profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera gatavojas debijai Somijas rallijā, uz starta izies arī Lielkājis un Samsonas

Mārtiņš Jankovskis 15.02.2017 - 22:21 Rovanpera gatavojas debijai Somijas rallijā, uz starta izies arī Lielkājis un Samsonas
Jari Ketomā auto. Foto: No sportista privātā arhīva

Šajās brīvdienās Somijā startēs Vaakuna rallijs, kas būs ne tikai Somijas rallija čempionāta 2.posms, bet arī pirmais ''FIA Baltic Rally Trophy'' posms. Pavisam kopā ''FIA Baltic Rally Trophy'' ieskaitē šosezon būs pieci posmi, no kuriem divi (''Rally Talsi'' un ''Rally Latvija'') notiks Latvijā, bet vēl divi – Lietuvā.

Šis rallijs notiks divas dienas. Piektdien, 17. februārī, risināsies pirmie divi ātrumposmi, bet sestdien, 18. februārī, atlikušie septiņi posmi. Rallija kopējais garums būs ap 130 km.


Lielkājis/Grošus. Foto: Zane Lielkāja, www.zanefoto.lv

Pavisam kopā dalību apstiprinājušas ap 150 ekipāžām, no kurām viena būs no Latvijas – debiju šajās sacīkstēs piedzīvos Guntis Lielkājis/Ivars Grošus (''Mitsubishi Lancer Evo IX''), kuri cīnīsies par ''FIA Baltic Rally Trophy'' punktiem. Tāpat uz starta šajā rallijā izies Nikolajs Grjazins, kurš pilotēs ''Škoda Fabia R5''. Vēl uz starta redzēsim divas lietuviešu ekipāžas – Jonas Pipiras (''Ford Fiesta R2T'') un Martinas Samsonas (''Subaru Impreza WRX STi'').

Kā portālam pastāstīja Samsonasa stūrmanis Mindaugas Varža, tad sākotnēji ekipāžas plānos nebija šogad rallijā startēt daudz, jo ekipāža bija nolēmusi paņemt izglītojošas brīvdienas – lielākoties darba un ģimeņu dēļ. Taču ekipāža nolēma startēt ''Halls Winter Rally”, kur ar Jāņa Vorobjova “Mitsubishi Mirage” automašīnu tā izcīnīja trešo vietu.


Samsonas/Varžas auto. Foto: No sportista privātā arhīva

Pēc rallija ekipāža atzina, ka tā steigšus sāks ķerties klāt savam “BMW”, lai uzlabotu dažas lietas un būtu atpakaļ Talsu rallijā. Taču ekipāža rallijā ir atgriezusies vēl ātrāk, jo Somijā tā startēs ar ''Subaru Impreza WRX STi'' auto. ''Šo auto savulaik taisīja Samsonasracing, taču tad tas tika pārdots mūsu partneriem Somijā. Šobrīd viņi izīrē šo auto. Šoreiz šī mašīna bija pieejama, un viņi mūs uzaicināja,'' portālam Go4speed stāsta Mindaugas Varža.

Jautāts, vai ekipāža nolēmusi piedalīties ''FIA Baltic Rally Trophy'' čempionātā, Varža smejot atzina, ka par šo viņi neko nebija zinājuši. ''Ja godīgi, tad mēs nezinājām, ka šajā posmā startēs šis čempionāts. Tagad izskatās, ka būs jābrauc visos atlikušajos ''FIA Baltic Rally Trophy'' posmos,'' smejoties nobeidz Varža.


Rovanpera testos. Foto: No sportista privātā arhīva

Tāpat pēc ilgāka laika rallijā startēs Jari Ketomā, kura rīcībā būs ''Mitsubishi Mirage R5''. Vēl uz starta izies daudzi citi spēcīgi somu sportisti. Protams, liela uzmanība pievērsta Kallem Rovanperam, kuram šis būs debijas rallijs Somijas čempionātā.

Rovanpera lido Somijas testos:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png