic jau pirmie divi ātrumposmi. Taču viss bija kompakti.

Vietējiem laikam šeit bija lielas priekšrocības.
Jā, šis rallijs ir populārs, tāpēc daudzi šeit ir braukuši vairākas reizes. Līdz ar to viņiem šo trasi bija pierakstīt vieglāk, jo daudzi ātrumposmi atkārtojās, tāpēc viņi to savu stenogrammu varēja pielabot, kamēr mums viss bija jātaisa pa jaunu. Jāpiebilst, ka mums šajā rallijā stenogrammā klāt nāca daži jauni apzīmējumi, jo ceļi vietām tiešām bija vēl līdz šim neredzētā konfigurācijā. Taču kopumā viss bija kārtībā.

Laikam pa Somijas tramplīniem izlēkāji visa gada normu.
Jā, tramplīnu šeit tiešām bija daudz – gan redzami, gan nepārredzami. Brīžiem liekas, ka esam par daudz piesēdinājuši, bet beigās tas tramplīns mūs aizmet, ka maz neliekas. Kopumā jāsaka, ka šajā rallijā ceļi bija tehniski, šauri.


Foto: Krists Andersons

Laikam ir vērts vienu reizi aizbraukt un nobraukt kādu Somijas ralliju.
Viennozīmīgi. Ieteiktu jebkuram rallistam vienreiz dzīvē nobraukt un izbaudīt Somijas ralliju, jo to neviens nenožēlos. Somijas rallijos var gūt lielu baudu un gandarījumu, ka esi nobraucis. Jā, protams, tas ir dārgāks par Latvijas rallija posmu, taču tas ir to vērts. Pieredzi var iegūt milzīgu.

Izklausās, ka esi gatavs šogad nobraukt vēl kādu ralliju Somijā.
Jā, ir tāda doma. Mūs arī jau uzaicināja uz nākamajiem rallijiem, kas būs Somijā. Izskatīsim variantus un, iespējams, nobrauksim kādu Somijas ralliju arī vasarā. Protams, kā jau teicu, ar vietējiem nesanāks baigi pacīnīties, bet sava prieka pēc tiešām gribas šeit vēl uzbraukt.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png