profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas rallija čempionāta sezona sestdien sākas Lietuvā

Mārtiņš Jankovskis 26.01.2012 - 19:32 Latvijas rallija čempionāta sezona sestdien sākas Lietuvā
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Tā diena tuvojas. Jau šo sestdien Lietuvā, Utenas apkārtnē, tiks dots starts Latvijas rallija čempionāta pirmajam posmam - ''Halls Winter Rally''. Bez Latvijas un Lietuvas čempionāta pirmajiem posmiem šeit vienlaicīgi tiks aizvadīts Baltijas kausa un Ziemeļeiropas zonas čempionāta pirmais posms.


Uz starta ar WRC automašīnu izies Šauļus Girdauskas. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Startam pieteikušās 84 ekipāžas no 7 valstīm. Lai labāk sagatavotos jaunajai sezonai, sportistiem bija vairākas iespējas kā to darīt. Citi startēja Latvijā (rallijs Alūksne), citi spēkus izmēģināja Lietuvas rallijsprintā, bet citi, vai nu aizvadīja privātus treniņus vai arī skrūvēja un būvēja savus spēkratus.

Pēc Alūksnes rallija noskaidrojās, ka šis rallijs diemžēl ies secen Valtam Zvaigznem, kura automašīnai ir nopietns motora defekts. Tāpat par mata tiesu no nestartēšanas ''Halls Winter Rally'' izvairījās Vitautas Švedas, kurš Lietuvā piedzīvoja avāriju. Taču, pateicoties ātram mehāniķu darbam, sportists izies uz starta kā plānots.


Lietuvā pirmo reizi startēs igaunis Rauls Jēts. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Vakar tika prezentēta jaunā ''Okartes Autosporta Akadēmijas rallija komanda'', kuras sastāvā brauks Mārcis Ķenavs, Kārlis Nebars un Ralfs Sirmacis. Šodien sportisti no rīta aizvadīja testu braucienus, bet nu jau viņi atrodas Utenā, kur gatavojas rītdienai, kad sportistiem būs jāpieraksta trase. Atgādināsim, ka šosezon LRČ ieskaitē četros posmos norisināsies ''Ford Fiesta" kauss, kur pirmā posma starts paredzēts tieši Lietuvā. Apskatot starta sarakstu, jāsecina, ka startam pieteikušās sešas ''Ford Fiesta" automašīnas.

Sportistiem šajā rallijā vienas dienas laikā būs jāveic 12 ātrumposmi, kas sastādīs 115,2 kilometrus. Garākā posma garums (pēdējie divi dopi, kas būs jāveic divas reizes) būs 12,85 kilometri. Pirmais trasē dosies mājinieku favorīts un viens no galvenajiem šī rallija favorītiem Vitautas Švedas. Uzreiz aiz viņiem brauks Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns.


Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Rallija kartes var atrast šeit, starta saraksts atrodams šeit, bet visi citi dokumenti un noderīga informācija meklējama šeit.

Arī portāls Go4speed dosies Utenu, lai visiem tiem, kas nedosies uz Lietuvu, un arī citiem rallija mīļotājiem, varētu ziņot par karstajiem notikumiem. Noteikti jāatzīmē, ka Utenā sniegs ir ļoti daudz. Tāpat sinoptiķi sola brangu salu, tāpēc noteikti ģērbjamies silti. Tiekamies Utenā!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png