profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas rallija čempionam nākamgad lieli plāni

Mārtiņš Jankovskis 20.12.2016 - 07:05 Igaunijas rallija čempionam nākamgad lieli plāni
Egons Kaurs. Foto: Timo Anis, Timo Anis Photography

Igaunijas rallija čempionātā šogad absolūtajā ieskaitē un N4 klasē triumfēja igauņu rallija braucējs Egons Kaurs. 2012.gadā Kaurs startēja WRC Akadēmijā, kur viņš ar 111 punktiem (tikpat, cik Kreigam Brīnam) kopvērtējumā izcīnīja otro vietu. Pēc aizvadītās sezonas portāls Go4speed aprunājās ar igauņu sportistu, kurš atzina, ka viņa mērķis nākamgad ir aizvadīt dažus posmus WRC2 čempionātā.

Kaur, kā tu raksturo šo sezonu?
Šī sezona parādīja, ka mums Igaunijai ir potenciāls, it sevišķi jauno ralliju ziņā. Ja mēs skatāmies no braucēju viedokļa, tad 2016.gads, iespējams, būs pēdējais, kad skatītāji rallija sacensībās darbībā varēja redzēt Marko Martinu. Pēc viņa komentāriem spriežot, iespējams, viņš kādreiz izbrauks tikai kādos šovos.

Pašam trīs uzvaras absolūtajā ieskaitē un viena otrā vieta aizvadītajos septiņos rallijos. Gandrīz perfekta sezona.
Jā, sezona bija laba. Visos vasaras rallijos, kuros finišējām, mēs uzvarējām arī N4 klasē. Vienā rallijā piekāpāmies Marko Martinam, bet par to absolūti nav jābēdājas.


Foto: Marcin Snopkowski

Cik viegli vai grūti tev bija šosezon izcīnīt čempiontitulu?
Nebija viegli. Ziemas sezona rallijā Sarma sākās ar pārsistu riteni un 6.vietu, kas nozīmēja to, ka vasaras sezonā būs daudz darba, lai atgūtu zaudēto. Tāpat arī es sāku braukt ar jaunu stūrmani, kas arī nebija uzreiz viegli. Taču beigās viss atmaksājās.

Kurš ir tavs mīļākais rallijs?
Võru, jo tur ceļi ir ļoti mainīgi, taču arī ļoti baudāmi.

Kāds ir tavs viedoklis par Baltijas ralliju un tā līmeni?
Domāju, ka šobrīd Baltijā ir daudz ātru un spēcīgu braucēju, taču daudziem nav iespēju spert nākamo soli un startēt citos čempionātos, tāpēc tie pārsvarā brauc pie mums Baltijā.

Igaunijas rallija čempionāts sāksies ar ralliju Alūksne. Kādas ir tavas domas par to, vai igauņiem ir jāapvienojas ar latviešiem un jārīko savi posmi Latvijā?
Es atbalstu to ideju, ka Baltijas valstis strādā kopā un apvienojas, lai aizvadītu kopīgus rallijus. Ceru, ka nākotnē Baltijas valstīs būs vienādas ieskaišu klases, kas ļautu citās valstīs aizvadīt sacīkstes ar vairāk dalībniekiem, kas konkurenci un līmeni padarītu augstāku.

Ko tu zini par Alūksnes ralliju?
Man ir ideja par tā rallija ceļiem no iepriekšējiem gadiem un no rallija Sarma.


Foto: Timo Anis, Timo Anis Photography

Kādi ir tavi nākamās sezonas plāni?
Ceru, ka izdosies aizvadīt pāris rallijus WRC2 čempionātā, taču šobrīd nezinu, ar kādu komandu un kādu R5 klases mašīnu. Iespējams, ar ''Mitsubishi Evo'' nobrauksim arī kādu vietējo ralliju, lai uzturētu sevi formā.

Dažus gadus atpakaļ WRC un WRC2 brauca vairāki igauņu braucēji, bet tagad brauc tikai Tanaks. Kāpēc tā?
Uzskatu, ka mums daudz labu talantu ar lielisku potenciālu, kuri būtu starp WRC2 un 2WD klases līderiem, šobrīd sēž mājās... Mēs viņus WRC rallijā neredzam lielo izmaksu dēļ.

Igaunijas autosporta federācijas prezidents ir somu rallija leģenda Ari Vatanens. Kādas ir tavas domas par viņu?
Viņš ir lieliska Igaunijas autosporta federācijas seja, kas mūs vairāk izceļ uz pasaules kartes.

Ko tu novēli saviem atbalstītājiem un pārējiem 2017.gadā?
Novēlu, lai piepildās sapņi. Lai atbalstītāji un skatītāji var izbaudīt aizraujošu un interesantu rallija sezonu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png