profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Halls Winter Rally' līderis pēc pirmās dienas Butvilas, Vorobjovs ceturtais

Go4speed 27.01.2017 - 21:07 'Halls Winter Rally' līderis pēc pirmās dienas Butvilas, Vorobjovs ceturtais
Foto: Halls Winter Rally 

Piektdien, 27. janvārī, ar pirmajiem sešiem "Halls Winter Rally 2017" nakts ātrumposmiem startēja Lietuvas rallija čempionāta jaunā sezona. 

Pirmā rallija diena startēja pēcpusdienā ar 4,2 kilometrus garo kvalifikācijas ātrumposmu, kurā ātrāko laiku uzrādīja Deividas Butvilas ar "Škoda Fabia R5" automašīnu. Vorobjovam/Pūķim kvalifikācijas ātrumposms izvērtās neveiksmīgs - auto trasē noslāpa un rezultātā mūsu ekipāža uzrādīja 17. ātrāko laiku. Tikmēr ar Vorobjova "Mitsubishi Mirage" automašīnu startējošais Martinas Samsonas, pieļaujot nelielu kļūdu, ieņēma 8. vietu. 

Pirmajā rallija ātrumposmā ātrākais bija Butvilas, bet trešā vieta Vorbojovam. Neveiksmīgs šis ātrumposms izvērtās Samsonam, kurš zaudēja 30 sekundes. Tikmēr Vitautas Švedas pirmajā posmā noskrēja no ceļa, tādējādi izstājoties no rallija pirmās dienas. Tikmēr nākamajos divos posmos pārliecinoši ātrākais bija Samsonas. 


Martinas Samsonas ar Mtisubishi Mirage automašīnu. Foto: Halls Winter Rally 

Pēc trīs posmiem līderis bija Butvilas, bet tikai pusotru sekundi viņam zaudēja Samsonas. Jāatzīmē, ka Butvilas saņēma desmit sekunžu sodu par laika kavējumu. Tikmēr trešais pēc trīs ātrumposmiem bija Vorobjovs, kurš tobrīd Samsonam zaudēja 7,6 sekundes.

4. ātrumposmā ātrāko laiku uzrādīja Martinas Samsonas, kļūstot par rallija līderi. Ātrumposms tika apurēts pēc 12 finišējušām automašīnām, kad avāriju ar "Mitsubishi Lancer Evo IX" automašīnu piedzīvoja lietuviešu ekipāža E.Gelūnas/D.Veršinskas. 


Lietuviešu automašīnas pēc avārijas 4. ātrumposmā. Foto: Čypas Matas 

5. ātrumposmā līderpozīciju atguva Butvilas, kuru viņam izdevās nosargāt līdz pat pirmās dienas noslēgumam. Lai arī 6. ātrumposmā Samsonam izdevās izcīnīt uzvaru un atstarpi līdz līderim samazināt, dienu viņš noslēdza 7,7 sekundes aiz Butvilas. Ceturtajā pozīcijā ierindojās Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis, kurus dienas noslēdzošajā ātrumposmā apsteidza Giedrius Notkus ekipāža. Vorovjovs līderim pēc pirmās dienas zaudē 23,4 sekundes.

Rallija otrajā dienā sportistiem jāaizvada vēl 6 ātrumposmi nepilnu 68 kilometru garumā. 7. ātrumposmam starts tiks dots plkst.11.45.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png