profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc spraigas cīņas ar N.Grjazinu rallija Latvija vadībā pēc pirmā dienas Kalle Rovanpera

Go4speed 22.10.2016 - 17:25 Pēc spraigas cīņas ar N.Grjazinu rallija Latvija vadībā pēc pirmā dienas Kalle Rovanpera
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Ceļu pretī savam pirmajam Latvijas čempiona titulam veiksmīgi ir sācis 16 gadu vecais Kalle Rovanpera. 22. oktobrī ar asfalta ātrumposmiem Jūrmalā, Biķernieku trasē un sporta kompleksā "333" sācies Latvijas rallija čempionāta noslēdzošais posms rallijs "Latvija". Pēc pirmās dienas ātrākie ir Kalle Rovanpera/Risto Pietilainen (Škoda Fabia R5), kuri visas dienas garumā aizvadīja spraigu cīņu ar Nikolaju Grjazinu/Jaroslavu Fedorovu (Škoda Fabia R5), bet ātrākie starp latviešu braucējiem bija Jānis Vorobjovs/Artūrs Žeibe ar Mitsubishi Mirage automašīnu.

Uzvarot rallija pirmajā ātrumposmā, vadībā izvirzījās Jānis Vorobjovs, tomēr jau otrajā ātrumposmā ātrāks bija Kalle Rovanpera, apsteidzot Vorobjovu kopvērtējumā par 0,29 sekundēm. Lielisku ātrumu demonstrēja arī krievu sportists Nikolajs Grjazins. Tieši viņiem trešajā ātrumposmā Biķernieku trasē izdevās apsteigt Vorobjovu/Žeibi, kad viņu automašīnu piemeklēja problēmas ar sajūgu.

Pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem Biķernieku trasē, Kalle Rovanpera bija izvirzījies vadībā ar 3,32 sekunžu pārsvaru pār Nikolaju Grjazinu. Vorobjovs sajūga defekta dēļ, atpalika no līdera par 9,56 sekundēm. 


Foto: Baumanis Motorsport Photography

Pēc servisa parka sportisti atgriezās Biķernieku trasē jau tumsā, lai divreiz veiktu 6,92 km garo ātrumposmu. Pirmajā no tiem ātrākais bija Nikolajs Grjazins, kuram 3,63 sekundes zaudēja Rovanpera. Grjazinam izdevās izrauties vadībā arī kopvērtējumā, tikai par 0,31 sekundi apsteidzot Rovanperu. 

Sestajā ātrumposmā gan Rovanperam izdevās atgūt zaudētās sekundes un atņemt vadības grožus, par 0,19 sekundēm apsteidzot Grjazinu. Tikmēr Vorobjovs, lai gan atrisinājis sajūga problēmas, turpināja atpalikt no līderiem, zaudējot 14 sekundes. Par savas pozīcijas aizstāvēšanu gan uztraukties nevajadzēja, jo 4. pozīcijā esošais Svilis līderim zaudēja jau nepilnu minūti.


Foto: Baumanis Motorsport Photography 

Nākamie divi 3,33 km garie ātrumposmi tika aizvadīti sporta kompleksā "333". Abus ātrumposmus uzvarēja Rovanpera, bet viņam atslābt neļāva Grjazins, kurš pirms noslēdzošā dienas ātrumposma zaudēja vien 2,57 sekundes. Salīdzinoši daudz vairāk laika nekā iepriekš zaudēja Vorobjovs, kā rezultātā no līdera viņu šķīra jau nepilna pus minūte.

Dienas noslēdzošajā - parelēlajā - ātrumposmā Biķernieku trasē uzvaru izcīnīja Rovanpera, par 1,92 sekundēm apsteidzot Grjazinu. Dienu trešajā vietā noslēdza Jānis Vorobjovs, kurš atzina, ka R5 automašīnai ir savas priekšrocības. 


Plaši apmeklēti bija dienas ātrumposmi Biķernieku trasē. Foto: Rallijs Latvija

LRC2 klases vadībā un kopvērtējuma 4. pozīcijā atrodas Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis, kurš līderim zaudē vairāk nekā minūti. Otrie LRC2 klasē krievu sportisti Sergejs Remeņiks/Marks Rozins. 

LRC3 klasē citiem konkurentiem neķerami ir čempioni Sesks/Vilsons, otrie Pipiras/Baubinas, bet trešie Belokoņs/Freibergs.


Historic klases līderis Silaste. Foto: Baumanis Motorsport Photography

Kā pirmie ralliju atklāja Historic klases braucēji, tomēr izstāšanos jau pēc 2. ātrumposma piedzīvoja Ivara un Andra Velmju ekipāža ar Audi Quattro automašīnu (nolauzts reduktors), vēlāk 3 minūšu sodu saņēma līderu Ivo Ķilpja/Arta Ceriņa ekipāža un izstājās Igaveņa/Znotiņa ekipāža. Dienu klases vadībā noslēdza igauņu sportists A.Silaste ar Moskvich automašīnu. 

Pēc dienas noslēguma tika paziņots par 7. un 8. ātrumposma rezultātu anulēšanu sakarā ar ierīces tehniskām problēmām. Tas veica nelielas korekcijas 1. dienas rezultātos (sk.zemāk tabulu). 

Video: Rallija "Latvija" atklāšana Jūrmalā:

Rallijs "Latvija" rezultāti pēc 1. dienas:
1. K.Rovanpera 29:27.60 
2. N.Grjazins +2,11
3. J.Vorobjovs +31,39
4. M.Svilis +1:08,58
5. R.Baldiņš +1:23,17
6. A.Ostaņins +1:27,85
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png