profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Protestējot pret jaunajām izmaiņām, sportisti panāk Lietuvas Rallija komisijas vadītāja atstādināšanu

Go4speed 15.12.2016 - 11:50 Protestējot pret jaunajām izmaiņām, sportisti panāk Lietuvas Rallija komisijas vadītāja atstādināšanu
Foto: Aigars Tīdmanis 

Neilgi pēc Lietuvas Automobiļu federācijas Rallija komisija paziņojuma par izmaiņām gaidāmajā rallija sezonā, sportisti Lietuvas Automobiļu federācijas prezidentam Romas Austinskam iesniedza rakstisku pieprasījumu atcelt no amata Rallija komisijas vadītāju Mari Simsonu, pretējā gadījumā sportisti izteica gatavību boikotēt gaidāmo Lietuvas rallija čempionāta sezonu. Savu neapmierinātību izteica vadošie Lietuvas sportisti Martins Samsons, Vitauts Šveds, Vaidots Žala, Ramūns Čapkausks, kā arī šī gada Lietuvas čempions Jānis Vorobjovs. 

Iemesls, kādēļ sportistu reakcija ir tik sakāpināta, bija izveidojusies tādēļ, ka esošā Rallija komisijas vadītāja vīzija un izstrādātā dokumentācija, kas nosaka rallija formātu, radikāli atšķīrās no sportistu redzējuma, kādiem būtu jābūt Lietuvas rallija čempionāta noteikumiem un kalendāram. Piemēram, nākamajā sezonā neviens no posmiem netika plānots Latvijā vai otrādi, tā vietā sportistiem piedāvājot doties uz Poliju (Gdaņskas rallijs). 

Pēc sportistu pieprasījuma iesniegšanas otrdienas, 13. decembra, vakarā Kauņā notika sanāksme, kurā piedalījās Lietuvas automobiļu federācijas prezidents Romas Austinsks, federācijas padomes locekļi, rallija komisijas vadītājs un aptuveni 70 sportisti, viņu vidū arī Jānis Vorobjovs. 

"Federācijai ir jāstrādā sabiedrības un sportistu nevis savu interešu labā, tāpēc griezāmies ar lūgumu pie prezidenta, jo mūs, sportistus, neapmierināja rallija komisijas vadītāja darba stils un nerēķināšanās ar sportistu viedokli," pastāstīja J.Vorobjovs

Kā ziņo Delfi.lt, sapulce beidzās, kad sportisti pameta zāli pēc M.Simsona paziņojuma, ka viņš zinot labāk, kas sportistiem nepiešams. 

Trešdienas, 14. decembra, rītā federācijas prezidents paziņoja, ka M.Simsons vēlas pamest Rallija komisijas vadītāja amatu un viņa vietā pagaidām tiks iecelts viens no padomes locekļiem. 

Visticamāk, ka Lietuvas rallija čempionātā gaidāmas izmaiņas gan tehniskajos noteikumos, gan 2017. gada kalendārā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png