profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Svilis: Par nākamo gadu skaidrības nav - varbūt izlaidīsim un iepauzēsim

Mārtiņš Jankovskis 12.12.2016 - 18:04 Svilis: Par nākamo gadu skaidrības nav - varbūt izlaidīsim un iepauzēsim
Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis. Foto: Mārtiņš Vanags (MVFOTO)

Par 2016.gada Latvijas rallija čempioniem LRČ2 klasē šogad tika kronēti Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis no ''Vāģi Racing'' komandas, kuri savā klasē uzvarēja četros rallijos no astoņiem. Mārtiņš ar Ivo šogad bija vienīgā latviešu ekipāža, kura šajā klasē aizvadīja pilnu sezonu. Pēc sezonas Mārtiņš portālam Go4speed atzina, ka pirms šīs sezonas mērķis bija pacīnīties par čempiontitulu, kas arī veiksmīgi izdevies.

''Pirms sezonas mūsu mērķis bija pacīnīties par N grupas čempiontitulu, taču viss bija atkarīgs no mums, kā veiksies. Beigās izdevās braukt visos posmos un savākt tik punktus, lai kļūtu par čempioniem. Jā, Talsos izstājāmies, kas, manuprāt, pēdējo trīs gadu laikā bija viena no retajām vai pat vienīgā sacīkste, kad mēs izstājāmies tehnisku iemeslu dēļ. Igaunijas rallijā mēs paši pieļāvām kļūdu, kur zaudējām daudz laika, tāpēc uz pēdējiem posmiem bija daudz mājasdarbu, un jāpieiet atbildīgāk. Tas arī izdevās,'' portālam Go4speed stāsta Mārtiņš Svilis.


Foto: Rihards Baumanis / Baumanis Motorsport Photography

Sarunas turpinājumā Svilis atzīst, ka, lai cīnītos par augstiem rezultātiem un lai uzrādītu labu ātrumu, ir arī jātrenējas, kas šogad nav izdevies. Tāpat ekipāžas pilots atzīst, ka šogad nedaudz trūka motivācija, jo nav daudz braucēju, kas mītu uz papēžiem. ''Visos rallijos likās, ka braucām ātri, bet brīžiem nebija tā motivācija. Manuprāt, viens no labākajiem rallijiem bija ERČ posms Liepājā, kur tiešām bija labas cīņas un mūsu ātrums bija ļoti labs, it sevišķi beigu posmos (ekipāža izcīnīja septīto vietu - aut.). Ir jāsaprot, ka, lai cīnītos par augstiem rezultātiem un lai uzrādītu labu ātrumu, ir arī jātrenējas. Šogad laikam tikai pirms ''Rally Liepāja'' aizvadījām treniņus, bet pārējie ralliji ir tā – atbrauc uz ralliju, iekāp mašīnā, SS1 un brauc (smejas). Bet tas nav nopietni. Lai gūtu pilnīgu kaifu no rallija, ir vajadzīgi apstākļi un treniņi, kā arī vajag kādu, kurš min uz papēžiem, lai tu varētu izkāpt no savas komforta zonas, lai var braukt ātrāk. Mēs šogad braucām komforta zonā. Ja mēs varam braukt ātri un bez riska, un atstāt aiz sevis konkurentus, tad tas ir labi, bet priekš sevis tas nav labi. Mēs pierādījām, ka varam braukt ātrāk, bet, lai to darītu, vajag kādu, kurš min uz papēžiem.''


Foto: Mārtiņš Vanags (MVFOTO)

Jautājot par nākamo sezonu, Svilis atzina, ka šobrīd konkrētu plānu nav. Braukt gribās, bet, vai tas izdosies, rādīs laiks. ''Par nākamo gadu šobrīd ir tādas pašas domas kā pēc iepriekšējām sezonām – varbūt izlaist un iepauzēt. Bet līdz šim bijis tā, kā nāk sezona, tā mēs tomēr braucam. Šobrīd tiešām nezinu un vēl neesam domājuši. Šo sezonu mēs ar Ivo esam iznesuši uz saviem pleciem – gan laiks, gan budžets. Brīžiem ir grūti, lai arī, protams, braukt arī vēl gribās. Ir jāsaprot, ka, lai cīnītos ar jaunajiem braucējiem, kuriem ir iespēja trenēties, mums ir grūti, jo mums neatliek laika aizvadīt treniņus, jo ir ģimenes, darbi, bērni. Agrāk, ja tā var teikt, ''nebija ģimenes'', bet bija sponsori, bet tagad ir otrādāk,'' smaidot nobeidz Svilis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png