profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Angļu sportists pirms Sarmas rallija: Tas ir neticami, cik daudz jautrības sagādā ledus

Mārtiņš Jankovskis 08.02.2017 - 22:27 Angļu sportists pirms Sarmas rallija: Tas ir neticami, cik daudz jautrības sagādā ledus
Foto: Baltic Motorsport Promotion

Aizvadītajās brīvdienās vairāki sportisti gatavojās rallijam Sarma, kas notiks šajā nedēļas nogalē. Alūksnes pusē divu dienu testus aizvadīja “Baltic Motorsport Promotion” (BMP) komandas pilots Rori Markuss Bels, kuram šie bija pirmie braucieni pa sasalušu ledu un sniegu. 17 gadus vecajam Belam šis būs pirmais lielais rallijs, un pirmais grants rallijs ziemā.

Kā portālam Go4speed pastāstīja BMP komandas vadītājs Mārtiņš Dzenītis, tad pirmajā dienā sportists brauca pa ezeru (80 km), lai saprastu, kā auto turas uz šāda seguma. Tikmēr otrajā dienā sportists jau aizvadīja testus Alūksnes mežos.


Foto: Baltic Motorsport Promotion

''Neskatoties uz to, ka viņš līdz šiem testiem īsti mežā, starp kokiem, nekad nebija braucis (iepriekš aizvadīti vieni testi pie Skrundas, kā arī “Viekšniai” rallijsprints), nerunājot vēl pa ziemu, tad uzrādītie rezultāti bija ļoti pozitīvi. Sportists ātri pierada pie auto un testos uzrādīja labu ātrumu. Varu teikt, ka puisis nav lēns. Protams, vēl ir daudz ko mācīties, taču šobrīd viss izskatās ļoti labi. Gribu teikt paldies mūsu pagājušā gada pilotam Rolandam Pomam, kurš šajā rallijā būs Bela stūrmanis. Igauņu sportists jaunajam anglim palīdzēja gan ar stenogrammu, gan braukšanu,” stāsta Mārtiņš Dzenītis.


Foto: Baltic Motorsport Promotion

Tikmēr pats pilots portālam atzina, ka ar testiem esot apmierināts. Viņš nav gaidījis, ka sniegs un ledus var sniegt tik lielu jautrību. “Testi aizritēja labi, un man ļoti patika braukt pa ledu un sniegu. Tas ir neticami, cik daudz jautrības tas sagādā. Tā bija savādāka veida pieredze, bet ļoti noderīga. Nevaru sagaidīt, kad sāksies rallijs. Protams, rallijā tie apstākļi būs savādāki, tāpēc paies laiciņš, kamēr pieradīšu pie visa, jo man tas būs kaut kas pilnīgi jauns. Taču, pateicoties BMP komandai, kura man daudz palīdz un māca, domāju, ka viss būs labi. Mērķis, protams, ir sasniegt finišu un krāt pieredzi. Būs daudz spēcīgu braucēju, tāpēc būs interesanti paskatīties, kur es esmu, salīdzinot ar viņiem, taču tas nebūs galvenais mērķis,” saka Rori Markuss Bels.


Poms un Bels. Foto: Baltic Motorsport Promotion

Kā atzina Mārtiņš, tad sportistu, kuram ir grūti izrauties uz treniņiem un sacensībām, ļoti atbalsta viņa Whitgift skola – gan, laižot uz sacensībām, gan arī finansiālajā ziņā. Tāpat sportists savos 17 gados jau ir sarūpējis otro sponsoru, kuri ir gatavi viņu atbalstīt – celtniecības aizsargmateriālu kompāniju Protec (www.protection.co.uk).

Nobeigumā Dzenītis savā un komandas vārdā saka lielu paldies Motul un personīgi Aivaram Žeikaram, kurš komandu šogad atbalsta ar eļļām un smērvielām, kā arī Rallija Klubam par palīdzību automašīnu sagatavošanā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png