profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sākusies 'Rally Alūksne' otrā diena: vadībā Rovanpera, Subaru avarē mežā (VIDEO)

Go4speed 14.01.2017 - 09:36 Sākusies 'Rally Alūksne' otrā diena: vadībā Rovanpera, Subaru avarē mežā (VIDEO)
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Alūksnē sākusies "Rally Alūksne" 2.diena. Pa nakti ir krietni sasnidzis, bet pirmie ātrumposmi norisinājās bez snigšanas lieliskos ziemas apstākļos. Rallija vadībā pēc pirmajiem trim otrās dienas ātrumposmiem joprojām ir Kalle Rovanpera un Risto Pietilainens (Škoda Fabia R5), kuriem jau vairāk par minūti izdevies apsteigt Nikolaju Grjazinu/Jaroslavu Feodorovu. 

Pirmajā dienas ātrumposmā par pārsteigumu parūpējās Guntis Lielkājis, uzrādot otro labāko laiku aiz Rovanpera (+10,99 sek.). Pēc neveiksmēm pirmajā dienā, ātrs otrajā dienā bija arī lietuvietis Vitauts Šveds, finišējot trešais. Uzrādot 4. ātrāko laiku, trešo vietu kopvērtējumā saglabāja igaunis Rano Bundsens. Visciešākā cīņa par sekundēm kopvērtējumā bija par 4. - 7. pozīciju, kur sportistus šķīra nepilnas 10 sekundes. Augstākajā - ceturtajā - pozīcijā joprojām atradās Sesks/Mālnieks (Peugeot 208 R2), kuri ir arī ātrākie starp priekšpiedziņas automašīnām.


LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža Sesks/Mālnieks. Foto: Zane Lielkāja

Otrajā ātrumposmā lielisku rezultātu uzrādīja Jānis Berķis, finišējot 7 sekundes aiz Rovanpera. Jānim Berķim šis bija augstākais rezultāts ātrumposmā ar jauno "Ford Fiesta R5" automašīnu. Diemžēl pēc ātrumposma sportisti paziņoja par izstāšanos no rallija tehnisku iemeslu dēļ. Lielisku sniegumu turpināja rādīt lietuvietis Šveds, finišējot 3. vietā. Kopvērtējumā apsteigt Sesku izdevās Sirmacim, savukārt Baldiņu apsteidz Vorobjovs un pakāpjas uz sesto vietu absolūti. 

Trešajā sestdienas rīta ātrumposmā tempu kāpināt izdevās Jānim Vorobjovam, finišā viņš ceturtais, kopvērtējumā pakāpjoties vēl vienu vietu augstāk un apsteidzot Mārtiņu Sesku. Finišējot trešajā vietā, pakaļdzīšanos turpināja Šveds, kuram rīta trīs ātrumposmu laikā izdevies pakāpties jau par veselām 10 pozīcijām, no 22. uz 12. pozīciju. Tikmēr tempu nedaudz pazaudējis Rano Bundsens, kurš joprojām atrodas diezgan stabilā trešajā pozīcijā, tomēr viņam turpina tuvoties gan Sirmacis, gan Vorobjovs. 

Pēc Nr.31 ekipāžas K.Tamm/R.Ubinhain avārijas tika apturēts 5.ātrumposms un trasē devās neatliekamās palīdzības automašīna. 


Foto: Jānis Kondrāts

7. ātrumposmā Rovanpera turpināja savu uzvaras gājienu, palielinot pārsvaru līdz minūtei un 20 sekundēm pār Nikolaju Grjazinu. Grjazins un Sirmacis finišā 6 sekundes lēnāki, kamēr igaunis Bundsens atpalika par 9 sekundēm. Diemžēl ātrumposma pašā sākumā ātrumkārbas defekta dēļ izstāties bija spiests Jānis Vorobjovs. Uz piekto vietu pēc Vorobjova izstāšanās pakāpās priekšpiedziņas klases līderi Seska/Mālnieka ekipāža. 

Nākamais ātrumposms neveiksmīgs izvērtās Ralfam Sirmacim, kurš stūres defekta dēļ finišā tikai 12. vietā, tomēr viņam izdevās saglabāt ceturto pozīciju kopvērtējumā. Kopvērtējuma pirmais trijnieks pēc 8. ātrumposma paliek nemainīgs - Rovanpera, Grjazins, Bundsens. 

Pirmspēdējais ātrumposms lielas izmaiņas kopvērtējumā neieviesa. Ar tehniskām problēmām turpināja cīnīties Ralfs Sirmacis, kā rezultātā 11. rezultāts un atkāpšanās uz 5. pozīciju, jo ātrumposmā viņus apsteidza Mārtiņš Sesks. Ātrumposmā kādā no līkumiem riteni pārsitis Vitauts Šveds un pazaudēja daudz laika, atkrītot uz 14. pozīciju. Baldiņš apsteidz Lielkāji un noslēdz kopvērtējuma sešinieku. 

Rallija noslēdzošais ātrumposms sāksies plkst. 14:34. 

Subaru iespaidīgā avārija sestdienas rīta ātrumposmā:
Rally Alūksne rezultāti pēc pirms noslēdzošā ātrumposma: 
Vieta  
Pilots Valsts    Auto Rezultāts  
1. Kalle Rovanpera    LAT Škoda Fabia R5  42:18.29 
2. Nikolajs Grjazins LAT Škoda Fabia R5 +1:29.29
3. Rano Bundsen EST Mitsubishi Lancer Evo VIII   +2:16,68
4.
Mārtiņš Sesks
LAT Peugeot 208 R2 +3:11,95
5. Ralfs Sirmacis
LAT Mitsubishi Lancer Evo IX +3:15,04
6. Ronalds Baldiņš LAT Mitsubishi Lancer Evo +3:53,00
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png