profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija 'Sarma' ietvaros notiks 1.posms vēsturiskajām 'RK Historic' mašīnām

Mārtiņš Jankovskis 22.01.2017 - 23:27 Rallija 'Sarma' ietvaros notiks 1.posms vēsturiskajām 'RK Historic' mašīnām
Ivars un Andris Velmes. Foto: Baumanis Motorsport Photography

Rallijs ''Sarma'', kas startēs 11.februārī, būs ne tikai 2.posms 2017. gada Latvijas Rallija Čempionātā un Latvijas Rallijsprinta čempionātā, bet arī 1.posms 2017.gada Latvijas Rallija kausa ieskaitē ''RK Historic'', kurā jau pieteikušās četras ekipāžas - Ivars Velme/Andris Velme, Alari Sillaste/Arvo Liimans, Jānis Vanags/Muntis Vanags un Aldis Vilcāns/Zigmunds Zuševics.

Nacionālajā vēsturiskā grupā iekļauti automobiļi, kuri ir ražoti līdz 1995. gada 31. decembrim, kā arī sporta automobiļi ar vēsturisko (HISTORIC) homologāciju. Automobiļiem jābūt FIA, LAF vai arī citu valstu Nacionālo Federāciju izdotām Sporta automobiļa tehniskajai pasēm vai FIA izsniegta vēsturiskā (HISTORIC) sporta automašīnas homologācija, kuras jāuzrāda pirmsstarta tehniskajai komisijai, un sacensību oficiālajām personām pēc to pieprasījuma.

Kā portālam pastāstīja Latvijas automobiļu federācijas Tehniskā dienesta vadītājs Ģirts Auziņš, tad šai klasei par pamatu ir L grupas noteikumi, tikai ar nosacījumu, ka šajā klasē brauc auto, kas būvēti līdz 1995.gadam, izņemot WRC, ''Mitsubishi Lancer'' un ''Subaru Impreza''.


Foto: Alari Sillaste

''Šī ir tā pati Nacionālā L grupa, bet tā neiet kopvērtējumā ar L grupu, bet iet atsevišķā ''RK Historic'' ieskaitē . Šī klase ir izveidota ar domu, ka, ja kāds atbrauc ar ''Audi'', tad viņš varēs sacensties ar sava laika automašīnām, kā, piemēram, ar ''Ford Sierra'', ''Ford Escort'', ''Toyota Celica'', ''Mazda 323'', ''Subaru Legacy'' un tml. Ir plānots, ka šie sporta automobiļi sacensībās brauks pa priekšu. Tāpat šiem auto ir jābūt iebūvētam drošības karkasam atbilstoši FIA vai nacionālās federācijas tehnisko noteikumu prasībām.

Kā vēsta Rallijs ''Sarma'' nolikums, tad dalības maksa šajā klasē ir 300 eiro. Ģirts atzina, ka esot vairākas mašīnas, kuras plāno startēt šajā klasē. ''Zinu vismaz piecus braucējus, kuri ir izteikuši vēlmi un gatavojas startēt šajā klasē, bet, vai viņi tiešām izies uz starta, rādīs laiks.''

Auziņš atzina, ka, ja ir kādi plašāki jautājumi par izveidoto jauno klasi (grupu), sportisti var droši vērsties LAF Rallija komisijā vai Tehniskajā dienestā.

Tehniskie noteikumi:

Nacionālie Tehniskie noteikumi vēsturiskajiem auto LH grupai
Tehniskie noteikumi LADA_CUP_LATVIA_2017
Tehniskie noteikumi GAZ 51/52, 53 klasēm
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png