profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Samsonas stūrmanis: 'Halls Winter Rally' varējām cīnīties arī par uzvaru

Go4speed 01.02.2017 - 17:35 Samsonas stūrmanis: 'Halls Winter Rally' varējām cīnīties arī par uzvaru
Foto: Halls Winter Rally 

Aizvadītajā nedēļa nogalē Lietuvas rallija sezonas atklāšanā “Halls Winter Rally” ar sava auto izvēli pārsteidza lietuviešu ekipāža Martinas Samsonas/Mindaugas Varža. Lietuvieši, kas pagājušajā sezonā rallija fanus priecēja ar jaudīgo “BMW M3X”, šoreiz uz starta stājās ar Jāņa Vorobjova “Mitsubishi Mirage” automašīnu. Startējot ar neierasto auto, Samsonas/Varža izdevās izcīnīt trešo vietu rallija kopvērtējumā, finišējot aiz Deividas Butvilas un Giedrius Notkus. Jānis Vorobjovs šajā rallijā startēja ar “Mitsubishi Evo X” automašīnu, finišējot ceturtajā vietā un izcīnot uzvaru LARC2 klasē (N4). 
 
Pēc rallija sazinājāmies ar Martinas Samsonas stūrmani Mindaugu Varžu, lai uzzinātu sīkāk par rallija norisi un ekipāžas šīs sezonas plāniem.  
Iepriekš izskanēja, ka šogad jūsu ekipāžu rallijā neredzēsim.
Jā, tā ir. Šogad ar Samsonas bijām nolēmuši paņemt izglītojošas brīvdienas – lielākoties darba un ģimeņu dēļ. Bet, esot izstādē anglijā, pieķērām sevi sekojot līdzi rallija rezultātiem un nolēmām, ka tomēr vēlamies startēt. Tā kā mūsu “BMW” joprojām stāv garāžā, tad zvanījām Jānim un prasījām, vai viņš mums var kā palīdzēt. Rezultātā viņš mums ļāva izvēlēties starp “Evo X” un “Mitsubishi Mirage”. Mēs, protams, izvēlējāmies mirāžu - auto, ar ko Jānis izcīnījas Lietuvas čempionu titulu.
 
Vai vari pastastīt nedaudz par pagājušo sezonu?
Pagājušajā sezonā mums bija daudz negatīvu emociju. Bija daudz labu ralliju, tomēr lielākoties mums tie beidzās ar neveiksmi. Parasti iesākām ralliju lieliski, braucot pirmajās pozīcijās, Žemaitijas rallijā bijām ātrāki pat par Kalli Rovanperu un Pontusu Tidemandu, bet diemžēl daudzās tehniskās ķibeles bieži vien liedza izcīnīt augstas vietas vai beidzās ar izstāšanos. Saņēmām komentārus arī no Lietuvas automobiļu federācijas par to, ka mūsu automašīna iespējams ir pārāk jaudīga priekš rallija. Šobrīd, pēc jaunās Rallija komitejas ievēlēšanas, atmosfēra ir daudz labāka un motivējošāka.


Martinas Samsonas rallija atklāšanā. Foto: vptophoto.com
 
Jūs jau iepriekš esat startējuši ar Jāņa Vorobjova automašīnu.
Jā, mums jau iepriekš ir bijusi laba pieredze, braucot ar Jāņa dzelteno “BMW M3” – uzvarējām 2WD ieskaitē rallijā “Latvija 2012”, bijām arī līderi Sāremā rallijā un “Halls Winter Rally 2013”, bet diemžēl izstājāmies tehnisku ķibeļu dēļ. Jau toreiz pārliecinājāmies par “Vorobjovs Racing” komandas lieliski sagatavoto tehniku un attieksmi.


Samsonas/Varža ar Vorobjova BMW M3 2013. gadā
 
Vai pirms “Halls Winter Rally” izdevās aizvadīt treniņus ar “Mitsubishi Mirage”?
Nobraucām aptuveni 40-50 kilometrus, kas, protams ir par maz, lai perfekti pielāgotu automašīnas regulējumus tieši mums. Tam būtu vajadzīgs aizvadīt vismaz 3 rallijus.
 
Vai ar rallijā izcīnīto rezultātu esat apmierināti?
Mūsu mērķis šajā rallijā bija finišēt, jo novērtējām Jāņa uzticēšanos mums. Galu galā izrādījās, ka varam arī uzvarēt, bet diemžēl pieļautās kļūdas to neļāva. Domāju, ka trešā vieta ir ļoti labs rezultāts. Noteikti varu teikt, ka uz 100% nebraucām, bija vietas, kur braucām piesardzīgi, bet šis noteikti ir auto, ar kuru var cīnīties par uzvaru.


Iespaidīgais lēciens pirms ekipāžas piezemēšanās pļavā. Foto: Alfonsas Rakauskas 
 
Kā vērtējat “Mitsubishi Mirage” automašīnu? 
Rallija rezultātu vienmēr izšķir ekipāžas un automašīnas sadarbība, laba ekipāža nevar būt ātra ar sliktu auto un otrādi. Ņemot vērā Jāņa lielo pieredzi rallija automašīnu būvniecībā, varu teikt šis ir lielisks auto – ātrs, labi izbalansēts, ar labu piekari un regulējumiem. Noteikti jābūt drosmei braukt ar šo auto. Kopumā sajūtas bija ļoti labas. Noteikti gribam teikt lielu paldies Jānim un viņa komandai šo iespēju!
 
Vai vari salīdzināt šo automašīnu ar jūsu "BMW"?
Ar mūsu “BMW” to ir ļoti grūti salīdzināt, jo tām ir pilnīgi atšķirīgi motori – “BMW” ir atmosfēriskais motors, bet mirāžai – turbomotors ar augstu griezes momentu, kā arī īsāka bāze, ar to ir viegli manevrēt šauros, asos līkumos.


Foto: R.A. Motorsport photos
 
Vai redzēsim jūs startējam vēl kādā rallijā šogad?
Jau tajā pašā vakarā pēc “Halls Winter Rally” nolēmām, ka ar steigu ķersimies klāt savam “BMW”, uzlabosim dažas lietas un būsim atpakaļ Talsu rallijā! (aut. “Rally Talsi 2016” ekipāža izcīnīja uzvaru absolūtajā ieskaitē)
 
Samsonas kļūda pēc tramplīna:
Rallija labākie momenti:




Komentāri
Odin 01.02.2017 22:13
Kas tas par Deividas Butvilas jau kuro rakstu pēc kārtas? Kur Dominikas palicis?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png