profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaka bijušais stūrmanis: 'Rally Sarma' faniem varu apsolīt lielisku šovu (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 01.02.2017 - 23:45 Tanaka bijušais stūrmanis: 'Rally Sarma' faniem varu apsolīt lielisku šovu (VIDEO)
Foto: No personīgā arhīva speciāli Go4speed

Kā jau iepriekš ziņojām, rallijā ''Sarma'' uz starta izies igaunis Georgs Gross, kurš pilotēs bijušo Ota Tanaka ''Ford Fiesta WRC''. Grosa stūrmanis gaidāmajā rallijā būs pieredzējušais Raigo Molders, kurš iepriekšējos trīs gadus bija Ota Tanaka stūrmanis WRC čempionātā. Šogad Molders nolēmis vairs nestartēt WRC, taču no rallija viņš nav aizgājis, jo Raigo turpmāk būs Grosa stūrmanis, ar kuru kopā abi jau braukuši iepriekš.

Sarunā ar portālu Go4speed Raigo stāsta, kāpēc nolēmis aiziet no WRC un ko mēs no šīs ekipāžas varam sagaidīt gaidāmajā Sarmas rallijā.

Raigo, kāpēc Tu šogad vairs nestartē WRC čempionātā?
Ja godīgi, tad tas bija mans personīgais lēmums. Svarīgākais iemesls, kāpēc nebraucu WRC - ir mana ģimene.


Foto: No personīgā arhīva speciāli Go4speed

Pēdējos trīs gadus biji stūrmanis WRC čempionātā. Ko Tu, kā stūrmanis, ieguvi, braucot WRC?
Ieguvumu bija ļoti daudz. Esmu iemācījies daudz lietas, jo, braucot WRC, sapratu, ka tas ir profesionāls un pilna laika darbs. Šeit vietējos Baltijas rallijos tas vairāk ir hobijs. Ceļi Baltijā ir daudz vieglāki, kas ir vieglāk gan pilotiem, gan stūrmaņiem.

Kurš ir rallijs, kuru Tu noteikti gribi atcerēties un kuru labāk nē?
Protams, Polijas WRC rallijs ir posms, kuru nekad neaizmirsīšu (priekšpēdējā posmā ekipāža bija vadībā, taču tad Tanaks pārsita riteni un zaudēja pirmo vietu – aut.). Esmu pārliecināts, ka daudzi atceras šo posmu... Taču nav tādu ralliju, kuru es noteikti negribētu atcerēties. Katrā rallijā ir gan labas, gan ne tika labas lietas.

Kāpēc Gross nolēma iegādāties Tanaka bijušo auto?
No 2014.gada Gross rallijā nebrauca, taču viņš par to daudz domāja. Tagad, kad WRC ir jaunas mašīnas, tad bija arī īstais laiks, lai iegādātos iepriekšējās paaudzes WRC mašīnu.

Cik saprotu, tad šis ir auto, ar kuru brauca Tanaks
Jā, šī ir mašīna, ar kuru Tanaks un es braucām 2016.gada sezonas pirmajā pusē, bet sezonas otrajā pusē ar to brauca Eriks Kamillī. Pēc sezonas M-Sport šo auto apkopa par 100%, tāpēc tagad šis auto ir pilnīgi jauns ar nobraukumu 0 kilometru.


Gross testos. Foto: Ekrānšāviņš

Kādi ir jūsu ekipāžas šī gada plāni?
Noteikti mēs brauksim visu Igaunijas rallija čempionātu, taču mēģināsim nobraukt vēl kādu ralliju ārpus Igaunijas.

Kā jums gāja testos?
Testi aizritēja labi, kur kopā nobraucām kādus 100 kilometrus. Mašīna bija lieliska un ar to bija patīkami braukt. Jāsaka, ka bijām pārsteigti par to, cik Dienvidigaunijā vēl ir daudz sniega.

Video izskatījās, ka Gross vēl ir pietiekami ātrs.
Viņam patīk ātri ceļi ar tramplīniem. Bet, protams, pauze bija liela, tāpēc ir jāpaiet laikam, lai atkal aprastu ar visu.

Ko skatītāji rallijā Sarma var sagaidīt no jums?
Protams, ka darīsim visu, kas mūsu spēkos, bet ir jāatceras, ka Grosam šis būs pirmais rallijs pēc trīs gadu pauzes. Ņemot vērā, ka viņam patīk plašas sānslīdes un lieli ātrumi, tad varu faniem apsolīt lielisku šovu Latvijas mežos.

Gross testos:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png