profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krickis: Grūti mācīties, kad visu laiku jādomā par ralliju

Mārtiņš Jankovskis 01.11.2016 - 20:45 Krickis: Grūti mācīties, kad visu laiku jādomā par ralliju
Jānis Krickis.

2015.gada novembra beigās jau ziņojām, ka tobrīd 19 gadus vecais un talantīgais Jānis Krickis nolēma uz laiku pārtraukt savu rallija karjeru. Iemesls šādam lēmumam bija tāds, ka Jānis nolēma uzsākt trīs gadu studijas Dānijā.

Šī gada septembra beigās portāls sazinājās ar Jāni, kurš īsi pirms došanās atpakaļ uz Dāniju portālam Go4speed pastāstīja, kā aizritēja viņa pirmais mācību gads, kā arī, kādas tagad ir viņa ''attiecības'' ar ralliju.

Jāni, cik saprotu, tad tu jau esi nomācījies vienu gadu?
Jā, sāku mācīties Odensē, taču tagad pārgāju uz Kopenhāgenu, kur mācīšos to pašu (biznesa vadību), tikai daudz prestižākā augstskolā. Man vēl ir palikuši divi gadi.

Kādas bija tavas sekmes?
Pagaidām ir grūti pierast pie augstskolas dzīves, kad daudz jālasa un jāmācās, jo, teikšu kā ir, galvā visu laiku ir domas par ralliju. Brīžiem šīs domas traucē mācīties. Ja runājam par atzīmēm, tad tās nav tik spožas, kā vidusskolā, bet lēnām aprodu ar visu un gan jau būs labāk.


Jaunais auto īpašnieks ar Jāņa bijušo auto. Foto: No sportista personīgā arhīva

Sanāk, ka rallijā gribās braukt joprojām?
Jā, gribās braukt, bet šobrīd tomēr pirmajā vietā ir mācības. Beigšu mācīties un tad gan mēģināšu atgriezties. Nevar tik viegli aizmirst to, ar ko esi nodarbojies. Grūti ir tad, kad tuvojas kāds rallijs. Tu skaties to starta sarakstu un ir ļoti liela vēlme iziet uz starta. Tiešām ir smagi, ka tu mācies, mācies, pienāk klāt rallijs, un tu nebrauc. Man trūkst adrenalīna. Tu sēdi pie grāmatām, un ir grūti pierast pie tādas dzīves.

Iepriekš, kad runājām pirms gada, teici, ka pārdod savu auto. Cik redzēju, tad auto laikam ir atradis sev jaunu saimnieku.
Jā, auto veiksmīgi tika pārdots vienam vācietim, kurš pirms tam bija braucis ar Ford. Taču tad viņš sagribēja pamēģināt braukt ar Golf, un viņš sāka meklēt. Meklējot auto, viņš atrada mūsu sludinājumu. Sazvanījāmies, kur viņam pastāstīju, kāds ir mūsu auto un kas viņam ir darīts. Tad mēs satikāmies, kur viņš apskatīja auto un teica, ka viss patīkot un viņš ņemot. Tas notika pēc rallija Sarmas, lai arī tobrīd biju gatavs nobraukt šo ralliju pats.

Kā viņam ir veicies ar tavu Golf?
Viņš man rakstīja, ka viņam esot grūti braukt ar šo auto, jo tas visu laiku ejot šķērsām (smaida).

Vai mācoties Dānijā, ir sanācis apskatīt kādu vietējo ralliju?
Nē, diemžēl nav. Man Dānijā nav sava personīgā auto, tāpēc ir grūti nokļūt uz tiem rallijiem. Taču iespēju robežās braucu skatīties Latvijas rallijus.


Jaunais auto īpašnieks ar Jāņa bijušo auto. Foto: No sportista personīgā arhīva

Laikam nav viegli skatīties no malas.
Jā, ir grūti (smaida). Taču, ja šogad brauktu, tad nebūtu tik liela motivācija, jo konkurence diemžēl ir kritusies un nav mums tik daudz to spēcīgo braucēju. Līdz ar to zūd nedaudz motivācija.

Jānovēl tev veiksme mācībās un jācer, ka drīz mēs tevi tomēr redzēsim uz starta kādā rallijā.
Paldies. Šobrīd galvenais pabeigt mācības un sakārto savu dzīvi. Rallijs ir dārgs sporta veids, kas prasa daudz laika, lielus līdzekļus un lielas pūles. Tāpēc arī šobrīd gribu pabeigt mācības, lai ir rezerves ceļš, pa kuru iet. Ceru, ka izdosies sapazīties Dānijā ar kādiem cilvēkiem, kuri varētu man palīdzēt atkal braukt rallijā. Kopenhāgena ir liela pilsēta, tāpēc ceru, ka varbūt šeit pavērsies kāda iespēja.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png