profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera triumfē Alūksnē; ātrākā latviešu ekipāža Sesks/Mālnieks

Go4speed 14.01.2017 - 15:15 Rovanpera triumfē Alūksnē; ātrākā latviešu ekipāža Sesks/Mālnieks
Foto: Facebook.com/AutosportaAkademija 

14. janvārī Alūksnē tika aizvadīta otrā "Rally Alūksne" diena, kurā kopā uz starta izgāja 76 ekipāžas. Par rallija uzvarētāju ar ļoti pārliecinošu rezultātu kļuva somu rallija zvaigzne Kalle Rovanpera ar "Škoda Fabia R5" automašīnu. Otrajā vietā finišēja Nikolajs Grjazins ("Škoda Fabia R5"), kurš no somu sportista atpalika minūti un 38 sekundes. Trešajā vietā ierindojās igaunis Raino Bundsens (Mitsubishi Lancer Evo IIIV), bet augstāko vietu starp latviešu sportistiem un pirmo starp priekšpiedziņas automašīnām ar fantastisku sniegumu izcīnīja Mārtiņš Sesks ar "Peugeot 208 R2". 

2. diena sākās ar pamatīgu sniega segu ātrumposmos. Rallija vadībā pēc pirmās dienas ar 51,94 sekundēm pār Nikolaju Grjazinu bija izvirzījies Kalle Rovapera, kurš arī atklāja otrās dienas ātrumposmus, dodoties trasē pirmais. 

Pirmajā dienas ātrumposmā par pārsteigumu parūpējās Guntis Lielkājis, uzrādot otro labāko laiku aiz Rovanpera (+10,99 sek.). Pēc neveiksmēm pirmajā dienā, ātrs otrajā dienā bija arī lietuvietis Vitauts Šveds, finišējot trešais. Uzrādot 4. ātrāko laiku, trešo vietu kopvērtējumā saglabāja igaunis Rano Bundsens. Visciešākā cīņa par sekundēm kopvērtējumā bija par 4. - 7. pozīciju, kur sportistus šķīra nepilnas 10 sekundes. Augstākajā - ceturtajā - pozīcijā joprojām atradās Sesks/Mālnieks (Peugeot 208 R2), kuri bija ātrākie starp priekšpiedziņas automašīnām.

Otrajā ātrumposmā lielisku rezultātu uzrādīja Jānis Berķis, finišējot 7 sekundes aiz Rovanpera. Jānim Berķim šis bija augstākais rezultāts ātrumposmā ar jauno "Ford Fiesta R5" automašīnu. Diemžēl pēc ātrumposma sportisti paziņoja par izstāšanos no rallija tehnisku iemeslu dēļ. Lielisku sniegumu turpināja rādīt lietuvietis Šveds, finišējot 3. vietā. Kopvērtējumā apsteigt Sesku izdevās Sirmacim, savukārt Baldiņu apsteidza Jānis Vorobjovs un pakāpjas uz sesto vietu absolūti. 

Trešajā sestdienas rīta ātrumposmā tempu kāpināt izdevās Jānim Vorobjovam, finišā viņš ceturtais, kopvērtējumā pakāpjoties vēl vienu vietu augstāk un apsteidzot Mārtiņu Sesku. Finišējot trešajā vietā, pakaļdzīšanos turpināja Šveds, kuram rīta trīs ātrumposmu laikā izdevies pakāpties jau par veselām 10 pozīcijām, no 22. uz 12. pozīciju. Tikmēr tempu nedaudz pazaudējis Rano Bundsens, kurš joprojām atrodās diezgan stabilā trešajā pozīcijā, tomēr viņam turpināja tuvoties gan Sirmacis, gan Vorobjovs. 

Pēc Nr.31 ekipāžas K.Tama/R.Ubinhaina avārijas tika apturēts 5.ātrumposms un trasē devās neatliekamās palīdzības automašīna. Avarējušajiem sportistiem viss beidzās labi un rallijs varēja turpināties. 

Subaru Impreza avārija Rally Alūksne:

7. ātrumposmā Rovanpera turpināja savu uzvaras gājienu, palielinot pārsvaru līdz minūtei un 20 sekundēm pār Nikolaju Grjazinu. Grjazins un Sirmacis finišā 6 sekundes lēnāki, kamēr igaunis Bundsens atpalika par 9 sekundēm. Diemžēl ātrumposma pašā sākumā tehnisku iemeslu dēļ ātrumposma malā palika Jānis Vorobjovs. Uz piekto vietu pēc Vorobjova izstāšanās pakāpās priekšpiedziņas klases līderu Seska/Mālnieka ekipāža. 

Nākamais ātrumposms neveiksmīgs izvērtās Ralfam Sirmacim, kurš nolauza stūri un finišēja tikai 12. vietā, tomēr viņam joprojām izdevās saglabāt ceturto pozīciju kopvērtējumā. Kopvērtējuma pirmais trijnieks pēc 8. ātrumposma palika nemainīgs - Rovanpera, Grjazins, Bundsens. 
Pirmspēdējais ātrumposms lielas izmaiņas kopvērtējumā neieviesa. Ar tehniskām problēmām turpināja cīnīties Ralfs Sirmacis, kā rezultātā 11. rezultāts un atkāpšanās uz 5. pozīciju, jo ātrumposmā viņus apsteidza Mārtiņš Sesks. Ātrumposmā kādā no līkumiem riteni pārsitis Vitauts Šveds un pazaudēja daudz laika, atkrītot uz 14. pozīciju. Baldiņš apsteidza Lielkāji un noslēdza kopvērtējuma sešinieku. 

Pāris stundas vēlāk starts tika dots noslēdzošajam rallija ātrumposmam, kurā savu kārtējo uzvaru izcīnīja Kalle Rovanpera, otrajā vietā atstājot Nikolaju Grjazinu, kurš atzina, ka viņam vēl daudz jātrenējas, lai varētu tikt līdzi somu sportista ātrumam. Neskatoties uz slikto rezultātu, trešo vietu saglabāt izdevās Rano Bundsenam. Noslēdzošajais ātrumposms izšķirošs bija 6.-9. vietu sadalīšanā. Sesto vietu negaidīti izcīnīt izdevās Edijam Bergmanim, kurš noslēdzošajā ātrumposmā apsteidza veselus trīs sportistus, septītais Guntis Lielkājis, bet astotais finišā bija Ronalds Baldiņš. Devīto vietu izcīnīja Gatis Vecvagars. 

Priekšpiedziņas klasē neaprspējams bija Sesks, kurš no pārējiem LRC3 klases dalībniekiem bija atrāvies par minūti un 40 sekundēm. Otro vietu izcīnīt izdevās igaunim Oliveram Ojapervam, kurš tikai par 1,1 sekundi apsteidza igauņu braucēju Rolandu Pūmu. 

Otrās dienas pirmo trīs ātrumposmu apskats:

Rally Alūksne rezultāti:
Vieta  
Pilots Valsts    Auto Rezultāts  
1. Kalle Rovanpera    LAT Škoda Fabia R5  49:56.48
2. Nikolajs Grjazins LAT Škoda Fabia R5 +1:38,03
3. Rano Bundsen EST Mitsubishi Lancer Evo VIII   +3:12,28
4. Mārtiņš Sesks LAT Peugeot 208 R2 +3:51,45
5. Ralfs Sirmacis  LAT Mitsubishi Lancer Evo IX +3:55,37
6. Edijs Bergmanis  LAT Mitsubishi Lancer Evo IX +4:36,67
7. Guntis Lielkājis  LAT Mitsubishi Lancer Evo IX +4:37,01
8. Ronalds Baldiņš LAT Mitsubishi Lancer Evo +4:42,66
9. Gatis Vecvagars LAT Mitsubishi Mirage proto +4:47,54
10. Aiko Aigro
EST Mitsubishi Lancer Evo VI +4:47,61
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png