profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija 'Alūksne' organizators: Sportistus sagaida interesanti un arī nebijuši posmi

Mārtiņš Jankovskis 14.11.2016 - 21:51 Rallija 'Alūksne' organizators: Sportistus sagaida interesanti un arī nebijuši posmi
Foto: Artūrs Igaveņš

Nesen jau ziņojām, ka Igaunijas rallija čempionāta kalendāra projektā tika ziņots, ka igauņi savu rallija sezonu plāno sākt ar Alūksnes ziemas ralliju. Pirmdien oficiāli noskaidrojies, ka 2017.gada 13. - 14.janvārī gaidāmajā Alūksnes rallijā būs ne tikai Igaunijas rallija čempionāta atklāšanas posms, bet arī Latvijas rallija čempionāta 1.posms. Tāpat šī rallija ietvaros tiks aizvadīts Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionāta 1.posms.

Sportistiem divās dienās (piektdien un sestdien) šajā rallijā būs jāveic desmit ātrumposmi, bet rallijsprinta braucējiem sestdien paredzēti septiņi posmi.

Priecīgs par šādu doto iespēju ir Alūksnes rallija direktors Renārs Salaks, kurš portālam Go4speed sniedza nelielu interviju.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Renār, beidzot Jūsu komandu var apsveikt ar to, ka rallija Alūksne ietvaros tiks aizvadīts arī Latvijas rallija čempionāta 1.posms.
Jā, paldies. Par to gribu teikt lielu paldies gan standartautomobiļu komisijai, gan rallija komisijai, kuri mums uzticās. Mums tā būs liela atbildība. Mēs tam visam esam gājuši cauri ar sprinta sacensībām, tāpēc ceram, ka ar ralliju izdosies viss tikpat labi, cik ar sprintu. Ceram, ka ar mūsu darbu būs apmierināti gan federācijas pārstāvji, gan sportisti, gan arī skatītāji. Protams, tagad atbildība ir vēl lielāka. Mēs novērtējam to, ko mums uzticēja, tāpēc centīsimies visu izdarīt pēc labākās gribas. Šobrīd atliek gaidīt un cerēt uz ziemu, kas jau šobrīd uz kādu laiku grib atkāpties, bet ceram, ka janvāra vidū viss būs kārtībā.

Cik izdevās parunāt ar dažiem cilvēkiem, tad viņi bija priecīgi par Alūksnes iekļaušanu rallija čempionātā.
Prieks dzirdēt. Taču ir daudz jāstrādā, lai to panāktu. Diemžēl nevar vienmēr būt tā, ka visiem ir labi un ka viss ir ideāli, bet uz to ir jātiecas un jādara viss, lai tā būtu. Sportistiem patīk šie ceļi, un tas ir galvenais.

Vai jau ir zināms, kādi būs ātrumposmi?
Ceļi vēl nav līdz galam samērīti, bet ir izbraukāti. Šobrīd varu teikt, ka būs kaut kas jauns, kas līdz šim nav bijis, kā arī noteikti būs posmi, kas būs pārveidoti un kas jau ir bijuši. Būs arī posmi tuvāk Igaunijai, lai kaimiņi varētu justies gandrīz kā mājās. Taču mēs katru gadu gribam sportistiem piedāvāt kaut ko jaunu un nebijušu. Gribam visu izdarīt tā, lai pašiem būtu gandarījums un labi padarīta darba sajūta.


Foto: Artūrs Igaveņš

Tad darbs pie trases jau notiek?
Darbs jau sākās labu laiciņu atpakaļ, taču tobrīd vēl nebija skaidrība, kādā statusā mēs būsim. Trase ir izplānota, un tas, kas ir rakstīts rallija gidā, tas arī būs dabā. Nekas nav izdomāts. Trasi es pats negatavoju, taču svētdien mēs ar Gati Cimdiņu un Juri Osi izbraucām dažus ātrumposmus, kur varu teikt, ka ir gan ātras vietas ar lielām sānslīdēm, gan arī šaurākas, sarežģītākas un tehniskas vietas. Ātrumposmi tiešām būs interesanti

Kāds būs sacensību formāts?
Piektdienas vakarā visiem sportistiem paredzēta sacensību oficiālā atklāšana, bet Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta dalībniekiem šis rallijs sāksies arī pa īstam, kad būs jāveic pirmie trīs nakts posmi (divi posmi atkārtosies). Sestdien rallija braucējiem pievienosies rallijsprinta braucēji, kur visi sportisti veiks septiņus ātrumposmus. Kopumā rallijs būs ļoti kompakts gan skatītājiem, gan sportistiem.

Tad rallijs Alūksne notiks piektdien un sestdien.
Jā, tā mēs gribējām. Tas tāpēc, ka sportistiem ir savs pamatdarbs un viņiem, tāpat kā visiem citiem, brīvdienās ir jāatpūšas. Līdz ar to mēs gribam, lai rallijs notiek piektdien vakarā un sestdienā, bet svētdienā visi var atpūsties, lai pirmdien ar svaigu galvu var iet uz darbu.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Vai viegli bija pierunāt igauņus un lietuviešus, lai viņi rīkotu savus čempionāta posmus pie jums?
Mēs paši ne pie viena negājām un nevienam neuzprasījāmies. Viņi paši izteica tādu vēlēšanos, ko mēs arī pieņēmām. Prieks, ka viņiem patīk mūsu rallijs un ka viņi to novērtē.

Vai nebaida tas, ka Igaunijā ir tikai viens ziemas rallijs (Alūksnē), kas varētu nozīmēt to, ka daudzi nemaz nebrauks ziemā un gatavosies vasarai?
Jā, te ir gan plusi, gan mīnusi. Varbūt tiešām kāds nolems nepirkt ziemas riepas vienam rallijam un visus spēkus veltīt vasaras sezonai, bet, tai pašā laikā, iespējams, kāds tieši gribēs izbraukt ziemā un krāt punktus jau no pirmā posma. Būs liela pauze no pēdējā rallija, tāpēc, iespējams, daudzi nevarēs tā mierīgi nosēdēt un gribēs pēc iespējas ātrāk izbraukt. Atliek cerēt uz labu ziemu.

Ņemot vērā, ka rallijā būs četras ieskaites, arī dalībnieku varētu būt daudz.
To šobrīd var tikai minēt. Mēs tā apmēram rēķināmies uz kādiem 90 – 100 dalībniekiem, taču viss ir atkarīgs no laikapstākļiem. Bet līdz šim rallijsprintā pie mums brauca kādas 50 – 60 ekipāžas.
Komentāri
dukats 15.11.2016 12:18
ERC aizgāja uz rudeni, vieta atbrīvojās, labs izklājums sanāca!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png