profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

N.Grjazins: Vairs nav bailes braukt uz 190 km/h, jo uzticos savam ātrumam (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 16.02.2017 - 20:14 N.Grjazins: Vairs nav bailes braukt uz 190 km/h, jo uzticos savam ātrumam (VIDEO)
Grjazina ekipāža. Foto: Mārtiņš Vanags (MVFOTO)

Sarmas rallijā otro gadu pēc kārtas uzvarēja somu talants Kalle Rovanpera. Lai arī Kalle bija ātrākais visos ātrumposmos, vairākos posmos viņam pavisam nedaudz zaudēja SRT komandas braucējs Nikolajs Grjazins. Rovanpera pēc rallija atzina, ka, tāpat kā citos rallijos, viņš visu laiku esot braucis maksimāli ātri.

''Rallijs aizritēja labi, tāpat kā arī iepriekšējā posmā Alūksnē. Ja Alūksnē apstākļi sniega dēļ bija viltīgi, tad šeit viss bija kārtībā. Visu laiku braucām ar pilnu jaudu, jo es vienmēr cenšos braukt maksimāli ātri. Tagad priekšā Somijas rallija čempionāta posms, kas man būs liels izaicinājums, jo zinu, ka daudzi sekos līdzi maniem rezultātiem. Būs grūti, jo tas būs mans pirmais rallijs pa Somijas ceļiem. Spiediens? Jā, interese un uzmanība no apkārtējiem ir liela, taču cenšos no tā visa norobežoties un gatavojos tikai savai braukšanai,'' pēc rallija portālam Go4speed atzina Kalle Rovanpera.

Jautāts, kā Kalle Somijā pierakstīs rallija ātrumposmus, sportists atzina, ka pie auto stūres sēdēs viņa tēvs Harijs Rovanpera, kamēr Kalle sēdēs blakus un stādīs savu stenogrammu, kuru savukārt pierakstīs stūrmanis, kurš sēdēs aizmugurē. ''Būs grūti, taču, neko darīt,'' saka Kalle. Jāatzīmē, ka sarunas turpinājumā pie jau izslēgta diktofona uz jautājumu, vai šī, visticamāk, Kallem varētu būt pēdējā sezona Latvijā, sportists atzina, ka viņš tā nedomā, un ka arī turpmāk viņš iespēju robežās centīsies braukt Latvijā, jo katrs rallijs ir jauna iespēja mācīties un apgūt kaut ko jaunu.


Foto: Mārtiņš Vanags (MVFOTO)

Ļoti labi jauno rallija sezonu sācis SRT komandas pilots Nikolajs Grjazins, kuram trīs ziemas rallijos trīs finiši, no kuriem Alūksnē un Sarmā sportistam izdevies izcīnīt otro vietu. ''Rallijs bija lielisks. Salīdzinot ar Alūksni, esam strauji kāpinājuši tempu. Ja nebūtu tās dažas mazās kļūdiņas, tad domāju, ka arī kādā Sarmas rallija ātrumposmā mēs varētu apdzīt Rovanperu (četros ātrumposmos atstarpe no Rovanperas rezultāta bija mazāk par trīs sekundēm). Taču labā ziņa ir tā, ka mēs zinām, kur zaudējam tās sekundes. Uzdevums rallijā bija jau ar pirmo posmu braukt maksimāli ātri. To arī izdarījām un sasniedzām finišu, kas ir ļoti labi. Bīstami momenti? Jā, bija daži momenti, kad varējām arī izstāties, taču, par laimi, viss beidzās labi,'' iesāk Nikolajs Grjazins.

''Ja Alūksnes rallijā vēl nejutos droši, tad tagad ir daudz labāk. Ar katru nobraukto kilometru aprodu ar šo auto vairāk un jau zinu, kur var pabraukt vēl ātrāk. Vairs nav bailes braukt uz 190 km/h, jo es lēnām sāku uzticēties savam ātrumam, tempam un automašīnai. Tagad galvenais nostiprināt stabilitāti. Priecē, ka esam finišējuši visos trijos ziemas rallijos.''

Grjazins atzīst, ka Somijas rallijā būs aizraujoša cīņa, jo konkurence esot ļoti sīva. ''Somijas rallijs būs interesants – it kā Kalle brauks mājās, bet tomēr tas būs viņa pirmais rallijs Somijā. Šeit būs daudz spēcīgu braucēju, kuri visi brauc ļoti ātri un uzrāda vienādus laikus.''

Sarunas nobeigumā, jautājot par sportista plāniem, pilots atzina, ka šobrīd plānā ir Eiropas rallija čempionāts. ''Šogad plānojam braukt pilnu ERČ čempionātu un varbūt kādā WRC posmā brauksim pierakstīt trasi ar skatu nākotnē. Ja viss būs labi, tad nākamsezon plāni ir lieli,''nobeidz Nikolajs.


Gross/Molders. Foto: Zane Lielkāja, www.zanefoto.lv

Pēc trīs gadu pauzes rallijā atkal startēja igaunis Georgs Gross, kura rīcībā bija Ota Tanaka pagājušā gada ''Ford Fiesta WRC'' automašīna. ''Kopumā rallijs bija labs – jauki ātrumposmi un labs laiks. Gala rezultāts ir tāds, kāds tas ir – mūsu ātrums šoreiz nebija tāds, lai mēs varētu cīnīties par uzvaru. Taču kopumā esam apmierināti. Mašīna bija lieliska un ar to braukšana bija ļoti jautra. Taču, lai pabrauktu vēl ātrāk, ir nepieciešams vēl vairāk treniņu. Protams, ar šo auto var braukt daudz ātrāk, taču pēc tādas garas pauzes Grosam ir jāaizvada vairāk treniņu. Ātros līkumos viss bija kārtībā, bet šauros un tehniskos līkumos mēs zaudējām daudz,'' tā portālam pastāstīja Grosa stūrmanis Raigo Molders.

Grjazins lido (šajā posmā Nikolajs Rovanperam zaudēja tikai 2,2 sekundes)


Grjazins lido (šajā posmā Nikolajs Rovanperam zaudēja tikai 2,1 sekundi)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png