profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2011. gada rallija spilgtākie mirkļi un atskaņas. II daļa (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 25.01.2012 - 10:16 2011. gada rallija spilgtākie mirkļi un atskaņas. II daļa (FOTO)
Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Neskatoties uz to, ka jaunā rallija sezona
jau startējusi (Latvijas rallija čempionāta 1. posms gan tiks aizvadīts tikai sestdien), portāls Go4speed jums piedāvā aplūkot aizsākto Latvijas autosporta sezonas atskatu. Ja pirmajā daļā uzsvars tika likts uz spilgtākajiem brīžiem no ziemas rallijiem, tad šoreiz apskatīsim, kā mūsu rallija braucējiem gāja vasarā un rudenī.

Noteikti daudziem atmiņā palicis Talsu rallijs - čempionu sacīkstes, kurā uz starta stājās seši dažādu valstu N4 klases čempioni. Par absolūtajiem uzvarētājiem šajā rallijā tika kronēta Georga Grosa ekipāža, kura finišā par minūti apsteidza lietuvieti Vitautu Švedu. Jāatzīmē, ka Grosa ekipāža kādā no tramplīniem padevās efektīvs un efektīgs lēciens.


Georgs Gross. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Tikmēr neveiksmīgi šis posms beidzās Aivara Bērziņa/Māra Šeflera ekipāžai, kurai rallijs beidzās ar kūleni. Tāpat kūleni pamanījās uzmest ASRT ekipāža Igors Bulantsevs/Aleksejs Kurnosovs.


Raivo Lucs

Pēc Talsiem sekoja rallijs ''Jēkabpils-Madona", kurš arī daudzām ekipāžām bija liktenīgs. Par lielāko neveiksminieku jāuzskata Naura Bruņinieka/Edgara Grīna ekipāža, kura piedzīvoja smagu avāriju. Pēc šī negadījuma Grīns tika nogādāts Madonas slimnīcā, taču, par laimi, sportists nopietnas traumas neguva.


Foto: Mārtiņš Vanags

Jēkabils un Madonas ceļos kā vienmēr skatītājus ar skaistām un efektīgām sānslīdēm priecēja I.Ķilpis/A.Ceriņš, kuriem arī pēc ilgāka pārtraukuma izdevās Madonas rallijā kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Prieks bija liels, kas arī bija pamanāms sportista un mūsu sarunā. ''
...tikai riteņus vienreiz apmainīju vietām un airēju tālāk" (smejas)".


Ivo Ķilpis darbībā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Latgales rallijs gan pilotus, gan skatītājus pārsteidza ar karsto laiku un lielajiem putekļiem. Ņemot vērā lielo attālumu, šajā rallijā skatītāju bija maz, taču tik un tā vietējiem šie bija lieli svētki. Lai arī ik pa laikam skatītāju vidū bija dzirdamas runas: ''Es tak ar žiguli šo līkumu izbraukšu ātrāk, kopumā šis pasākums bija gana jautrs un interesants.


Arī Latgalē mīl ralliju.
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pēc ilgāka pārtraukuma rallijā atgriezās Matīss Mežaks, kurš kopā ar Arni Roni, braucot ar ''Mitsubishi EVO IV'', finišēja 32. vietā. Te gan jāatzīmē, ka ekipāža cīnījās gan ar pārsistiem riteņiem, gan citām tehniskām ķibelēm. Jau nākamajā rallijā, kurš notika Kurzemē, Mežaks uz starta izgāja ar ''Subaru Impreza'' WRC automašīnu. Šoreiz sportists izcīnīja 13. vietu.


Matīss Mežaks.
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Arī rallijā "Kurzeme 2011" tika piedzīvotas vairākas avārijas. Šeit redzams, kā avāriju piedzīvo ukraiņu ekipāža Vitālijs Puškars/Ivans Mišins.


Foto: Edgars Leonovs

Jāatzīmē, ka pagājušā gada sezona noteikti paliks atmiņā ar daudzajiem pārsistajiem riteņiem. Tā, piemēram, Aivis Egle vienā rallijā pamanījās pārsist pat divus riteņus.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Sezonas pēdējais starts bija rallijs ''Latvija''. Tajā uzvaru svinēja Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Pirmais posms, kura garums bija 13 kilometrus, bija smags pārbaudījums ļoti daudziem sportistiem un viņu tehnikām. Īsi pēc finiša tehnisku defektu dēļ izstājās Valts Zvaigzne, pāris metrus pirms finiša dīķī ieskrēja krievu ekipāža Sergejs Dektarenko/Oļegs Krilovs, bet savu ''VW Golf" uz jumta uzreiz pēc finiša uzmeta Andris Brohauzs/Uģis Broža.


Dektarenko/Krilovam rallijs beidzās dīķī. Foto: Mārtiņš Jankovskis


Brohauzs/Broža pirmā posma finišā... Foto: Mārtiņš Jankovskis

Tikmēr Jūrmalas pilsētas ielās stabu izturību pēdējā posmā pārbaudīja Jurijs Kočmars/Sergejs Kovals. Neskatoties uz sadursmi, ekipāža, pavadīta ar līdzjutēju ovācijām, spēja turpināt ralliju.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Šogad portāls Go4speed jums novēl mazāk jumtu, grāvju un izstāšanos, bet vairāk prieka, veiksmi un labus rezultātus. Lai veicās!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png