profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera: Somijas 'Vaakuna' rallijs - manas līdzšinējās karjeras labākais rallijs (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 20.02.2017 - 22:36 Rovanpera: Somijas 'Vaakuna' rallijs - manas līdzšinējās karjeras labākais rallijs (VIDEO)
Kalle Rovanpera. Foto: Taneli Niinimäki

Somijas rallija čempionātā lieliska debija padevās 16 gadus vecajam Kallem Rovanperam, kurš čempionāta otrajā posmā izcīnīja uzvaru, par 10,7 sekundēm apsteidzot pirmā posma uzvarētāju Tēmu Asunmā.

Rovanperas debiju gaidīja ne tikai somi, bet arī latvieši, kuri Kalli pieraduši redzēt Latvijas rallija čempionātā, taču šoreiz bija interese pasekot, kā viņam veiksies svešos ceļos. Daudzi zināja, ka, neskatoties uz debiju Somijas rallijā, Kalle būs ātrs, taču nebija daudz tādu, kuri uzskatīja, ka Rovanpera uzvarēs jau savā pirmajā rallijā. Taču viņš to paveica, par ko sportistam ir liels prieks.

''Jā, šī bija mana debija Somijas rallijā, un to varēja lieliski just, jo interese par manām gaitām šoreiz bija nedaudz lielāka. Taču viss ir kārtībā un es ar to tiku galā. Ja salīdzinām ceļus ar Latvijā brauktajiem, tad šeit tie bija savādāki un viltīgāki. Trešajā posmā trāpījām pa akmeni, kā rezultātā pārsitām riteni un zaudējām laiku, taču pēc tam mēs saņēmāmies un atguvām ātrumu,” pēc rallija sarunā ar portālu Go4speed stāsta Kalle Rovanpera.


Kalle Rovanpera. Foto: Rallirinki / Lehtonen

Neskatoties uz to, ka Kalle pēc pārsistā riteņa zaudēja vairākas sekundes un kopvērtējumā atkrita uz trešo vietu, sportists nepadevās un jau pēc diviem ātrumposmiem viņš dalīja pirmo vietu ar Asunmā. ''Pēc pārsistā riteņa mēs turpinājām braukt ātri, jo es vienmēr cenšos braukt maksimāli ātri. Pēc tam, kad noķēru Asunmā, nākamajos divos ātrumposmos viņš brauca ļoti ātri, kā arī mana braukšana nebija diez ko laba. Taču pēdējos divos posmos atkal trasē devos ar pilnu jaudu, kas vainagojās ar uzvaru.''

Jautāts, vai pēc šīs uzvaras skatītāji un sportisti nebija pārsteigti, Kalle atzina, ka ''Jā, cilvēki bija nedaudz pārsteigti, taču vairums no viņiem jau zināja, ka mēs braucam ātri,'' nobeidz Kalle, kurš apstiprināja, ka šis esot bijis viņa līdz šim labākais rallijs karjerā.

Rovanpera darbībā:




Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png