profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijā 'Latvija' kronēts Latvijas vēsturē jaunākais rallija čempions

Go4speed 23.10.2016 - 20:09 Rallijā 'Latvija' kronēts Latvijas vēsturē jaunākais rallija čempions
Uzvarētāji un čempiona titula ieguvēji. Foto: Rallijs Latvija 

Šodien, 23. oktobrī, Tukuma, Jūrmalas un Biķernieku ātrumposmos tika noskaidroti Latvijas rallija čempionāta noslēdzošā posma rallija "Latvija" uzvarētāji, par kuriem kļuva somu sportisti Kalle Rovanpera/Risto Pietilainens. Tas somu sportistam 16 gadu vecumā ļāva izcīnīt čempiona titulu jaudīgākajā - LRC1 - kalsē, kļūstot par Latvijas rallija vēsturē jaunāko čempionu. Somu sportisti šo sezonu aizvadīja ar pilnpiedziņas automašīnām - "Škoda Fabia S2000" un "Škoda Fabia R5".

Pirms noslēdzošā posma Rovanpera bija iekrājis gana pārliecinošu punktu skaitu pār Jāni Vorobjovu, kurš ieņēma otro vietu noslēdzošajā posmā un izcīnīja sezonas vicečempiona titulu ar "Mitsubishi Mirage" automašīnu.


Jānis Vorobjovs. Foto: Rallijs Latvija 

Rovanpera savu gājienu pretī uzvarai turpināja jau ar pirmo dienas ātrumposmu, apsteidzot Jāni Vorobjovu un Nikolaju Grjazinu. Tomēr vislielāko izrāvienu Rovanperam izdevās izdarīt 22km garajos Tukuma puses ātrumposmos, kad Jāni Vorobjovu viņam izdevās apsteigt par vairāk nekā 20 sekundēm katrā ātrumposmā. Dienas noslēdzošie ātrumposmi notika uz asfalta un pirms tiem Rovanpera apsteidza otrajā vietā esošo N.Grjazinu par vairāk nekā minūti. 

Vorobjovs visas dienas garumā rādīja pārliecinošu sniegumu un strauji pietuvojās Nikolajam Grjazinam, tomēr noslēdzošajā ātrumposmā neizdevās atgūt nepilnas sešas sekundes, lai viņu apsteigtu. Tomēr pēc sacensību noslēguma skaidrs kļuva tas, ka Vorobjovam tomēr izdevies izcīnīt otro vietu, jo N.Grjazins saņēma 4 minūšu sodu par pārkāpumu saistībā ar riepām 11. un 12. ātrumposmā. Jānis Vorobjovs saņēma arī prestižo Aleksandra Karamiševa balvu kā ātrākais latvietis noslēdzošajā grants ātrumposmā (SS12).

Pēc N.Grjazina soda uz trešo vietu kopvērtējumā pacēlās Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis, kuri ir kļuvuši arī par LRC2 klases čempioniem. Otrajā vietā LRC2 klasē finišēja Sergejs Remeņiks, savukārt trešo vietu ieņēma Aleksandrs Gorelovs, kurš izcīnīja sezonas vicečempiona titulu. 


Mārtiņš Svilis. Foto: Rallijs Latvija 

LRC3 klasē cīņu par vicečempiona titulu turpināja Daņila Belokoņs un Toms Freibergs, kuriem izdevās uzvarēt dienas pirmajā ātrumposmā. Arī turpmākajos ātrumposmos ekipaža uzrādīja labu tempu, apsteidzot lietuvieti Jonas Pipiras, kas Belokoņam un Freibergam nodrošināja vicečempionu titulu. Par posma uzvarētāju kļuva Mārtiņš Sesks/Reinis Vilsons, kuri Latvijas čempionu titulu nodrošināja jau iepriekšējā čempionāta posmā. 

RK1 posmā par uzvarētāju kļuva Pjotrs Turkins, bet RK2 klasē Vasīlijs Grjazins, kurš finišu sasniedza kā vienīgais braucējs šajā klasē. 

Kalles Rovanpera tēvs un komanda sveic sportistu uzreiz pēc finiša:
Rallijs "Latvija 2016" rezultāti:
1. K.Rovanpera 1:03:23,61 
2. J.Vorobjovs +1:27,73 
3. M.Svilis +3:11,47 
4. A.Ostaņins +3:47,13 
5. S.Travņikovs  +4:25,04
6. S.Remeņiks +4:35,70 

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png