profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krievu sportists: Lielākie piedzīvojumi ir uz robežas, tur vienmēr ir kā krievu ruletē

Mārtiņš Jankovskis 24.01.2017 - 23:28 Krievu sportists: Lielākie piedzīvojumi ir uz robežas, tur vienmēr ir kā krievu ruletē
Ekipāža rallijā Alūksne. Foto: Edgars Leonovs, Motors & Sports

Alūksnes rallijā Igaunijas rallija čempionāta ieskaitē ar žigulīti startēja krievu braucējs Klims Baikovs/Andrejs Kleščevs. Finišā krievu braucējs izcīnīja astoto vietu RK1 klasē, bet Igaunijas čempionāta EMV9 klasē viņam pirmā vieta.

Krievu braucējs stāsta, ka uz šo ralliju viņš devās tāpēc, ka šogad viņa plānos ir startēt Igaunijas rallija čempionātā, tāpēc arī viņš apmeklēja Alūksnes posmu. 2015.gadā Baikovs bija redzams arī Kurzemes rallijā, kur toreiz tika izcīnīta ceturtā vieta ''Lada Classic'' ieskaitē.


Foto: Timo Anis

''Mums patīk Baltijas ralliji, tāpēc pēdējo divu gadu laikā esam braukuši visās trijās valstīs. Taču gribētos, lai starp Baltijas valstīm būtu lielāka vienādība tehniskajos noteikumos. Mēs ar savu auto varam startēt Igaunijas un Lietuvas čempionātos, bet Latvijas čempionātā mēs nevaram startēt,” portālam Go4speed stāsta Klims Baikovs, kurš piebilda, ka viņa plānos šogad vairs nav startēt Latvijā.

Sportists Alūksnes rallijā startēja ar paša būvētu žigulīti, kuram ir 175 Zs liela jauda, Ohlins amortizatori, Dogbox "kulaciņu" pārnesumkārba, kā arī šim auto aizmugurējais tilts ir no ''Volvo 740''.


Ekipāža rallijā Kurzeme. Foto: No sportista personīgā arhīva

Jautāts, cik tālu šis rallijs ir no sportista mājām un vai šo garo ceļu sanāk veikt bez piedzīvojumiem, Baikovs atzīst, ka ''No mājām līdz Alūksnes rallijam ir nepilni 2000 kilometri. Vispirms nobraucām 1000 kilometrus līdz Maskavai, kur pārlaidām vienu nakti. Pēc tam diena atpūta un tad turpinājām ceļu uz Alūksni. Protams, ka lielākie piedzīvojumi ir uz robežas, un no Krievijas puses. Tur vienmēr ir kā krievu ruletē (smejas). Vienmēr jūtos kā augsta līmeņa spiegs, kurš šķērso savas valsts robežu. Taču mēs vienmēr, kad atgriežamies mājās, vedam daudz jūsu sieru, jo politikas dēļ mēs to nevaram iegādāties. Taču mūsu ģimenes tagad ir pilnībā apgādātas ar sieru (smejas).''

Sarunas nobeigumā sportists atzina, ka viņam patika Alūksnes rallijs, kā arī viņam patika šī rallija atmosfēra, ceļi un organizatoru kaisle pret šīm sacensībām.

Ekipāža Alūksnes rallijā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png