profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Austrijā par Eiropas rallija trofeju cīnīsies Lielkājis/Grošus

Mārtiņš Jankovskis 14.11.2016 - 06:07 Austrijā par Eiropas rallija trofeju cīnīsies Lielkājis/Grošus
Ivars Grošus un Guntis Lielkājis. Foto: Lielkāja PHOTO / Zane Lielkāja

No 17.-19.novembrim Austrijā norisināsies Rally Waldviertel 2016 rallijs, kas būs ne tikai noslēdzošais Austrijas rallija čempionāta posms, bet arī Eiropas trofejas izcīņas fināls. Atgādināsim, ka šogad startēja jauns Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) izveidots rallija sacensību seriāls "Baltic Rally Trophy", kurā piecos posmos bija jānoskaidro visu trīs Baltijas valstu un Somijas ātrākie rallija braucēji.

"Baltic Rally Trophy" bija viena no astoņām FIA "European Rally Trophy" iekļautajām reģionālo sacensību sērijām, kur vienā zonā bija apvienota Latvija, Lietuva, Igaunija un Somija.


Jans Černijs. Foto: Martin Husár, ewrc.cz

Ātrākie braucēji tika noskaidroti trīs ieskaites klasēs, analogi patlaban Latvijas rallija čempionātā un arī Eiropas čempionātā īstenotajam klašu sadalījumam. FIA "Baltic Rally Trophy" ietvaros sportisti sacentās rallijos "Kurzeme2016", rallijā "Latvija", "300 Lakes Rally", "Rally Elektrenai" un "Saaremaa Rally". Trīs ātrākās ekipāžas no katras ieskaites klases beigās varēja doties uz "Rally Waldviertel", lai kopā ar citu reģionu labākajiem rallija braucējiem cīnītos par Eiropas rallija trofeju. FIA European Rally Trophy fināls "Rally Waldviertel", tāpat kā notika Baltijas zonas noslēdzošais rallijs "Latvija", būs jaukta seguma sacīkste - gan ar asfalta, gan ar grants seguma ātrumposmiem.

Zināms, ka no Latvijas šajā rallijā brauks Guntis Lielkājis/Ivars Grošus (''Mitsubishi Lancer Evo IX''), kā arī uz starta izies SRT komandas pilots Nikolajs Grjazins (''Škoda Fabia R5''). Abi braucēji pārstāvēs RC2 klasi, kur kopā startēs 18 ekipāžas. Pavisam kopā uz starta izies gandrīz 90 ekipāžas, kurām divās dienās pa asfaltu un granti būs jāveic 12 ātrumposmi (163,66 km). Jāsaka, ka dalībnieku sastāvs ir gana spēcīgs, jo uz starta izies ERČ dalībnieks Deivids Botka, spēcīgais čehu braucējs Jans Černijs, daudzkārtējais Austrijas rallija čempions Raimunds Baumšlāgers u.c. Tāpat uz starta izies Igors Bulancevs un Sergejs Remeņiks (Rallijā Latvija sestā vieta absolūti).


2015.gada Austrijas rallijs. Foto: Jörg Ullmann ewrc.cz

Pirms gaidāmā rallija portāls Go4speed uz sarunu aicināja Gunti Lielkāji, kurš par gaidāmo ralliju pastāstīja vairāk. ''Jā, varu apstiprināt, ka mēs brauksim šajā rallijā. Ņemot vērā, ka šajos FIA "Baltic Rally Trophy" nominētajos rallijos mēs sakrājām gana daudz punktus, mums bija iespēja doties uz Austriju, ko arī nolēmām izmantot. Rallijā būs 40% asfalts un 60% grants, kas visiem sportistiem apstākļus padarīs vienādus. Interesanti būs tas, ka katrā posmā būs gan grants, gan asfalts, tāpēc būs jāspēj pielāgoties braukt vienlīdz ātri uz abiem segumiem. Šeit nebūs tā, ka vienu dienu brauc pa asfaltu, bet otru pa granti," iesāk Guntis Lielkājis.

''Šī Austrijas rallija dēļ mēs nebraucām rallijā Latvija, jo tā vietā gribējām ar komandu aizbraukt tālāk un pamēģināt spēkus citā rallijā un citā vidē. Šajā Austrijas rallijā ir ļoti spēcīgs dalībnieku sastāvs, tāpēc būs ļoti interesanti pārbaudīt savas spējas uz citu braucēju fona. Ļoti patīkami, ka šis rallijs ir ļoti kompakts – ātrumposmos ir 160 kilometri, bet pārbraucienos apmēram 200 kilometri,'' turpina Guntis, kurš LRČ1 klasē šogad izcīnīja sesto vietu. 


2015.gada Austrijas rallijs. Foto: Jaroslav Červ, ewrc.cz

Jautāts, vai sportists ir redzējis šī rallija ceļus, Guntis atzina, ka "Jā, esmu paskatījies video no iepriekšējiem gadiem, un jāsaka, ka ceļi ir ļoti interesanti, bet ļoti, ļoti šauri. Būs kaut kas pavisam savādāks nekā pie mums Baltijā, bet jebkurā gadījumā sportiskais azarts ir iekšā un, izejot uz starta, noteikti gribēsies cīnīties par visaugstākajām vietām. Bet galvenais tomēr būs labi pavadīt laiku un izbaudīt šo visvēlāko grants ralliju.''


Foto: Lielkāja PHOTO / Zane Lielkāja

Lai arī sākotnēji ekipāža vēl bija plānojusi pirms šī rallija aizvadīt testus, diemžēl ziema un sniegs piespieda šos plānus koriģēt. ''Ņemot vērā, ka Latvijā ziema atnāca ļoti ātri, nezinu, vai mums uz grants izdosies aizvadīt kādus testus. Iespējams, kaut kur izbrauksim pa asfaltu un varbūt pat sniegu, bet nopietnu testu pagaidām izskatās, ka nebūs (saruna notika piektdien).''
Komentāri
Edvards77 14.11.2016 20:13
Bet tā ir pilnīgi cita lieta. To ka brauc ar LV licenzi vai tu esi no LV un pasē rakstīts latvietis.
caspers 14.11.2016 18:35
Latvijas licenze, tamdeel.
Edvards77 14.11.2016 15:23
Kāpēc raksta, ka Grjazins ir no Latvijas?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png